Възстановка на Балканската война във Велико Търново

Имаше над 1000 изстрела с пушки, картечници и оръдия
6 окт 2012 16:46, Петя Славова
107

Снимка: БТА
Мащабна възстановка на битката на 18-ти Етърски пехотен полк при Бунархисар бе представена във Велико Търново по повод 100 години от Балканската война.

Шейсет и шест членове на клуб "Традиция" участваха в сраженията, при които проехтяха над 1000 изстрела с пушки, картечници и оръдия, предаде БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
0
 
31
 
! Отговори
илиана преди 11 години
Браво!
75
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До АнонименТова къде го прочете ?
74
4
 
31
 
! Отговори
до Parabellum P-08 преди 11 години
а бе, ти верно си на балканско ниво!Праи въздушна гимнастика - успокоява. Също така, не се напъвай толкова, ше ти се дръпнат очичките.То и без друго характера ти е на куманин.
73
0
 
31
 
! Отговори
1 преди 11 години
До99
72
1
 
32
 
! Отговори
1 преди 11 години
До ,книгата да не се казва ''ВИНЕТУ''защото един я прочел и сега управлява една Африканска държава членка на ЕС.
71
1
 
34
 
! Отговори
Parabellum P-08 преди 11 години
До алилиии Като не разбираш от оръжия, не дрънкай глупости! Пистолетът е приет на въоръжение в Сухопътни Войски на Германия през 1908, две години по-рано друг малко по-различен модел с по-дълга цев и мерни прибори е приет във ВМС пак на Германия. Приет е официално на въоръжение в Швейцария, България, Нидерландия и още няколко страни. Всичко си отговаря на историческата действителност. А ти стана смешен.
70
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Наскоро четох книга от гръцки автор - "Окървавена земя". Цялото малоазиатско крайбрежие е било населено предимно с гърци, а островите в Бяло море са били безлюдни. Такова клане са направили турците над гръцките колонии, че са се спасили само тия, които са успели да избягат с лодки. Заселили са повечето острови. Те затова са и гръцки днешно време. Тук някои смятат, че едва ли не има заговор всички да обвиняват турците в геноцид, а те нищо лошо не са направили. Чак пък такъв международен заговор :-)). Значи, лъжат българи, арменци, сирийци, гърци. Всички лъжат и все против турците, които са обичали всички. И лъжат от векове. Нали в народните песни на тия народи все против турците се говори. ВСИЧКИ ЗНАЯТ ИСТИНАТА. Не я знаят само съвременните млади турци, които са заблуждавани, че по време на Империя Отомана всички народи в границите на страната са благоденствали.
69
5
 
32
 
! Отговори
Армен преди 11 години
До 82,за тези арменски кланета от болен сидеров ли ги чу,той в съня си докато спи с капка все за кланетата е мислил,*** до Турция и разговаряй там с арменците които са 1.5милиона, и те ще ти кажат имало ли е клане или не.
68
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И освен това телеграфиста е съмнително синкав... Ром?
67
9
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защото е свинство да показваш нанизване на щик и разни *** зверски гримаси - виж снимките. Никаква разлика няма с един гей парад, който демострира извратени неща, само че от друга област. За разните любители на войната има отворени граници, професионална армия, Чуждестранен легион и всякакви други паравоенни организации, идете малко до Афганистан и си начешете крастата.
66
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо пък да не се правят такива постановки? Мисля, че е добре. Моят дядо /на 16 години...???/ е бил при Одрин. Чудно как се озовал там на такава възраст, но е факт. Не се е бил, а е бил в обоза. И е карал точно нашите си коне. А през ПСВ от начало до край се е бил при Дойран в състава на Плевенската желязна дивизия. Има снимка с военни дрехи. Виждали ли сте тия стари снимки? Има нещо в тях. На тия години на мен брада не ми е растяла, а той с мустаци като на Филип Тотю. Мъжаги са били тогава.
65
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Люгера си е от тази епоха.
64
8
 
32
 
! Отговори
Мангоджери преди 11 години
Мизерията прояжда народа, а управниците го заблуждават с възстановки, идеята на който е да промие мозъка на раята, да се подсили неговото фалшиво патриотично чувство, за да може да носи повече на мизерия и репресия.
63
5
 
33
 
! Отговори
алилиии преди 11 години
защо тоа на снимката стиска "Люгер" което не е пистолет от тази епоха!?
62
1
 
32
 
! Отговори
до 90 преди 11 години
Да не говорим за 2 юни и 19 февруари, че ме е срам. Американците, понеже са големи *** според повечето читатели на днес.бг, гледай защо не са превърнали убийството на Линкълн в национален празник?
61
1
 
32
 
! Отговори
Boyko ot Vraca преди 11 години
do Qstreb: neznam koi si i kakav si no samo znam 4e ako si mi pred ochite sas sigurnost 6te ti s4upq krakata skapan rezak ne6tasten.Zaradi tova 4e sme tolerantni kam turskoto ob6testvo v balgariq se rajdat takiva otrepki kato teb nikakav respekt za takiva bokluci.Nikoga ne e imalo i nikoga nqma i da ima mir mejdu nas zatova za6to prosto ne napusnete na6ata darjava i nesi zajivbeete ne6tastno vav va6ata smardqla darjava.
60
3
 
32
 
! Отговори
до 81 преди 11 години
ами ти направи сравнението с арменските кланета и ще направиш разликата манафче !
59
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нормално ли е да се разиграва пред публика с малки деца намушкването на хора с щикове? Не знам какъв откаченяк трябва да си, за да го правиш това нещо. Мислите ли, че някой, който е участвал в щикова атака, някога ще изпитва удоволствие да си я припомня и да участва в подобни театри?
58
4
 
36
 
! Отговори
Шоп преди 11 години
Подобни малоумия, демостративно величаещи убиването на хора, трябва да се забраняват.
57
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До _Ястреб_Къв си ти бе? БГ or rezak,a? ***...