Транспортни работници от Варна също се вдигнаха на протест

Бетоновоз и жива верига блокираха движението в района на общината
Обновена: 17 апр 2013 21:54 | 17 апр 2013 21:53,
11
Транспортни работници от Варна също се вдигнаха на протест
Снимка: архив, Булфото

Бетоновоз блокира движението пред общината във Варна тази вечер, заедно с около 60 транспортни работници.

Обявеният от тях протест, организиран от Националния съюз на превозвачите, не успя да бъде спрян от заповедта на Христо Бозов, временно изпълняващия длъжността кмет на града. Той не разреши по време на протеста по улиците да излиза тежка техника.

Бетоновозът беше придружаван от полицейски автомобили и спря на бул. „Мария Луиза” пред сградата на общината, като блокира движението и образува зад себе си огромна колона от превозни средства.

Органите на реда поискаха документите на шофьора му, но протестиращи „скочиха” срещу полицаите и им попречиха да го направят. В същото време други недоволни седнаха върху платното и с жива верига не позволиха на колите да се движат.

Малко по-късно бетоновозът и живата верига пред него освободиха булеварда. Преди това изнервен шофьор на джип се опита да пробие протестиращите, а те започнаха да го псуват и да ритат луксозното му возило.

Протестът премина без сериони инциденти. Той беше насочен срещу нерешени с години транспортни проблеми, плачевното състояние на транспортния бранш, неизпълнените обещания за изграждане на нова инфраструктура и исканията за оставка на общинския съвет във Варна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: Варнапротести
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
deistvia triabvat ne protesti tapaci straxlivi .mijityrnici.
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Иван Пушкаров. Никога не трябва да забравяме 1992г. Първата работа на МС беше да научи от финансовия министър Иван Костов колко е държавният резерв. - И колко беше той? - 60 милиона!? Цялата държава беше оглозгана до 60 милиона, дори за аспирин нямаше. Направо ни се разтрепераха краката. А само преди година резервът е бил 4 милиарда. След обявения от Луканов мораториум по дълга бяхме в пълна изолация,никоя държава не искаше да преговаря с нас. Андрей Карлович Луканов бог дъго прости и Иван Костов и БКП, бяха наистина гениални злодей.
6
10
 
7
 
! Отговори
1 преди 11 години
Бетоновоз блокира движението пред общината във Варна тази вечер, заедно с около 60 транспортни работници.Golqm protest, banda ***
5
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До неВарненец а какво да правят тези които през деня работят, а не слушат радио? :)
4
7
 
7
 
! Отговори
неВарненец преди 11 години
Варненец, днес цял ден по радиата се говореше за протеста на хората... А относно статията драскача явно не е бил там. Тъкмо се прибирах от работа, минавах покрай протестиращите когато бетоновозът си дойде, паркира пред хотел Комфорт в бус лентата, никакъв полицейски ескорт нямаше. Имаше двама униформени които отидоха при шофьора(предполагам за документна проверка) и тогава останалите протестиращи скочиха да към камиона да защитят колегата. Имаше и скандирания "мафия" и т.н.
3
13
 
10
 
! Отговори
Варненец преди 11 години
Щом протеста е без съгласие на кмет, значи е незаконен. Да не превръщаме демокрация в анархия. Ако се знаеше, че ще има протест хората щахя да избягват тази транспортна артерия. Хората се прибират от работа, измореним, отиват да си вземат децата от градините, пък 15 човека решиха да блокират булевард ей-така, за да му е гадно на кмета. *** са тези които без да информират общината, без разрешение на кмета, и без организирано движение от полиция блокираха главен булевард в пиковия час.
2
12
 
7
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 11 години
Тия пък какво искат?
1
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Преди това изнервен шофьор на джип се опита да пробие протестиращите"Абе навсякаде ли има такива ***?