3 г. по-малко затвор за подсъдим за "Черния Великден"

Намалиха присъдата на Живко, 12 г. зад решетките за Данаил
Обновена: 25 фев 2013 16:36 | 25 фев 2013 16:36,
55
3 г. по-малко затвор за подсъдим за "Черния Великден"
Данаил Георгиев и Живко Желев Снимка: архив, БулФото

Пловдивските апелативни магистрати потвърдиха присъдата на Хасковския окръжен съд, определил 12 години затвор за шофьора Данаил Георгиев, който минути преди Великден през 2011 година в Симеоновград уби с колата си шестима младежи и рани други двама. Съдът лиши Данаил и от правото да шофира в продължение на 15 години.

Обвиняем по делото е и братовчедът на шофьора Живко Желев. Според обвинителния акт в пияно състояние (1,07 промила алкохол в кръвта) Живко е преотстъпил управлението на автомобила си на Данаил Георгиев, който също в пияно състояние (1,30 промила алкохол в кръвта) и с неразрешена скорост от 133,6 км/ч връхлетял върху движещи се по тротоара младежи и причинил по непредпазливост смъртта на шестима от тях, както и средни телесни повреди на други двама.

Още по темата
На първа инстанция Живко получи присъда от 10 години лишаване от свобода и 13 години без право да застава зад волана.

Пловдивските магистрати обаче са намалили наказанието му на 7 години затвор, като са го лишили от правото му да шофира за срок от 10 години.

В мотивите е записано, че хасковските съдии не са се съобразили със смекчаващите вината обстоятелства - чистото съдебно минало на Живко, младата му възраст, добрите характеристични данни, разкаянието за стореното, дълбокото му съжаление, че е дал ключовете от автомобила на братовчед си и че е станал причина да загинат негови съученици и приятели.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Върховния касационен съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ако лежи 12 години в затвора значи е лишен 3 години да кара кола. а присъдата е по добра от тази на МАКСИМ СТАВИЙСКИ нали?
48
0
 
0
 
! Отговори
daa преди 11 години
daa ,malko e pandelata,...no tam bateta shte go opraviat,za 7 godini-bulka...
47
2
 
1
 
! Отговори
otto преди 11 години
OK...Съгласен съм с Вас ...Е И...Погледнете какво изражение имат...? Утре отново...Гражданското общество е необходимото да поиска ревизия на делото...Ясно...Мастит адвокат е дал шумулящите хартийки на съдийте...Тези безименни герои трябва да си излежат доживотните присъди за да предпазим нас и децата ни....
46
6
 
4
 
! Отговори
факт преди 11 години
Не мога да разбера тези които кряскат "дайте им още" , "*** , не заслужават толкова малко" , алоо вие на Богове ли ми се правите , както са казали хората "Не съдете" , има кой да съди отгоре, както и ще ви съдят за свинските коментари тука, оказващи влияние в/у психиката на драскачите :)
45
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не знам колко "искрено са се разкайвали". Но от единствената телевизионна изява на тези младежи, не бях останал с такова впечатление. Напротив. Видях НАГЛО поведение, в стил че лошата полиция е направила някаква конспирация срещу тях и ги е натопила едва ли не. Ама какво ли се учудвам, то сега това е модата за всеки подсъдим.
44
1
 
16
 
! Отговори
Po преди 11 години
Още 4 обжалвания и ще я намалят на 2 дена. Е как да не излизаме по улиците.
43
0
 
15
 
! Отговори
0 преди 11 години
Нападателят на Доган продължава да седи в ареста, а този нагъл *** не знае как изглеждат килиите от вътрешната страна. Срам и позор!!! Горките родители....
42
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По две години на отнет живот ли ?
41
0
 
24
 
! Отговори
bulshit преди 11 години
чиста подигравка с паметта на загиналите деца..
40
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Едно не разбирам. Плюете съдебната система. Колко от Вас са чели НК и това, в което лекетата за обвинени?! Законите куцат също толкова, колкото и съдебната система. Да не говорим, че тези двамцата щяха да са с подобна присъда в повечето членки на ЕС.
39
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ама как така изобщо ще шофират?! Няма да коментирам, колко години да прекарат в затвора, но никога, никога повече да нямат право да шофират!
38
2
 
14
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
Брао ве 6 деца утрепал тряа доживот да е в затвора... *** съдебна...
37
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бунаци! Гледат, като ***! На 60 да ги пуснат от затвора!
36
0
 
8
 
! Отговори
гробарят преди 11 години
Докога българският"съд"ще толерира престъпноста ?Кой разумен човек вярва в непредубеденоста на пародииният "български съдия" и кой ще търпи тази прогнила и разядена от термити система да се реформира?Корупция и анархия това е логото на българската правораздавателна система ето за това е време тези мухлясали *** наречени съдии начело с чучелото наречено омбудсман да бъдат изметени час по скоро.
35
0
 
1
 
! Отговори
мария преди 11 години
няма закони хората си измряха ей тъй " по непредпазливост"
34
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Че 12 малколиса? Всеки ден даго порят кат риба, да го пълнят кат агне...
33
1
 
12
 
! Отговори
Наско преди 11 години
Срам , Срам и пак Срам .... и 300 години да им дадат пак не ще се върнат милите деца които не успяха да се видят на рокли и костюми на бала си , как може бе тези мухльовци да им се намалява присъдата , когато влезеш в съда никой не трябва да ти зачита миналото - били прилежни ала бала ... да не сме в училище , доживотна присъда , да лежат в истински затвори - грузински , сибирски , казахстански - не в нашите които са като курортни селища - да влезеш и след 2 седмици на свобода ....
32
1
 
8
 
! Отговори
СЪД ИЛИ.... преди 11 години
ТОВА Е БЪЛГАРСКИЯТ СЪД, ТОВА СА БЪЛГАРСКИТЕ СЪДИИ.За това когато трябва да ги изберат някъде и копнат в биографиите им, започва адски да смърди,раздава се воня на апартаменти, хотели, сделки и какво ли не, до толкова, че човек се чуди, кога са съдили в съдилищата, кога са правили "бизнес"....или просто бизнесът е в съда....
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Toq e pulodql.
30
3
 
36
 
! Отговори
Мартин преди 11 години
А защо Ставийски е на свобода?