С 5 милиона лева Леденика ще привлича чуждестранните туристи

Проектът за пещерата трябва да приключи до края на 2013 г.
Обновена: 15 сеп 2012 19:18 | 15 сеп 2012 18:57,
34
С 5 милиона лева Леденика ще привлича чуждестранните туристи
В пещерата Леденика. Снимка: Facebook

Пещерата Леденика във Врачанския балкан ще става уникална атракция от световен мащаб с европейски пари в размер на 5 милиона и 300 хиляди лева.

Те ще бъдат усвоени по оперативната програма „Регионално развитие", информира БНТ.

Днес беше даден старт на строителните работи за изграждане на развлекателен парк с амфитеатър, фигури на приказни герои, спортни съоръжения. В пещерата вече ще се влиза през специален модул, имитиращ ледена арка.

Върху нея посетителите ще посреща огромен макет на оцелялото само тук бръмбарче „светломразец", връстник на динозаврите.

Предвижда се в пещерата да има 3D атракции, които ще раздвижват природните форми, светлинно и музикално шоу. До пещерата ще се стига с развлекателно влакче през планината.

Проектът „Леденика - туризъм без сезони" трябва да приключи до края на 2013 година.

 





Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Европейците искат девствена природа,вие ще превърнете националното ни съкровище в чалга забавление,а и един страничничък въпрос,колко ще струва удоволствието за българи,или вече с нашите доходи ще можем да гледаме Леденика само на картички?Реших да заведа семейството да види др.забележителност9Боянската църква,вход 12 лв на човек,по 4ето ти ги 50 лв,е върнахме се,без да гледаме,да не стане и тука така
9
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В Европа има 3 държави с НАЙ НАСЙ много исторически обекти Гърция ,Италия и БЪЛГАРИЯ Първите две правят пачки от това а ние пак гледаме и не знаем какво да правим
8
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това, че се дават пари за развитие е похвално. Притеснителното е, че не се осъществява контрол след това, а всичко се оставя на произвола. Но това властта не я интересува, нали е "усвоила" парите вече.
7
1
 
10
 
! Отговори
Петрова преди 11 години
В България единствено туризма движи икономиката ни,а притежаваме безценен културен туризъм,който е време да бъде показан на света.
6
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
След колко време долу-горе се очаква да се възвърне инвестицията от 5,3 млн. лева?
5
1
 
9
 
! Отговори
Мишо Бирата преди 11 години
И аз се опитах да привлека туристи с моята бира "Леденика", ама агент Гоце ме уби и ми провали идеята. И това само задето споменах, че го познавам и съм го помолил да ходатайства пред ББ за мен.
4
3
 
10
 
! Отговори
Да,да преди 11 години
Ще бъдат ,,Усвоени,,споко!
3
2
 
15
 
! Отговори
Евала преди 11 години
Това ако наистина се осъществи - Евала на инициаторите на идеята! Толкова много природни красоти имаме, 4е можем да се преврънем в туристи4еката мека на европа.....само да искаме! Трябва да използваме всяко едно такова място и да го показваме на света, но разбира и да пазим природата си - тя е едно от огромните дарове които сме наследили на тази територия!
2
2
 
3
 
! Отговори
Тццццццц..... преди 11 години
тццццццццццццццццццццццццццц!
1
4
 
14
 
! Отговори
Ахахахаха преди 11 години
Бръмбарче "светломразец" :D :D :DДа ви имам тъпите идеи. На лунапарк искате да го превърнете. Бляк!