Дянков вади 200 000 лв. за Плиска, Преслав, Мадара и "Кабиюк"

Те трябва да станат атрактивни за чуждите туристи, смята вицепремиерът
Обновена: 2 окт 2012 06:41 | 1 окт 2012 22:14, Красимир Ангелов
81
Дянков вади 200 000 лв. за Плиска, Преслав, Мадара и "Кабиюк"
Снимка: БТА

Близо 200 000 лв. ще бъдат отпуснати за изготвянето и завършването на започнатите подробни устройствени планове за четирите национални археологически резервата на територията на Шуменска област - във Велики Преслав, Плиска, Мадара и "Кабиюк", обяви министърът на финансите Симеон Дянков.

Той участва на дискусия във Велики Преслав, на която се обсъди развитието на културно-историческия туризъм в региона и идеята за общ туристически продукт между общините Велики Преслав, Шумен, Каспичан и Търговище.

Дянков посочи, че като стари столици, Плиска и Велики Преслав, са сред най-важните археологически обекти в страната. Според него обаче се представя много малка част от  тях.

По думите на Дянков трябва да се направи "следващата голяма стъпка", за да се представят атрактивно на чуждестранните туристи двата национални  археологически резервата.

Според вицепремиерът за увеличаването на туристите в региона ще помогнат и заложените в държавния бюджет за следващата година средства за скоростния път Русе-Шумен и отсечката на автомагистрала Хемус, край Шумен.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
1
 
3
 
! Отговори
faust преди 11 години
като се появи цайсатото джудже неминуемо следва огромна глупост.....от спестовната книжка ли ги извади парите за културата бе ***....беше на упоменатите места, обаче в Преслав стигна само до масата.....
52
1
 
2
 
! Отговори
мами преди 11 години
Този най му приляга да обикаля исторически местности за нищо друго не става . Такива финансисти които докарват до просешка тояга народа си хич да ги няма.
51
1
 
3
 
! Отговори
ili преди 11 години
НДСВ вместо да дадат пари да се изгради монумент на цар Симеон подобен на паметника пред Народното събрание, дадоха пари за нещо като надгробна плоча на цар Симеон и я сложиха срещу входа на Златната църква.***!
50
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ама какъв си ми убавец гейзерите как ще те пръцкат
49
1
 
3
 
! Отговори
ili преди 11 години
Потресена съм от грозните коментари 9 и 48. След толкова векове, след толкова усилия на Борис , на цар Симеон , след турското робство и възраждането да има хора с такова ограничено и първобитно мислене!Тези пари безспорно са малко. За града на Божидар Димитров-Созопол намериха сумати пари, а за Преслав и Плиска пари само за ПУП-ве. А пътят от Шумен до Преслав, той също е голяма атракция за турста-дупка до дупка. Пътищата трябва да стигат само до Шумен. И НДСВ бяха същите-псевдонационалисти
48
1
 
5
 
! Отговори
444 преди 11 години
Повече ще струват автомобилите на НС и мутренското правителство,както и бонусчетата на висшите адзминистратори като убавеца и приятелчетата му...4
47
1
 
7
 
! Отговори
Тато преди 11 години
Този американизиран *** знае ли че по 200 хил.лв. струва джиповете с които се равяват ония си работи мутресите по СФ, за какви пари говори този ***.
46
1
 
4
 
! Отговори
Егати наглеца преди 11 години
Вчера не можаха да открият и зачатък на мозък в ББ и шайката му бандити със звукови вълни(сирени),днес продължаваме търсенето с археологични методи...Ако не помогне ще разбиваме протони или ще ровим в гащите на ромите...Който го намери -зачатъка на мозък-ще му отбием 2 минути безплатен паркинг(лилява зона).
45
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
200 000 за обектите и още 500 000 - 600 000 за ПР акций по рязане на ленти.
44
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Питат Иванчо:- На колко години е Симеон Дянков?- На 42.- Браво, как успя да познаеш?- Ами брат ми е на 21 и е ***...... :)))
43
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По-бързо да идват изборите,че да се отървем.
42
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За старите български столици- 200 хиляди. Но за гръцката култура и вампирите в Созопол - милиони.
41
3
 
9
 
! Отговори
Милан Колев преди 11 години
От къде ги е извадил тези " огромни" пари този финансов факир бе ? Та за тези обекти преди 1989 годинаа се даваха за проучвания,реставрация и консервиране по 4-5 милиона годишно заложени в бюджета.По добре Дянков да се скрие с тези кирливи PR акции, защото възниква въпросът от личните си авоари ли отделя пари за да се прави на велик? А на редакторите на сайта ще кажа че цензурата, която налагате е позорна!
40
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пак ме изумяват тея тапаци-тоя от собствения си джоб ли ги вади или и тои като боко с ЧУЖДА ПИТА ПОМЕН ПРАВИ
39
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"скоростния път Русе-Шумен" някой може ли ми го преведе, щото като минава през селища не ми изглежда никак скоростен
38
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 58,сещам се по този повод за един *** на Дряновския манастир, на който гордо се пъчи една табела, че е построен с финаннси от ЕС...
37
3
 
7
 
! Отговори
АНТИ преди 11 години
ДЯНКОООФФ, СПОРЕД РАЗЦЕНКИТЕ НА ТВОЯ ПАТРОН, 200 000 ЛЕВА ЩЕ СТИГНАТ САМО ДА БОЯДИСАШ КАБИНКИТЕ НА ОХРАНАТА!
36
1
 
2
 
! Отговори
bai Ivan преди 11 години
За паметника на Цар Освободител отиват 1,2 млн. !??
35
2
 
3
 
! Отговори
шляк преди 11 години
До Мизерстващия народ да се образова и да ходи на работа..пълно е с работа за квалифицирани хора, но такива НЯМА, щот всички са вървежни тарикати, а па някой са и роми...
34
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Одобрявам, оттам е започнала България.