Три деца изгоряха живи във фургон

Родителите им ги заключили с катинар вътре
Обновена: 6 мар 2013 11:06 | 6 мар 2013 10:58,
52
Три деца изгоряха живи във фургон
Снимка: Архив Булфото

Три деца от ромски произход на 1, 5 и 8 години са загинали при пожар във фургон в квартал "Нов път", в близост до животинския пазар на Сточна гара, във Видин.

Трагедията се е разиграла снощи. Сигналът за пожара е получен в 20:58 часа на телефон 112. На място са изпратени три екипа на пожарната. Горели са два дървени фургона.

След погасяването на пожара и при разчистването на горелите помещения са открити напълно овъглените тела на три деца, на 1, 5 и 7 години. Най голямото дете е било момченце на име Борислав, средното дете на име Брайън, а най-малкото - момиченце, на годинка и пет месеца на име Джема. 

Те са живели във фургона заедно с родителите си, но към момента на пожара децата са били сами във фургона. Бащата на децата е бил в местна кръчма по това време. Според информацията - майката е била психически неустойчива.

Семейството се отоплявало с печка от типа "циганска любов".

По първоначална информация децата са били заключени отвън с катинар. 24-годишната им майка и 33-годишният им баща ги заключили във фургона и ги оставили без надзор.

Пожарът е забелязан, когато вече е било твърде късно, за да се спасяват децата. По време на гасене на пожара, бащата се появил в района, но живеещите наблизо се опитали да го нападнат.

Близките на бащата и майката, които живеят в съседния фургон разказват, че в двата фургона няма нито вода, нито ток. Повече от две години двете семейства са били настанени във фургоните, преди това са живеели в общински жилища.

Според роднините, две години никой не им е обръщал внимание. Те са получавали само детски надбавки, но не и социални помощи. От Агенция „Закрила на детето” два пъти са посещавали семейството на изгорелите деца.

Майката Анка Георгиева и бащата Ангел Борисов са били предупредени от агенцията да се грижат добре за децата, въпреки това не са полагали никакви грижи. Според съседите е честа практика децата да бъдат заключвани във фургона, докато родителите са търсели прехрана. Роднини твърдят, че семейството не е получавало помощи дори и от Български червен кръст.

Впоследствие майката и бащата на загиналите деца са задържани в районното за срок до 24, заяви Лора Стефанова, говорител на полицията във Видин, цитирана от "Фокус".

Телата са изпратени за аутопсия. По случая е образувано досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още по темата: ромчетаизгорели деца
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
0
 
! Отговори
Ciganka преди 11 години
Дечицата не са виновни че са родени в такова изпаднало семейство и че са от ромски произход,наистина няма да е лошо да се замислите какво пишете.Другото,което е,има различни роми,преобладават мизерниците,но има и хора,който си изкарват парите и прехраната с труд и пот на челото,както всички вие.
42
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Чико 4iko ti li si be az sam ilian gledai dezata tvoiteeeeeeeeeeeee 4uliiiiiii.......................
41
0
 
1
 
! Отговори
Kratos преди 11 години
Човеко със сърце : Ако обичаш не ме приравнявай с ***...
40
3
 
6
 
! Отговори
Човек със сърце! преди 11 години
Нямам думи за тези ваши коментари! Какво като са от ромски произход и те са хора като нас, всички на тая земя сме равни! А тези невинни душички какво са виновни като са родени в такова семейство! Преди да коментирате помислете, че и вие имате деца!
39
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нека има повече такива добри новини!
38
0
 
2
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Прочетете тези страници и ще разберете какви ужасни същества от нас е направил КАПИТАЛИЗМА само за 23 години , ХОРА ,НИМА НЯМА ДА СИ ПОПЛАЧИТЕ ЗА ДЕЦАТА, ЗА НАШИГЕ ДЕЦА,
37
0
 
8
 
! Отговори
статистика преди 11 години
Това може да стане само в Мангалия! Бог да прости дечицата!
36
1
 
5
 
! Отговори
Чико преди 11 години
Айде,бе.Дори и от червения кръст не са получавали помощи-брех.Аз какво да кажа като нямам право и на тъпите детски ....Надхвърлях известно време доходите и държавата смята,че съм изкарала достатъчно,че да се оправям както мога(не че тия 35лв ни оправят)..ни червен кръст,ни зелен.Оправяме се сами ние белите .....децата ни не са средство за получаване на помощи...Язък за дечицата,те не са виновни,милите.Да почиват в мир...А,на тия родители -забрана за размножаване
35
1
 
8
 
! Отговори
Непознат преди 11 години
По принцип не мразя *** господ такива ги е създал, ама това на нищо не прилича.Дори животните имат майчински инстинкт,дете на 1 г. къде ходи тази *** за какво го прави като няма да се грижи за него.***.Умствена не добре ама секс може да прави мамито им
34
2
 
7
 
! Отговори
Shark преди 11 години
И сега срещу кого ще протестират, а?! Значи когато убият *** докато краде протестират, а сега защо не протестират против тея родители, дето са заключили децата си. И да носят плакати че някой убива децата им. Животни мръсни, да *** всички.
33
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
не се радвайте на чуждото нещастие ,каквито и да са все пак са хора ,господ забавя но не забравя.утре не се знае кого ще сполети.
32
1
 
2
 
! Отговори
Нели преди 11 години
До От ГерманияАми като толкова си ги обичат да вземат и нашите там. Защо се чудят как да ги ограничат.
31
3
 
7
 
! Отговори
р преди 11 години
Язък 105 лева доход на месец изгоряха. Сега *** и *** му по най бързия начини трябва да си възстановят дохода като като си направят най-малко 4 чаавета, за които ще плащаме всички честни данъкоплатци.
30
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До ? 33Хахахааа, LIKE! Колежка съм. ;)))))
29
2
 
12
 
! Отговори
? преди 11 години
До !!!прав си, колега, болезнено прав... не стъпвам в църква, ама ще запяля една свещ и ще се помоля за стерилитет на тези австралопитеци
28
1
 
9
 
! Отговори
!!! преди 11 години
До 31?Ууууу, а дано! Ама па сигурно най-малко 4-5 са се родили в същия момент, като знам как се развъждат тия въшляци :(=
27
1
 
11
 
! Отговори
? преди 11 години
брей онзи ден застрелян един ***, сега изгорели цели 3??!!! страх ме е дори да си го помисля, ама дали не идват добри времена за бедниго брата българина. дай боже всеки ден да поизгарят тия ***
26
1
 
36
 
! Отговори
Lady преди 11 години
Ааааа, значи заключвали децета, за да търсят прехрана..., а по-нагоре четем, че бащата по време на пожара бил в местната кръчма... може би там изкарва прехраната?!? Аааааа, значи били само на детски надбавки и никакъв друг доход, а къде е тая кръчма дето без пари можеш да се натряскваш, та да идем и ние да ударим по няколко?!? Абе д**ба сганта мрасна, беее, нЕма ли к`во да ви изчисти до един!!!
25
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сега катуна пак ли ще се събере с искания?!!
24
0
 
26
 
! Отговори
До CIGANIN преди 11 години
*** и на мен не ми дава дом, 30 години ще има да го изплащам на банката, ама тне съм тръгнала да рева по форумите, нито да си строя катун на обществена земя. Освен това по телевизията казаха, че тия *** за живеели в общински апартамент, но са ги изгонили заради неплащане на сметки и системен тормоз над съседите. Е, кой им е виновен, че са животни и не умеят да живеят като хора?