Бутат ромско гето във Враца, замърсявало водоем

Наемателите натрупали сметки за хиляди
Обновена: 25 окт 2012 15:45 | 25 окт 2012 15:45, Красимир Ангелов
87

Снимка: Impact Press Group

При заселено полицейско присъствие започна събарянето на 11 опасни бараки на улица "Райна Княгиня" във Враца, в които от десетилетия живеят роми.

Бараките са общинска собственост и са построени като временни жилища за пострадалите от наводнението през 1966 година в града.

За сградите отдавна има предписание да бъдат премахнати, защото не отговарят на нормите за безопасност и хигиена, обясни повода за предприетите действия заместник-кметът по социалните въпроси на общината Светозар Луканов.

Той допълни, че в съседство с бараките се намира вододайна зона, а обитателите на временните къщурки допълнително замърсяват района с незаконно построени отходни ями и обори за домашни животни. Проверки са установили и няколко незаконни сметища в близост до водния резервоар.

Друга причина за премахване на ромското гето от улицата са натрупаните задължения за наеми, вода и ток, допълни заместник-кметът.

По думите му само за наем дълговете са близо 18 000 лева за пет години, а за ток и вода общината като собственик на сградите плаща също по няколко хиляди лева всеки месец. Установено е и незаконно прикачване към електропреносната мрежа от жители на гетото.

Светозар Луканов не успя да каже с точност колко души живеят в бараките,  но уточни, че писма за временно настаняване отпреди 10-15 години имат 11 семейства.

По думите му обаче в момента в бараките живеят поне четири поколения от тези семейства.

Премахването на дървените бараки от работници на общинското дружество "Благоустройство и комунално строителство" ще продължи до края на седмицата. Заедно с машините ще има  и дежурни полицейски екипи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още по темата: Врацагето
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Важното, че са спасили прасето, само не разбирам каруцата ли е малка или шопара е големичък:)
4
1
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ще се настанят другаде и така до безкрайност,докато ние им плащаме тока ,водата ,мръсотията.
3
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
.
2
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Последните 2 снимки къртят мивки ;)
1
0
 
79
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ураааа! Днес във Враца, утре, дай Боже, в цялата страна! Стискам палци и софийските да ги бутнат, че не се търпи вече от смрад и мръсотия!