Разбиха носа на млад мъж на протеста във Варна

Полицай, стоящ в близост, не прави нищо
Обновена: 27 фев 2013 14:57 | 27 фев 2013 11:14,
179
Разбиха носа на млад мъж на протеста във Варна
Скрийншот: Youtube

Млад варненец си тръгна с разбит нос и аркада след снощния протест в града. Инцидентът стана по време на шествието по бул. “Мария Луиза”.

“Вървях до един възрастен човек, който от няколко дни излиза с нас и носи плакати срещу кмета”, разказа пострадалият и допълни, че пенсионерът редовно бил атакуван от момчета, които му дърпали плаката и искали да го вземат.

“Това се повтори и във вторник. Аз застанах между тези младежи и възрастния, за да го защитя. Тогава едно момче със суитшърт и черна качулка ме удари и побягна”, обясни още варненецът.

Свидетели на инцидента веднага посочили извършителя на стоящ наблизо полицай. “Добре”, отговорил служителят на реда и стоял, без да помръдне. Няколко протестиращи повикали негови колеги. “Дойдоха двама полицаи да ме питат какво стана и защо по лицето ми има кръв. Казах им, че са се сетили да питат”, разказа още пострадалият.

По-късно той потърсил помощ в Спешния център на Варна и се прибрал в дома си. Въпреки неприятната случка твърди, че отново ще се включи в протестите довечера.

Дядо Георги, 72-годишният варненец, заради който е станало мелето, каза, че преди няколко дни, когато протестиращите се събрали в зала “Пленарна” на общината, също е бил нападнат от младо момче, което му издърпало плаката и го скъсало.

Организаторите на варненските протести обявиха, че днес ще се състои мълчалив протест срещу кмета Кирил Йорданов от 17 часа пред Общината. “Искаме да видим кои са провокаторите с тромбите и свирките, които искат да ни заглушат”, подчертаха те.

Наш читател също сигнализира за инцидента в рубриката ни мРепортер. По думите на читателя мъжът е пострадал, защото се опитал да защити един дядо, на когото провокатори са скъсали плаката.

В интернет се появи и видеоклип от скандалната случка, в който се вижда и реакцията (или по-скоро липсата на такава) на варненския полицай, който казва само "Добре."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Долу ***! Долу ***! Долу ***!
18
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Щом е добре, добре е. Нашата полиция ни пази.
17
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само ще спомена, че във Варна дори на протестите в почивните дни, когато се събират десетки хиляди няма конфликти с полицията, ето така се прави протест. Няма гамени, строшени глави, горящи автомобили и така нататък.
16
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пък после полицаите не защитавали престъпниците.Що за полиция и държава.
15
14
 
6
 
! Отговори
Путин преди 11 години
Крайно време е да си прекръстите Варна на град Сталин !
14
5
 
34
 
! Отговори
ф-1 преди 11 години
Още ли има някой, на който не му е ясно, че милиционерите защитават всияко друго, но не и народа?И така е от 1944 год.
13
33
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е, тези вече са гати и наглите!Не искат полицията да прави нищо, да не ги закача, да хвърлят по нея камъни и бутилки, но ако случайно някои *** в тълпата удари друг, полицаите трябва моменталически да го видят и да го арестуват :)Това вече е пълна липса на каквато е да е представа за нещата.Всеки недоволен от всичко, когато обаче е само лично засегнат от ситуацията.
12
0
 
41
 
! Отговори
Гледах клипа преди 11 години
На хората им е писнало от силови групировки като тази във Варна и отчаяно искат промяна, но за съжаление такива като "***" така са се внедрили във властта и сред обществото, че никой няма да може да ги изкорени особено във време на днешна "демокрация". Не съм вярвал, че ще го кажа но България има нужда от желязната ръка на някой диктатор да се справи с тази ***. А за полицая от клипа просто нямам думи- клоун в униформа.
11
1
 
51
 
! Отговори
ПЛАМЕН преди 11 години
ПРИЯТЕЛИ,НЕКА НЕ ПОЗВОЛЯВАМЕ НА МУТРИТЕ ДА НИ СПЛАШАТ.ДРЪЖТЕ СЕ ЕДИН ЗА ДРУГ НА ПРОТЕСТА И АКО ТРЯБВА ДА ИМ НАТРОШИМ ТИКВИТЕ.ЗАРАДИ ТИЯ *** СМЕ НА ТОВА ДЕРЕДЖЕ.КИРО МАХАЙ СЕ ОТ ВАРНА
10
3
 
14
 
! Отговори
Варна преди 11 години
Нормално, все пак е 1993-та година.
9
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
на оригиналното видео с малко зуум лицето на качулатия ще се види отлично, нека който го е снимал да си поиграе и качи в нета. Тук е прекалено голяма компресията и чертите се размазват. А ченгето ... и скомпресия и без комппресия толкова си може
8
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Демокрацията иска жертви !....протестирайте по светлото на деня приятели !...тъмнината е царството на "контингента" и за двата лагера !
7
1
 
47
 
! Отговори
варненец преди 11 години
Той града е мутренски, защото полиция, съд и прокуратура са на заплата при ***. Даже и Бойко , който се толкова се пъне че се бори с организираната престъпност ни е оставил на произвола на съдбата!
6
26
 
7
 
! Отговори
mm преди 11 години
Абе до оня ден налагаха полицаите и ги замеряха с камъни. Днес къде са полицаите и що не помагат.
5
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До ВарненецТова е ясно,но как да не нападаме полицая?Той е държавата нали?като го е страх да ходи на ... в ....
4
3
 
49
 
! Отговори
гог преди 11 години
добре дошли в ***-ландия.Този Йорданов вие си го избирахте.
3
6
 
40
 
! Отговори
1948 преди 11 години
Добре вика....вижте му физиономията на тази гнида в униформа.Ето такива са всичките до един.
2
4
 
66
 
! Отговори
Варненец преди 11 години
Мутрите на *** и Киро хомото искат протеста да свърши, НО ТОВА НЯМА ДА СЕ СЛУЧИ !! Недейте напада полицая толкова, всички имат страх от *** ... НАРОДА ЗАЕДНО ТРЯБВА ДА СЕ ОБЕДИНИ И ДА ИЗМЕТА ***
1
3
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Най-мутренския град,къдет живеят още в 90-те години