Силистренец извади шаран гигант от Дунав

Рибата е с дължина 107 сантиметра и тежи близо 27 кг.
Обновена: 24 окт 2012 14:56 | 23 окт 2012 09:50, Красимир Ангелов
92
Силистренец извади шаран гигант от Дунав
Щастливият рибар с огромния шаран. Снимка: БТА

Огромен шаран извади с въдица от река Дунав 42-годишният силистренец Мирослав Михалев.

Големият рибок е с дължина 107 сантиметра и тежи близо 27 килограма.

По думите на опитния рибар шаранът се съпротивлявал близо десет минути, но накрая попаднал сред улова на Мирослав.

42-годишният късметлия ще провери и дали не е поставил и републикански рекорд.

Според жители на Силистра миналогодишният рекорд е шаран с тегло 21 килограма и дължина 106 сантиметра, като той е хванат в язовир "Сопот".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
0
 
! Отговори
fff преди 11 години
da na sopot be6e 21 i gornica,no za sajalenie izqden.tova spored men ne bi trqbvalo da e rekord
73
1
 
1
 
! Отговори
В.Р. преди 11 години
И откъде накъде сега реката е по *** от всякога? На запад налагат драконови мерки, на изток промишленост вече няма! Стига сме се оправдавали с бабини деветини, реката не е била толкова чиста от индустриалната революция насам. Въдичарите се оправдават с промишлените риболовци, те се оправдават с токаджиите, а те се оправдават с замърсяването. Едно гротескно ***, наречено речен промишлен риболов и характерната ни андрешковщина са виновни за всичко. Жалко за хубавата риба, макар и далеч от 27
72
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 33 годишенНа вас на колко ви изглежда ?
71
0
 
2
 
! Отговори
ribarchenceto преди 11 години
До qwerПак ми прочети поста и ми кажи писал ли съм че има промишлен риболов писал съм,и с тези квалификации по спокойно разбрахме че си най-умния тук!И как разбра че е женска тази риба и как пък се излюпиха 29 от 29 000 и как взеха че оцеляха,сега да вземем да измислим отрова да изтрови хищните риби из Дунав че да има шаранчета,1 шаран е нищо за тази река мой човек.Проблема и е замарсяването,бомбите,тоците и други подобни.
70
2
 
0
 
! Отговори
imorezaWRX преди 11 години
До 78Dostin не му завижда,ловил е и по-голями,просто го презира защото е убил хубавата риба.Аз също го презирам поради същата причина.
69
2
 
5
 
! Отговори
СС до Assenas преди 11 години
Сега водите са по-чисти от преди 20 години? Кога последно си ходил на Дунава - било то във Видин, Русе или Силистра? Реката е по-*** от всякога, но не се замърсява от рибарите, отишли с чип 5 метра и кутийка бял червей, а се замърсява от преминаващите танкери и товарни кораби, на които никой не упражнява контрол! Познавам повечето активни рибари в Силистра - хората са читави и спазват забраните за улов през годината, не пълнят фризери и не са бракониери, каквито ги изкарваш!
68
0
 
2
 
! Отговори
Assenas преди 11 години
До до AssenasНещо си се объркал колега. Пръво не се разграничавам от българите. Второ това с преди 20 години и замърсяването не го разбрах. Мога да ти гарантирам, че сега водите са по-чисти от преди 20 години. Освет това дядо ти е ловил по-малко и не е пълнил фризерите или и с това не си съгласен?
67
0
 
3
 
! Отговори
до Assenas преди 11 години
Не им обяснявай тук никой нема да те разбере,затова държавата ни е на това дередже,както се казва "топлата вода е открита" ние отново правиме неуспешни опити да я откриеме.Хората на Запад живеят добре защото имат правила и ги спазват,никой акъл не дава и не се прави на умник,пазят си хората природните дадености,а ние,че сме варвари и диваци го доказваме от денят на раждането си. Бъди жив и здрав.
66
0
 
4
 
! Отговори
Assenas преди 11 години
do Ribarchence и до всички кулинари.Да ви е сладко. Проблема не е, че е хваната една риба в 2,900 километровата река. Проблема е, че тази риба дава всяка година по 29,000 шаранчета. И тука говорим не само за Catch&Release но и за Respect. Няма да ви го превеждам - нали сте ловили по цяла Ервопа.Наздраве!
65
4
 
1
 
! Отговори
33 годишен преди 11 години
Тоя, ако е на 42, аз съм на сто. Сори!
64
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Dostinти наистина му завиждаш
63
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До От СилистраПредполагам, че русенци ги хранят, а вие ги ловите. :)
62
10
 
3
 
! Отговори
qwer преди 11 години
Прав е ББ лош материал е българинът.Един лъже,че ловил в Америка,Англия и т.н. и балъците му верват,а той *** не е напускал даже Делиорманът,друг *** говори за промишлен риболов по Дунав,а не се сеща,че речната риба не се продава по магазините за риба в Европа и този вид риболов по реката е само на територията на двете дивашки нации българи и румънци,трети пък умирали от глад пък живи и т.н. Заслужавате си мизерията *** и състоянието в което се намирате никога не можете да промените защото никой ви не иска с такива *** размисли,живеч на Запад повече от 14 год.и да ви кажа и най-тъпият тук западняк е по-умен вас.А рибите не ги пускате явно защото ги мислите за по-умни от вас и с право,да не са ви конкуренция.Не сте лош материал, вие сте смотан материал от който и керпич не може да се направи.
61
0
 
4
 
! Отговори
От Силистра преди 11 години
Кога русенци ще хванат подобна риба като горди силистренци :)
60
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Честито на човека!
59
3
 
2
 
! Отговори
... преди 11 години
До Dostin-ti dobre li sii be?tupak samo zavijdate
58
4
 
6
 
! Отговори
РАШКО преди 11 години
НА ТОЯ ГЛАД,ДЕТО НИ Е НАЛЕГНАЛ ,ЗА КАКВО ПУСКАНЕ ОБРАТНО В ВОДОЕМА МОЖЕ ДА СЕ ГОВОРИ.ТА ТОВА БИ БИЛО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ОТ НАЦИОНАЛНО ЗНАЧЕНИЕ.
57
8
 
16
 
! Отговори
ribarchence преди 11 години
Умрях от смях с тея пускания и простотии .В Дунав има промишлен риболов те ревнали за 1 шаран в 2 900 км. река,понеже не са го хванали те(тя съдбата му няма да е различна).И ква е разликата той ли ще го изяде или раците след като умре ?И между другото от толкова "форумни"-природозащитници още 1 не сам видял да пусне риба ако ще и тя да е 5см. шаранче .
56
5
 
5
 
! Отговори
Петър Лаков преди 11 години
До qwer:Не се напрягай колега. Месарите няма никога да разберат колко години са нужни на една такава риба да стане толкова голяма. При тях важното е да се покажат колко са големи и половината ако не и по-голямата част от тая риба накрая ще се изхвърли на *** щото тумбаците ненаяли се ще се осерат от ядене.
55
5
 
2
 
! Отговори
ГОШО преди 11 години
Само където за рекорд се претендира със жива риба!!!