Конкуренция на магазините - не моловете, а данъчните

Таен търг обявили от НАП в Бургас - сватбени рокли за по 10 лв
Обновена: 1 фев 2013 20:06 | 1 фев 2013 20:06,
15
Конкуренция на магазините - не моловете, а данъчните
Снимка: Dnes.bg

В борбата за клиенти търговските центрове се надпреварват да правят разпродажби. Още не сме се отърсили от Коледните намаления и вече ни бомбандират с оферти за Св. Валентин. В Бургас обаче сериозна конкуренция на магазините се оказват не моловете, а... данъчните.

От териториалната дирекция на Националната агенция за приходите (НАП) в морския град са обявили таент търг за булчински рокли, който ще се проведе на 6 февруари.

А първоначалната цена, обявена за сватбените одежди, е повече от атрактивна. Всяка от празничните премени е на стойност 10 лв. От приходното ведомство уточняват, че имат на разположение всички номера, като най-голяма е бройката на белите десени, но се намират и рокли в цвят шампанско и резеда. Единственото условие е купувачът да вземе всичките налични 29 рокли накуп. Макар и есктравагантна на пръв поглед, офертата си струва. Кога друг път ще можете да се видите в толкова различни модели, при това само за 290 лв. (първоначална цена).

Младоженците не бива да се чувстват пренебрегнати, защото от НАП излизат с изкушаваща оферта и за тях. Сред асортимента, обявен на търг, се предлагат ризи с дълъг ръкав, сака, панталони, вратовръзки и дори чорапи. Средната цена на такъв тоалет излиза около 15 лв. В разпродажбата са включени 24 мъжки сака по 6 лв., 24 панталона по 3 лв., 22 ризи по 2 лв., вратовръзките вървят по 1,25 лв. Предлагат се и над 1000 чифта чорапи.

Евтините дрехи са имитации на известни марки и са били конфискувани през 2011 г. при опит да се внесат контрабандно в страната през митническия пункт в Лесово.

Сватбените облекла обаче не са най-интересното, което бургаските данъчни са обявявали на търг. Само преди два дена беше обявена дата за тайно наддаване на златни зъбни коронки и накити от същия метал на първоначална цена малко над 35 хил. лв. Те също са били задържани от митничарите при осуетен опит за нелегален внос от Турция. Въпреки че произведенията са от 20-каратово злато, купувач за тях не се намерил, затова сега предстои те да бъдат пуснати на втори търг с 20% по-ниска цена, обясниха от приходната агенция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
14
 
! Отговори
Бочко преди 11 години
"В Бургас обаче сериозна конкуренция на магазините се оказват не моловете, а... данъчните." Егати и изречението! По-добре да дойде Ханко Брат.
13
0
 
14
 
! Отговори
експерт преди 11 години
Яаа нали контрабандните стоки се унищожават,какъв е тоя дъмпинг на плащащите данъци производители.Това ли са безмитните магазини.
12
0
 
15
 
! Отговори
Trifonov преди 11 години
ohooo...kolko tutun, tzigari, orajie, parfum, kafe, alkohol, drehi -mente,obuvki-mente prodavat tasi fima NAP i pravyat damping na drugite podobni firmi v EU.
11
1
 
15
 
! Отговори
Ayten преди 11 години
do komentator N 9:az te vidyah - 3 ot tezi svatbi byaha turski v Germany s po 240 dushi, a drugite 2 byaha tziganski s po 580 dushi. i ti svireshe na daireto.
10
1
 
14
 
! Отговори
ИП преди 11 години
НАП - карбут се там нали е обличана вече!
9
2
 
23
 
! Отговори
АЗ преди 11 години
'' Евтините дрехи са имитации на известни марки и са били конфискувани през 2011 г. при опит да се внесат контрабандно в страната през митническия пункт в Лесово.'' е нали тр да се унищожат я..или аз нещо се бъркам
8
1
 
15
 
! Отговори
3d преди 11 години
До Eva BorisovaМиналата година бях точно на 5 сватби...
7
0
 
19
 
! Отговори
XXL преди 11 години
Изгорял е някой човечец..;((
6
3
 
15
 
! Отговори
аха преди 11 години
*** бомбандират или бомбардират?
5
7
 
16
 
! Отговори
Eva Borisova преди 11 години
hahaha...koi se jeni v BG ?! a i s 10 leva mogat da si kupyat 1 butilka rusko champansko i ruska salata da praznuvat s gostite?! za kakvo im e takava roklya v studa?! kade ste videli bg semeistvo, bg svatba?!
4
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всеки който се яви на подобен търг трябва да бъде ЗАКЛЕЙМЕН като народен враг който налива вода в мелницата на Боко-тиквата!!!НЕ КУПУВАЙТЕ НИЩО!!Така ще сринем икономически грабежаджиите на Боко.
3
5
 
20
 
! Отговори
bolka преди 11 години
Предлаганите изключително ниски цени на сватбените рокли означава, че това е или реалната им цена, на която ги е закупил търговеца, или пък е нереално ниска заради укриване на данъци и мито. Каквото и да е, в крайна сметка по магазините се продават на десеторно и повече завишени цени точно такива фалшификати. Такава е търговията ни със скъпите ***, с които ни заливат.
2
1
 
17
 
! Отговори
titi papazov преди 11 години
ima li znachenie ot kude e kupena roklqta ti ma pacha.kupi si su6tata roklq ama ot mola koito puk q e kupil ot nap.mnoogo kuha surma,mnogo..
1
1
 
43
 
! Отговори
M. преди 11 години
Искам на сватбата си да съм облечена в сватбена премяна в цвят резеда, закупена за 10 лв. от НАП Бургас.