Двама ранени след самолетна катастрофа в Шумен

Малкият LZ с 4-ма пътници паднал малко след излитането си
8 сеп 2012 13:20,
44
Двама ранени след самолетна катастрофа в Шумен
Снимка: ОД на МВР-Шумен

Тази сутрин около 10 часа в дежурната част на телефон 112 бил получен сигнал за инцидент на летището в Шумен, съобщиха от областната дирекция на МВР в града.

На място били изпратени незабавно полицейски, аварийно-спасителен и противопожарен екипи. При пристигане на място униформените служители установили, че е аварирал самолет LZ с четирима пътници.

По данни на очевидци 10 метра след излитане летателната машина загубила мощност, след което паднала на земята. По първоначална информация причината за инцидента е възникнала неизправност в двигателя.

От удара най-сериозно е пострадал пилотът Б.И., 42-годишен от Варна. В болницата е откарана и М.С., на 24г., също от морския град. Останалите двама пътници не са пострадали.

След преглед е установено, че пилотът е с фрактура на черепа, счупена лява ключица и десен глезен. Оставен е за лечение в МБАЛ- Шумен, без опасност за живота. М.С. е с фрактура на тазобедрени кости, без опасност за живота.

Работата по изясняване на случая продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
13
 
! Отговори
Airway преди 11 години
Летището беше на бившата Организация за съдействие на отбраната (ОСО), ползваше се и от селскостопанската авиация. Там имаше няколко аероклуба развиващи дейности като летене с моторни и безмоторни самолети, скокове с парашути, парапланеризъм и др. Сега мисля че е частна собственост, нали новите ни западни съюзници ни казаха, че държавната собственост е нещо лошо в резултат на което всичко беше разграбено. Не знам за какво РВД(ръководство въздушно движение) някой долу пита, предполагам че става въпрос за РП(ръководител полети). Навремето имаше РП на летището, има си кула със зала за РП и т.н. В момента не знам каква е ситуацията.
15
2
 
10
 
! Отговори
Големият малчо преди 11 години
"Малкият LZ" е един от най-големите малки самолети в света.
14
4
 
14
 
! Отговори
ASAN преди 11 години
*** откраднали бензина
13
7
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Очаквам това да се случи и на летиште Крумово;само че жертвите повече;От тези разглезени богаташи не можем да спим:Летят на метри от главите ни!:
12
0
 
11
 
! Отговори
F.S V преди 11 години
Пазарджик. Малко дете от ромски произход на около 6-7 години се вмъкна между събралото се множество хора в църквата "Св. Богородица" в село Симеоновец и отмъкна кутия с гълъби, предаде Фокус.Гълъбите са били оставане в храма с цел освещаването им след края на службата. Момчето побягнало през двора на църквата, гонено от собстевника на пернатите, но така и не било заловено. Цената на 1 гълъб в празничния ден е от 10 до 15 лева.Църковната служба се ръководи от отец Петко Еленкин, като ежегодно жителите на пазарджишкото село Симеоновец почитат Рождеството на Света Богородица и празника на селото на 8 септември.
11
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
дали пострадалите не са ***
10
2
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Летището е предназначено само за селскостопанската авиация,няма писти за големи самолети,просто е гола поляна.
9
8
 
29
 
! Отговори
Ф.С.В преди 11 години
На бедняците това не може да им се случи защото само горивото за засилването на самолета по пистата е колкото месечният им бюджет)))
8
0
 
4
 
! Отговори
green onions преди 11 години
Опасността за тях още не е преминала
7
2
 
29
 
! Отговори
LZ преди 11 години
с LZ се означават българските самолети. Не вярвам това е марка на самолет.
6
6
 
23
 
! Отговори
Ф.С.В преди 11 години
Някой *** са му направили саботаж на самолета --затова идва първо полицията -нали тя ги пази --както се пее в една култова песен на небезизвестния рогоносец Веселин Маринов)))
5
9
 
15
 
! Отговори
Н. Коперник преди 11 години
Магнитното поле и въздействието на ГРОБ-ското ядро на Фидосова действат по начини, неясни за нас хората ...
4
4
 
11
 
! Отговори
Ф.С.В преди 11 години
язък за самолетчето - а богатите ще хапнат понякоя и друга пържолка в частната болница и ще почнат да ревтунят за самолетчето от 500 000 евро
3
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"На място били изпратени незабавно полицейски"закакво им е полицейси та тях им трябват линейки до кога ще пращат полиция и там където ще пречи
2
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ако това е пистата е чудно че има само една катастрофа
1
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
не знаех че в Шумен има летище но съм сигурен че няма РВД