Драма в Ботевград! Арестуваха мъж, плашил да се самозапали

Над 50 души бранят жена, която трябва да напусне дома си
Обновена: 27 мар 2013 15:07 | 27 мар 2013 13:08, Красимир Ангелов
304
Драма в Ботевград! Арестуваха мъж, плашил да се самозапали
Снимка: Булфото

Полицията в Ботевград арестува Николай Гацев, който се заля със запалителна течност и заплаши да се самозапали пред дома на 45-годишната Виктория Русимова, която трябваше днес да бъде изведена от дома си от съдия-изпълнител.

Общо 50 души от палатковия лагер пред парламента тази сутрин пристигнаха в Ботевград, за да подкрепят жената. Тя остана без жилището си, след като то бе продадено заради задължения към кредитор, съобщава БНР.

Историята започва през 2006 година, когато Виктория Русимова взема заем от банка ДСК, впоследствие този заем е изплатен от нейния поръчител, който пък завежда дело срещу Виктория и по съдебен път си търси парите с документи, които са юридически изрядни.

В крайна сметка съдия-изпълнителят Надя Василева успява да продаде жилището и така от четири месеца то вече има нов собственик.

Днес той пристига на място, за да влезе в имота си заедно със съдията-изпълнител, но Виктория не желае да напусне жилището си. Блокът, в който се намира жилището, е обграден от полиция.  На място пристигна кметът на града Георги Георгиев и председателят на ОбС Йорданка Лалчева. В крайна сметка градоначалникът пое ангажимент да издейства поне седмица отсрочка за решаване на заплетения казус.

Така извеждането на Виктория от апартамента й се отлага за 13 април, като датата бе приета и от адвокатите на купувача и продавача на жилището.

Преди няколко дни 45-годишната жена потърси съдействие от протестиращите в палатковия лагер до Народното събрание. "Съдебната система е чиста измама в Ботевград. Всичко, което е вършено, е вършено зад гърба ми“, заяви тогава жената.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


304
Още по темата: Ботевградпротести
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 176И аз така ги разбирам нещата. Обаче зависи какво е подписвала - прав си, че не е пълно инфото. Може би е ипотекирала собствената си половина, знам ли? Освен това, ако поръчителят е откупил 1/2та на сестрата, защо тогава са подписите на роднините за продажба ...? Тя половината на практика си е негова, а те не могат да подписват за другата половина - тая на жената.
115
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не разбирам какво му е заплетено на казуса. Апартаментът си има нов собственик. Да е мислила като е теглила заем. Ако някой иска да я приюти, да я приюти.
114
0
 
13
 
! Отговори
Ferdy преди 11 години
Българинът до преди 10-тина години не знаеше какво е това кредит и преценка на риск, затова и така мощно налапа въдицата на банките с примамвливите оферти. Те също постъпиха подло, но отговорност на всеки от нас е да управлява собствения си джоб. Този, който не се справя, изпада в тежко положение. Парадоксът е, че кредитът е услуга за хора с пари, които могат да обслужват заем, но в България тази "луксозна" услуга се ползва масово от най-бедните и то често пъти за стоки не от първа необходимост.
113
0
 
3
 
! Отговори
Ф.С.В преди 11 години
Затова е този фалит !! когато е сгрешил и е на нула така не може да тегли доживот кредити но ще оцелее без да му вземат всичко и да се застреля след няколко часа
112
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мен пък ми е интересно, наистина ли роднините на тази жена нямат поне един имот на село? Къщите по селата пустеят и подозирам, че е една част от собствениците им са подобни хора.
111
3
 
3
 
! Отговори
Ф.С.В преди 11 години
Тука хората в форума - Имам чувството че ако ви поканя на шведска маса ще изядете и масата - направо сте ужасни злобари с празни джобове -затова аз като по богат страня от такива хора като вас !!!! Вие на цигулката викате брикет за кебапчета . на класическата музика викате -скрибуцане ,,Какво да си говоря с вас ?
110
0
 
4
 
! Отговори
до 162 преди 11 години
До Ф.С.В - и като се приеме закона това ще направи кредитоискателя по-отговорен към това, което прави, така ли? В момента ако мислиш с главата си и и преценяш възможностите си и риска си, можеш да ползваш спокойно кредити и да си ги връщаш без драми. Проблемът е, че масово хората не мислят. Вземат кредити като луди и след това изпадат в затруднения!
109
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 157Май става дума за сестрата на майката ... абе, да, не е ясно защо жената няма права над своя дял от имуществото.
108
0
 
17
 
! Отговори
ferdy преди 11 години
А когато тегли парите от банката и когато поръчителят и е извадил пари да и връща нейния дълг, тогава не е викала никой, нали? Голяма част от задлъжнелите и обеднели в момента българи са на този хал от собствения си акъл, лакомия и неграмотност. После банките са им виновни и те са жертви на някакъв "таен" заговор, зад гърба им...
107
1
 
4
 
! Отговори
Ф.С.В преди 11 години
когато се приеме законът за фалит на физически лица както е в цяла Европа -тогава нещата в Бг ще си дойдат на мястото - но уви банките лобират и Бг политиците се ослушват взимайки пачки в джобовете си
106
0
 
3
 
! Отговори
Ф.С.В преди 11 години
Аз като по богат ще и подаря една гарсониера до морето !! айде лягайте си вече !!! Спете спокойно !! Уредих проблема
105
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Алоо-о-о, бригадата от Позитано - спите ли там бре! Жената я извеждат със съдия изпълнител от апартамента, а Цветанов се шири в 6 апартамента! Защо не виждам коментари по въпроса? На вас за какво ви плащат там, я си сядайте на задниците и на работа!
104
0
 
3
 
! Отговори
men преди 11 години
Abe tova, kolko prost triabva da si, za da se palish??? Only in Bulgaria!
103
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За мен тази жена е измамница! Не знам какво толкова и защитават!!! 1. Взима заем , 2. не го плаща, 3. плаща го гаранта и то явно с цената на лишения, 4. успява да я осъди ,а тя пак не му връща парите ,5. накрая съдия изпълнител продава жилището и 6. връща парите на гаранта. Новия собственик законно трябва да си влезе в собствеността! Що за глупави хора да защитават някой който са имали късмета да НЕ му станат гаранти??!
102
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хора опомнете се , как без банки и правила.В кой век живеем?Чак такова скудоумие не е било никога.
101
7
 
4
 
! Отговори
Ф.С.В преди 11 години
Много лоши хора сте в този форум ! ами дайте да я убием с камъни защото ще седи 1 седмица безплатно в апартамента си !! бъдете по човечни !! утре и вие може да броите крачките по улиците !!
100
1
 
3
 
! Отговори
Желязков преди 11 години
btvnews.bg/bulgaria/protestirashti-podkrepiha-zhena-izgubila-doma-si-zaradi-kredit.html Работата е ясна като бял ден, от погледа й на тази си личи, че е алкохоличка и явно с мъжа си изпукват парите необходими за погасяване на кредита! Прецакала е поръчителя си и е нормалко той сега да я съди!
99
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 143Какво общо има това?
98
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Еми така е като е взела заем да си го връща. Вие ако дадете пари и невиги върнат какво ще направите?77859
97
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Работата не е в това кой е по-важен, а че банките не са виновни винаги, когато някой не е достатъчно грамотен. Никой не защитава банките самоцелно, но и от тяхното съществуване има ползи. По-добро за сега не е измислено.