Петима младежи в болница след алкохолен запой

Едно от момичетата е с опасност за живота
Обновена: 12 фев 2013 14:12 | 12 фев 2013 14:12,
37
Петима младежи в болница след алкохолен запой
Снимка: архив, Reuters

Петима младежи на възраст от 16 до 20 години са приети с интоксикация в благоевградската болница след употреба на алкохол. Това съобщи директорът на Многопрофилната болница за активно лечение в областния град д-р Красимир Михайлов.  

Едно от момичетата е в тежко общо състояние и има опасност за живота му. То е прието тази сутрин в болницата.

Благоевградските медици са се консултирали и с колеги токсиколози, чака се всеки момент да пристигне и консултант по токсикология от София.  Първият пациент е бил приет в болницата тази сутрин, останалите четирима - три момчета и едно момиче, са пристигнали по-късно в здравното заведение и веднага са били транспортирани до столичния институт "Пирогов" и специализираната клиника по токсикология, каза д-р Михайлов пред БТА.

В компанията е имало още едно момче от Якоруда и с помощта на полицията и то е издирено, като се очаква да пристигне в болницата в Благоевград, за да се провери и неговото състояние. 

Младежите са пили алкохол в една компания в благоевградското село Падеш. Симптомите на интоксикацията са се появили по-късно. Предполага се, че тя е предизвикана от метилов алкохол, който има латентен период от 12-24 часа, поясни д-р Михайлов. 

Направени са изследвания на пациентите, взети са и проби от бутилката с алкохол, който е пит, допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
1
 
! Отговори
s преди 11 години
До Анонимен 27tia keleshi naistina sa pilli antifriz.kato ne mogat da praviat razlika mejdu alkohol i himikali da ne siadat da piat.4
31
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
милите те турченца
30
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До pei- AMI KATO SA RAZREJDALI, DA SA SE MEZILI ,BE !!!
29
1
 
15
 
! Отговори
dk преди 11 години
това е резултат от съвременното ни образованиезнаят какво е яла бионсе на обяд но ако ги питаш какво учихте по химия няма да ти кажат ,защото или са избягали от час или са си чатили глупостиминистерството пък ги улесни като им остави само по 1 час седмично от тези омразни предметипо лесно е да учиш езици и да заминеш на запад да миеш чинииа когато се случат такива неща търсим виновници
28
0
 
2
 
! Отговори
pei преди 11 години
eto malko poveche informacia po sluchaia.. razrejdali sa rakia s bira...fakti.bg/zdrave/59152-momiche-v-koma-sled-zapoi?utm_source=mobilebg&utm_medium=link&utm_campaign=firstpage
27
7
 
4
 
! Отговори
Виртуален Палячо преди 11 години
Българи! напишете в Гугъл: "БСП създава мрежа от млади и образовани хора за пропаганда по форумите"Това не важи само за БСП(просто те се издадоха публично)! ВСИЧКИ партии наемат. Не се подвеждайте под платените предатели на България!! Те използват заучени схеми за разсейване, като лични нападки и/или обвинения към тяхната опозиция. Използват думички като Герберасти, Комунисти и прочее!! Не се оставяйте да ви подлъжат!!! ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ ОТ 23 ГОДИШНИЯ ПРЕХОД РАБОТЯТ ПРОТИВ БЪЛГАРИЯ!!
26
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Па да си беха отворили шише антифриз. Тия отвари дето ги продават в селските гаражи пре спокойно могат да се използват в промишлеността.
25
8
 
13
 
! Отговори
Аз преди 11 години
За последен път отварям да чета коментарите под някоя статия. Беден, злобен и завистлив българино - фалшивата ти трезвеност и ти самия - отвращаваш ме! Ти си най-простия и най-бедния народ в Европа, защото 80% от теб са ненавистни и човекомразни низки душици, които потъпкват останалите 20. Не са ти виновни политиците, а ти сам гониш децата си в чужбина. Твоята злоба ще те остави стар и сам, заобиколен от крадливи малцинствени групи.
24
5
 
18
 
! Отговори
j преди 11 години
Не бързайте с упреците.Това може да са вашите деца.Дано всичко да завърши добре.Нека да бадем малко по човечни,не е толкова трудно.
23
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Напишете кой е производителя на алкохола и че вече е в затвора. Другото не е важно.
22
0
 
3
 
! Отговори
До т преди 11 години
Ако мислиш, че това ги спира да пият се лъжеш.
21
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 21, ние не сме американци!!!
20
3
 
6
 
! Отговори
т преди 11 години
В Америка до 21 годишна възраст дори бира е забранена за продаване на младежите.
19
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Виждам сред коментарите, че обвинявате за случая чалга културата. Може и да сте прави! Обаче като чета част от коментарите виждам 100% отражение на чалга културата! Децата са се изтровили с фалшв алкохол, а някакви тук тъпани дрънкат за оргийки, Асфалт, асфалт и Бойко Борисов.
18
2
 
4
 
! Отговори
Бай Хасан преди 11 години
МадонаЗад пустинните полета и далечните гори,дето месеца не грее и зората не зори - в тишината на скалите, надалеко от света -гине светлата мадона в безотрадна самота. А разсеял бих тъмите, превъзмогнал бих и страх,и понесъл бих се гордо над суетности и прах, и заключения замък бих посегнал да руша,за да любя и лаская тази трепетна душа. Но страхувам се, че моя тя ще бъде само ден,а на втория - от нея аз ще бъда уморен. А желал бих да я любя, вечно да я любя аз,превъзмогнал в любовта си катадневности и мраз. 2Аз ид
17
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хората нямат пари за хляб и ток, те тръгнали алкохол да купуват и то толкова много, че чак се натровили. НЕКА ИМ
16
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мдааа, това чалга поколение е толкова зле, че дори не знаят как да пият безопасно! А един ден ще се очаква от тия да управляват държавата! Ужас!!!
15
9
 
6
 
! Отговори
макето преди 11 години
те защо си кръкам сливовицата от кило нищо ми нема къде кило и половина ми се развръзва езико после си допивам с две три кила вино и на сабалето съм кукуряк
14
11
 
3
 
! Отговори
лошоТията преди 11 години
Оргийка нещо не са ли си направили, докато са къркали :)...
13
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ако е фалшив алкохола и от една чаша може да стане, така че не бързайте да ги упреквате в количството