Военен хеликоптер оказа помощ на пострадали при катастрофа

Инцидентът е станал в района на хижа „Фенера“ в Средна гора
14 апр 2013 17:36, Красимир Ангелов
33
Военен хеликоптер оказа помощ на пострадали при катастрофа
Снимка: Министерство на отбраната

Военнослужещи от Военновъздушните сили с вертолет "Кугър" оказаха вчера помощ на пострадали при катастрофа в района на хижа "Фенера" в Средна гора, съобщават от Министерството на отбраната.

Екипажът с командир майор Крум Семов е излетял от авиобаза Крумово в 16.10 ч., за да извърши медицинска евакуация на трима граждани. Инцидентът е станал с джип, който се е преобърнал и е пропаднал в пропаст.

Освен военнослужещите от екипажа - втори пилот полковник Белкинов и спасители - подполковник Андреев и старши сержант Филипов, на борда на вертолета е имало и медицински екип от спешна помощ на УМБАЛ "Св. Георги Победоносец" - Пловдив, представители на Планинската спасителна служба и на Пожарна безопасност и защита на населението.

Мястото на злополуката е в труднодостъпна местност, което е наложило вертолетът да кацне на планински склон на височина 1100 м.

Тримата мъже са били в тежко състояние и по време на полета им е  оказана първа медицинска помощ. 
 
Инцидентът е станал около 14,20 часа в събота. Трима мъже от село Климент са предприели планинско изкачване с автомобил „Исузу” с десен волан. Поради стръмния терен, водачът Х.С. изгубил контрол, колата се преобърнала няколко пъти и паднала в пропаст, съобщават от полицията в Пловдив.

След това мъжете са били откарани с военен вертолет "Кугър" в УМБАЛ "Св. Георги " - Пловдив, но по време на
 транспортирането единият от пътниците- 38- годишен мъж, е починал. Служители от РУП - Хисаря продължават работата по изясняване на причините за случилото се.

Шофьорът на автомобила е с открита фрактура на ръката, а оцелелият пътник има контузия на главата, съобщиха от университетска болница в Пловдив. И двамата са без опасност за живота. Мъжете ще останат в болницата няколко дни за наблюдение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още по темата: Средна горакатастрофа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
Ramiress преди 11 години
До БившНе ги разбираш нещата, ***!Това е авиация :))))
27
0
 
0
 
! Отговори
Станко преди 11 години
До ha haОбщото е,че не са им стигнали парите за ляв волан,вероятно е била и без регистрация,много ги има такива по горите.Комплексар на четири колела може и да оцелее,но на мотоциклет-трудна работа и много късмет!!!
26
0
 
0
 
! Отговори
Бивш преди 11 години
Майор командва полковник и подполковник? Ако полковникът не става за командрир на хеликоптер (не на звено, на на авиоотряд), то как е получил званието? Не е ли дърт? Нямат ли атестации? Едно време капитан и лейтенант летяха прекрасно...
25
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дочивяхме до момента в който всеки си прави каквото си иска - вече може и в резервати да си караме, даже няма полицаи да ти направят проба, може да си строим в защитени територии - кеф ти Пирин, кеф ти Резово, можем да си пистим в насрещното, кво като има мотористи, можем да си протестираме колкото си поискаме без на някой да му дреме...
24
0
 
9
 
! Отговори
Куция настигна влака преди 11 години
То сега е модерно всякакви комплексари да се изявяват по горите като 'офроудари' Куцо и сакато, бедно и най-вече богато купува джипове, кросови мотори, АТВ-та и задължително става ловец, купуват се пушки за хиляди и ножове за 100ци лева. Следва голямото приказване, хвалене, каране задължително се маха аспуха или се слага най-шумната генерация да те забележи целип град/село че си купил мотор. Ходенето на лов задължително е в компания на мутри, офицери от полицията или офицери военни. Абе все елит
23
1
 
9
 
! Отговори
КУРт КАПАН преди 11 години
Хеликоптери за война и по-точно защита на родината купуваме, ползваме ги за линейки.. Защо не обикалят с тях по границата, всяка вечер по 20 сирийци и всякакви фесове нахлуват в България., после ние ги храним от нашите данъци с години наред ! А тези *** са поредните комплексари които решават че ще покоряват горите с мотор или джип, изпили по 3 раки и гледай ся ко стаа ко ша напрая ..
22
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Похвално за воените че са осигурили хеликоптер и екип за спасение на катастрофиралите.
21
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** Венци Петров с *** джуки и венци направи сайта Offroad Bulgaria и събра в него хиляди комплексирани откачалки ,които се правят на състезатели с автомобили без номера ,технически непригодни и без всякакво понятие от офроуд.
20
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо не пращат вертолети ами хеликоптери!
19
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какво ми пишете на маймуница! Жалки мекерета!
18
7
 
1
 
! Отговори
1 преди 11 години
боли *** фара за офроудърите. дали са здравно осигурени?
17
0
 
8
 
! Отговори
Знаещ. преди 11 години
От кога УМБАЛ "Св. Георги" имат екип на спешна помощ?Не е ли екип на ЦСМП-Пловдив?БРАВО на момчетата от Крумово и на всички участващи в операцията!
16
1
 
1
 
! Отговори
ha ha преди 11 години
и на лЯв, как му викаш по твойта логика, лЕв. Пак до 4.
15
1
 
1
 
! Отговори
ha ha преди 11 години
до 4 учутелю, как казваш, завивам н надЕсно или наДясно, в Българският език има думи който и в двата случая са правилни, ако ли не ги слагаш в множествено число и се ориентираш по благозвучие, хаиде да не ти изреждам думи, но като гледам има много разбирачи и са ти напляскали плюсовете, доволен ли си. Вместо да намираш косури по форумите се огледаи първо сам себе си и тогава даваи акъли. Нищо лично.
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Sqkash ste gi poznavali...Mojete li si e*ete maikata..... Vuv vas nqma gram choveshtina,neznam za kakwo vob6te se nadqvate na neshto si....Proqvete uvajenie kum choveka koito si otide ot tozi svqt..........
13
3
 
5
 
! Отговори
vazmoten преди 11 години
До читател Balgarite sme strashno neshto! Vmesto da sme saprechastni sas neshtastieto na blizkite vie se opitvate da se napravite na mnogo veliki i pishete samo glyposti! Ne e chest na hora koito sigyrno ne gi i poznavat da pishat i da si izmislqt!!! Kak bi se chystval ti kato prochetesh tozi komentar? Na vseki moje da se slychi tova ne dai boje zatova svetla pamet na pochinaliq i barzo ozdravqvane na drygite dvama!!!
12
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хич нямам намерение да ги съжалявам...Разкарват се нарочно в града с окаляните джипове за да ги забележи "простолюдието"... аха да влезнат с тях в хипермаркетите сякаш са инвалиди и не могат да минат 20 метра пеша...Намерили са си каквото са си търсили! И на всичкото отгоре пак народа ще плаща "операцията"!
11
4
 
6
 
! Отговори
Йово преди 11 години
Хеликоптери "Кугър" това не са ли онези хеликоптери които престъпното правителство на БСП купиха няколко бройки и после бат Бойко каза че не е трябвало да се купуват и естествено вожда отказа 3 бройки от тях понеже не са необходими на БА. Както и отказа френските бойните корабчета 4 бройки който можеха да се ползват в полза на бреговата охрана е и те не били необходими.
10
2
 
9
 
! Отговори
levski84 преди 11 години
za tezi koito kazvat za tezi maje 4e sa mar7i i neznam kakvi poznavam gi li4no 2 ot tqx po4inaliq be6e syper svesten 4ovek koito si gleda6e semeistvoto taka 4e stiga ste pisali glyposti i proqvete yvajene kam mom4etata na vseki moje da se sly4i a i ne sa bili piqni
9
11
 
11
 
! Отговори
читател преди 11 години
Да бяха им пуснали 2-3 тона пясък отгоре и проблемът е решен.Сега всичко за наша сметка - малко ни са *** ...а после здравната каса виновна за всичко!!!!