Ухапана от куче жена осъди Община Русе

Тя ще получи 1000 лв. обезщетение заради немарливостта на управата
24 яну 2013 18:00,
23
Ухапана от куче жена осъди Община Русе
Бездомни кучета. Снимка: Булфото, архив

Районният съд осъди Община Русе да плати 1000 лева обезщетение на жена, ухапана от бездомно куче, съобщиха от
Съдебната палата в крайдунавския град.

Инцидентът е станал на 4 септември миналата година в парка на възрожденците в крайдунавския град. Ц. С. вървяла с още една жена, когато забелязали няколко бездомни кучета, предава БТА. Две от четириногите започнали да ръмжат и да лаят, като едното се нахвърлило и ухапало Ц. С. по седалището.

Двама случайни минувачи, станали свидетели на инцидента, изгонили кучетата. Жената потърсила медицинска помощ на следващия ден, когато й поставили ваксина против тетанус. Болката обаче продължила дълго време.

Пред съда управителят на Общинския приют за безстопанствени животни в Русе обяснил, че след сигнал две от агресивните кучета са били изтеглени от Парка на възрожденците и че общината изпълнява предписаните от закона мерки за овладяване на популацията на бездомните кучета.

В края на миналата година е създадена и организация за регистриране на домашните четириноги, тъй като част от тях са изоставяни от стопаните им, като така ще се установи техният собственик.

Решението на съда може да се обжалва в двуседмичен срок пред Русенския окръжен съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
a kolko li sa nahapanite ot kucheta za koito nikoi ne znae v sofiq.deistvaite.stolshna obshtina ima pari.sadete q do dupka
1
4
 
6
 
! Отговори
А защо не... преди 11 години
ги плати кмета???