Заплашеният с пистолет медик напуска Спешна помощ

Вече си е намерил работа в болница във Варна
3 яну 2013 22:04,
57
Заплашеният с пистолет медик напуска Спешна помощ
Снимка: Архив Булфото

Медикът от варненската спешна помощ, който беше заплашен с убийство в първия ден на новата година, е подал молба за напускане, потвърдиха от Бърза помощ в града.

Той вече си е намерил работа по специалността в една от болниците на града, където ще започне да практикува след като бъде освободен от настоящата си длъжност.

Припомняме, че д-р Владимир Нешев се озовал под дулото на пистолета на гневен роднина на пациент с исхемичен инсулт следобед на 1 януари.

Разяреният мъж размахал оръжието с обяснението, че линейката и медикът действали твърде бавно, докато откарвали 78-годишната пациентка към университетската болница във Варна.

В екшъна се намесил и полицейски екип, който открил законно притежаван газов пистолет в афектирания близък на болната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още по темата: пистолетВарнамедик
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
bialata mafia niama labavo samo da im padnete v rachikite parvo plashtash ,sled tova moje i da si gyshtnal byketa.
51
0
 
3
 
! Отговори
leika преди 11 години
До един бащасъжалявам за загубата Ви! много лошо ви е сполетяло!защо великите военни не свършиха наещо по полезно от викането на линейка?
50
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До хех:) Ти пък откъде знаеш,че на са им толкова заплатите.Даже и по-големи са!! Само бърза помощ са по ниски ,иначе лекарите вземат доста големи пари!!!
49
2
 
18
 
! Отговори
хех:) преди 11 години
и преди съм го казвал-ще го кажа пак: скоро няма да има лекари в България(поне такива, които си заслужават титлите)-двама мои приятели(от семейство на медици съм) вече емигрираха, братовчед ми замина и той. Докато хората не започнат да ги уважават(да-лекарите са повече от шофьорите и докерите и шофьорите и докерите трябва да го осъзнаят и да им отдадат дължимото) и да им плащат нормални заплати(след 8 год учене нормално е стартовата да ти е поне 1500 и да има заплати от типа на 8-9 000)
48
0
 
8
 
! Отговори
Защо ли ? преди 11 години
Да така стоят нещата във вероятно единствената държава в ЕС, в която никой не е чувал за НОМЕР НА ЗДРАВНА ОСИГУРОВКА!
47
0
 
10
 
! Отговори
Защо ли ? преди 11 години
като отиде да се лекува. От това няма интерес само и единствено държавата, защото ще спре източването на здравната каса и парите няма да отидат в бюджета. Докато НАРОДА не се събуди и да поиска това, което му се полага не чакайте реформа и ще се избиваме едни други, а докторите ще бягат в чужбина. Стигнахме до там да се молим да има кадърен доктор, на който да дадем рушвет за да ти обърне внимание и да ти помогне при необходимост.
46
0
 
13
 
! Отговори
Защо ли ? преди 11 години
РЕФОРМА на цялата здравна система - без здравна каса, в която всички наливат като в бездънна яма и не е ясно къде отиват парите. Изтичат по разни клинични пътеки, къде нужни къде не. Майката му е здравни фондове-индивидуални партиди-номер на здравна осигуровка. Тогава ще има пари за всички и всичко. Това е в интерес и на докторите, защото ще им вдигне заплащането и на пациентите защото всеки ще знае колко внася за собственото си здравно осигуряване и на какво точно има право като отиде...
45
4
 
13
 
! Отговори
факт преди 11 години
КАТЕГОРИЧНО заявявам и се подписвам с 2 ръце и 2 крака - ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО - т.е. опазването от здраве , т.е. да ни опазят да не оздравеем в Буркина Фасо е по-добро от това в България !!!!
44
0
 
22
 
! Отговори
истината е, че преди 11 години
доскоро си мислех, че това е просто калпаво управление. Крадливи политици, некадърници. Начинът, по който ни унищожават, е съвсем умишлен. Колапсът в здравеопазването е умишлен; ниските заплати са умишлени; безработицата също; диктатурата. Изгонването на младите е умишлено, стимулирането на нераждаемост е умишлено. Нарочно се прави да ни нападат в домовете ни и ни се отнема всякаква надежда.
43
0
 
31
 
! Отговори
hoho преди 11 години
имате ли представа какво става, ако на фалшив сигнал отиде млад лекар/ка и намерят наркоман в тежка абстиненция ? тоя ще ги убие още докато влязат. това е, съжаляваме за близкия на този човек, но да извадиш пистолет на лекар е вече твърде много.Опиц го отсвириха за по малко, а тоя?
42
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 45 И от къде я измисли тази глупост .В бъза помощ има лекари и с по 2 специалности .зависи какво иска и защо работи там .реално ако работиш 2 години в спешното ставаш ЛУД Няма държава с такава организащия на медицината ,като в България почваш с инсулт ,после израждаш и накрая някои инфаркт за довиждане Не знам как и кой луд лекар все още иска да работи в Спешна ,трябва да напуснат всички .работа дори и в България за лекари ,колкото искаш ,работни места с хиляди .Престанете да мразите
41
33
 
2
 
! Отговори
ИК преди 11 години
В бърза помощ лекарите са общопрактикуващи-нямат специалност.Ако пък този е имал специалност-егати специалиста е тогава.
40
0
 
50
 
! Отговори
ах преди 11 години
хора, има правилник , за да дойде екип на Спешна помощ, от 112 решават дали това е наистина спешно или не. ако се обадиш за дете под 3 години, идват на минутата. идея се нямате какво е натоварването в екипите на Спешното. Това е тежък труд, и умствен и физически ( защото ако мислите, че някой мести 100 кг пациенти от носилката на леглото, много се лъжете, местят ги сестрите и лекарите ) я сега си сложете ръка на сърцето и ми кажете, колко от вас ще работят това за мизерна заплата?
39
1
 
13
 
! Отговори
П.С.Ц преди 11 години
Проблема е в чувството за безнаказаност.
38
1
 
10
 
! Отговори
Бакшиш преди 11 години
Хехе, добра новина, скоро май ще има само частни линейки, мисля че 5 лв/км е приемлива цена
37
0
 
47
 
! Отговори
Ани преди 11 години
Браво на Д-р Нешев! Сега какво ще стане с *** след като заплахата с/у медици е престъпление? Пак ли ще има условна присъда или бърза процедура и всичко ще се замаже? Нека си плати за това.
36
0
 
50
 
! Отговори
Бавна Помощ преди 11 години
Нормално е да напусне, при тия условия на работа що ли изобщо е почвал в Бавна Помощ!?! За тия дето плюят по докторите, да ви кажа че не е въпрос само на квалификация. Нашите доктори не са по-малко квалифицирани от западните. Въпросът е в организацията на здравеопазването.На запад са парамедици в спешната помощ и обслужването е на по-високо ниво. Там и всеки полицай и пожарникар може да даде първа помощ, а тука нашите шапки само в носовете си бъркат.
35
0
 
61
 
! Отговори
kukuf преди 11 години
Така,изгонихме поредния млад лекар от системата на спешната помощ.Мисля,че до година-две ще му разбием всички надежди и илюзии и ще го изгоним и от БГ-то.После ще спим спокойно,като общество,доволно от себе си....
34
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И според коментарите ,какво излиза ,че ВСИЧКИ лекари са *** .Браво да ви имам мнението за българските лекари .нали ,ако беше така ,жив човек нямаше да излезе от болницата .ЗАЩО същите тези лекари в Зап Европа се оказват добри и умни ,а в България са килари .Защото очаквате да стават чудеса .и в Зап Европа е още по зле Във Франция идват пожарникари на повикването на спешна помощ.В 100% от зап Европа НЯМА ДА ВИДИТЕ ЛЕКАР в линейка а ,,парамедик ,тоест обучаван от 6 месеца до 2 години .
33
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това 112 си е чиста проба менте. Защо им плащаме толкова пари, щом пращат екип при въоръжени психопати без преди това да са повикали полицияТо за спешната помощ има Наредба, за МВР има закон, ама 112 си работя най-безхаберно и това си е