Лекар от "Бърза помощ" във Варна слага инжекции с 1,7 промила в кръвта

Докторът е задържан, а онкоболният пациент починал
Обновена: 7 дек 2012 15:26 | 7 дек 2012 14:41,
184
Лекар от "Бърза помощ" във Варна слага инжекции с 1,7 промила в кръвта
Снимка: архив, Reuters

53-годишен доктор от варненската "Бърза помощ" е в ареста за 24 часа, след като снощи е бил задържан пиян минути след като бил повикан да помогне на пациент.

Дрегер е отчел 1,7 промила алкохол в кръвта на медика, съобщи окръжният прокурор Владимир Чавдаров.

Образувано е предварително производство за професионална небрежност, но дали се касае за такава, ще стане ясно след аутопсията на починалия.

По думите на роднините, които подали сигнал до компетентните органи, спешният медик пристигнал на повикването видимо пиян и поставил две инжекции на пациента, който бил онкоболен, а преди дни получил и масиран инфаркт.

Минути след инжекциите обаче човекът починал. Резултатите от аутопсията ще покажат дали лекарят е ускорил смъртта на пациента, който е бил в тежко състояние, обясни Чавдаров.

По непотвърдена информация починалият пациент е на 55 години. Лекарят не е от Варна и отскоро работи в спешната помощ в града. Името му е Любомир Ризов.

По случая на разпит в Трето Районно на варненската полиция са ръководството и служители на "Спешна помощ".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още по темата: лекарбърза помощВарна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 16 - ти *** ли си? Как отговорно ще кажеш на някой, че няма да помогнеш като го виждаш да умира. Дори и пиян един доктор може да помогне на умиращ от инфаркт. И ти би предпочел пиян доктор пред доктор който ще дойде след 30мин когато си умрял. Майка ми е лекар и редовно нощем я викат да спасява комший. Тя не им е личен лекар и не е длъжна но неможе да не направиш нищо. Ако случая е такъв и доктора не е бил на работа, а са го викнали само защото е наблизо?
18
3
 
5
 
! Отговори
:( преди 11 години
Голяма част от онкоболните, до колкото знам, умират от инфаркт или инсулт... на човека просто му е дошло времето. А отношението на лекарите не искам въобще да коментирам - просто е ад и за пациентите и за роднините. Всички казват, че добрите ни специалисти са в държавните болници, да не се ходи в частни, но понякога човек съзнателно избира човещината пред "опита и профисионализма" - тези новини показват защо!
17
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Онкоболен на 66 г". с наскоро прекаран "масивен инфаркт"!... Доста вероятно е този човек да е бил вече толкова увреден, че да не е издържал на някое от страничните явления, каквито има всяко лекарство!... Може да има съвпадение между момента на поставянето на инжекциите и смъртта, без да има изрична причинно-следствена връзка. Все пак, не е изключено по една или друга причина, инжекциите да са провокирали смъртта, без да са основна причина за нея. Възможности всякакви.
16
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не говорете глупости! Това, че е бил онкоболен, въобще не значи, че е бил на смъртно легло!Второ - дори да е бил, това е чист късмет. Пияният (1.7 промила е половин бутилка твърд алкохол) лекар можеше да попадне на пациент - малко дете например!Също така аз няма да си правя изводи за всички лекари от бърза помощ, само заради този. Не трябва да генерализираме, но този е за затвора.
15
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
абе Днес, верно заглавието ви прилича че инжекция с алкохол му сложили,...Горкия човечец, лека му пръст, пияни взеха вече да ни ликуват докторите
14
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен Ами като е бил пийнал и не е бил на работа, нормално и отговорно е да каже,че не е в състояние, нали??? Ще извикат друг. Но предполагам,че иска да вземе пари за домашно посещение и слагане на инжекция.
13
0
 
35
 
! Отговори
Дан преди 11 години
Преди дни получил масиран инфаркт и си е вече в къщи?!?!Лекарят си е свършил работата и 100% не е виновен за смъртта на пациента а това,че е бил употребил алкохол е работа на етичната комисия.Да тестват лекарите с дрегер преди застъпване в дежурство така,както правят и при шофьорите...
12
1
 
39
 
! Отговори
от заглавието преди 11 години
Помислих,че инжекцията е с промилите.
11
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Чакайте малко сега... значи вечерта е бил повикан по спешност - тоест не е бил на работа. Ами човека неможе ли да пие вечер? И какво ако пийнеш и те викнат спешно на горния етаж примерно, че някой умира. Трябва ли да откажеш и да оставиш човека да мре или ще се опиташ дори и пил да помогнеш? Ако не беше помогнал щеше да има друга новина. Лекар отказа помощ на пациент.
10
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 2Ти си пълен ***! Ами тогава да закрием онкологиите, защото болните там така и така ще ***. Пациентът може и хрема да има, но има правила-лекарите не се явяват пияни на работа. Правилата обаче се игнорират от и балканските ***, каквито винаги ще бъдем.
9
9
 
8
 
! Отговори
Трибал преди 11 години
Този лекар да го изгонят веднага!
8
14
 
9
 
! Отговори
ПАТИЛ преди 11 години
И ПОСЛЕ ДА НЕ БИЕМ ЛЕКАРИТЕ !!! ДА ,ДА !!!
7
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Еми нали е бил онкоболен?Нека да се види проверката,но спешна помощ май не е длъжна да обслужва онкоболни - нека да кажат учените.Знам случаи в които линейка се разкарва за да сложи един аналгин на онкоболен на 90км.
6
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И в софийската бърза помощ има лекари които немогат да сложат инжекция без да са фиркани ! Ръцете им треперят ако са трезви, имената им се знаят от всички работещи там, знам ги и аз но не искам да ги казвам за сега! Но не мисля, че това е убило човека от статията по горе...
5
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А сега де, кой е виновен, докторът пиянде или ракът трезвеник!
4
5
 
18
 
! Отговори
Гергана преди 11 години
До номер 1,Ама нали се сещаш колко ще бъде удобно да кажат, че пациена не е починал от лекарска небрежност? Аз вече и на себе си не вярвам, камоли на МЕДИИ РАЗНИ ...Хем искат повече пари, хем от ден на ден са все по-некадърни тези лекари ! Аз с ръка на сърцето мога да заявя, че от години ме страх да ида на лекар! Почти никой лекар не му се работи, нито ти обръща нужното внимание - айде рецептата и бееееегай е работата !Израза - ПИСНА МИ, вече звучи банален и недостатъчен за всичко!
3
6
 
11
 
! Отговори
Алов преди 11 години
Ами ще пийне та.Няма да му треперят ръцете със спринцовката. Вместо да му благодарят ,че не е отишъл да си нареже и салата ,а се занимава с пациенти ,те тръгнали да го хулят.
2
3
 
43
 
! Отговори
до 1 преди 11 години
каквото и да покаже експертизата той няма право да ходи пиян на работа.отговаря за човешки живот ежеминутно!!!!!!!!!!!
1
24
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако беше трезвен,човека щеше за е жив и здрав и да му излекува онкозаболяването и инфаркта.Ама на-пил е.....Тъпацииии.