Камион се стовари върху къща в Хасково

По чудо няма пострадали
9 май 2013 16:36,
17
Камион се стовари върху къща в Хасково
Снимка: Dnes.bg

Камион, натоварен с тон и половина пясък, се стовари върху етаж от къща в Хасково. По чудо при катастофата няма жертви. По време на инцидента собственичката на жилището спяла следобеден сън на леглото, намиращо се точно до стената, поела жестокия удар.

Катастрофата стана около 15 часа днес на стръмната улица "Преображение". Камионът се изкачвал по нагорнището, но внезапно спирачките му отказали. Шофьорът - 55-годишният Халил Адем, не успял да го овладее и след около 50 метра движение на заден ход се забил в първия етаж на жилищната кооперация.

Исках да превключа на първа скорост, но изведнъж спирачките и ръчната отказаха и камионът тръгна назад, разказа водачът Халил Адем от Хасково, който още не можеше да повярва на случилото се.

Камион се стовари върху къща в Хасково
Снимка: Dnes.bg

По това време в пострадалия дом била Донка Петкова, която си почивала на леглото след нощна смяна. Тя не е пострадала, но е в шок и непрекъснато плаче. Много е изплашена, разказа, че се е чул силен трясък, сподели съпругът й Никола Петков.     

От страшния удар е паднала плочата към приземния етаж на къщата, полуразрушени са терасата и стълбите, а в стаята е изпадала мазилката. От притеснение собственикът на жилището дори не помни дали то е застраховано и се чудеше как ще възстанови нанесените щети, които са големи.

Шофьорът на товарния камион обеща, че ще поеме разходите по ремонта. Той бе категоричен, че возилото му е изправно и е преминало необходимите технически прегледи. Взетата му от пристигналите на мястото на инцидента полицаи бе отрицателна. 

Камионът бе изтеглен от мястото с помощта на кран.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
тя преди 10 години
Проба от пясъка ли са взели???Аман от неграмотни драскачи.
9
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Убре селоо!
8
0
 
10
 
! Отговори
до 10 преди 10 години
Знаеш ли ,че трябва да пишеш криминални романи ,хеехе.
7
10
 
11
 
! Отговори
* преди 10 години
Петков ми е много съмнителен. Разбира се , че е застраховал жилището . И го е нямало по време на инцидента . Шофьорът е изненадан , трезвен е . Как така камион ще се повреди само от 1500 кг.!?Според мен той е видял възможност във случайно спрелият камион и е минал и е пръснал малко масло на спирачките. Но жена му е останала жива. Това го е разстроило. Хем без къща хем женен.
6
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какво са взели полицаите? Пари? Резервната гума?!?
5
3
 
5
 
! Отговори
Go преди 10 години
Хасковлии изтрещяха покрай последните постижения на Гришо:)))
4
6
 
6
 
! Отговори
Бабичка преди 10 години
Малиии, голяма беля станала бе, баби!
3
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
мерцедес?
2
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Случвало ми се е.Имах аварирал дачик и гасеше двигателя когато му скимне ,а двигателя не захранваше усилвателите на спирачките с допълнителен товар спирачките просто си е чудо дали ще сработят,та като цяло оттам се научих да спирам на ръчна без да се въртя.Трябвало е още в първата секънда да реагира и да я опъне докрая ,можеби и спирачките са щели да хванат но се е панирал ,абе ужас е за 3-4 пъти да се пребия така.
1
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Взетата му от пристигналите на мястото на инцидента полицаи бе отрицателна. --------------------Браво за дълбоката мисъл