12-годишно полетя от 6-ия етаж на блок в Ямбол

Пострадалото дете е в болница, няма опасност за живота му
Обновена: 5 юни 2013 19:22 | 5 юни 2013 19:21, Камелия Цветанова
24
12-годишно полетя от 6-ия етаж на блок в Ямбол
Снимка: Булфото, архив

Момче на 12 години падна от шестия етаж на блок в Ямбол. Пострадалото дете е посетено в болницата, няма опасност за живота му и не съобщава за тормоз от страна на майката, каквито подозрения имаше. Момчето описва падането си като нещастен случай.

Георги е със счупени крайници, но без черепно-мозъчни травми. Според съседи в семейството на момчето често е имало скандали, бащата работи в чужбина, а майката, която се грижи за трите си деца, наскоро е започнала работа.

Отдел „Закрила на детето” в Ямбол предприе незабавни действия по случая.  Служителите й са открили майката и другите две деца в семейството с помощта на полицията. Установено е, че децата са в добро състояние.
 
Жилището, където живее семейството, е поддържано и предлага нормални хигиенно-битови условия.

Отдел ”Закрила на детето” е работил по сигнал за същото дете през ноември 2011 г.

Тогава е предприета подробна проверка относно полагането на грижи от страна на майката, но не е констатиран риск за детето.  Паралелно с това отделът продължава да работи със семейството и да наблюдава децата във връзка с друго дете от същото семейство, за което през октомври 2012 г. е получен сигнал, че е преживяло насилие в семейна среда.

Детето е изведено в Кризисен център, по случая е сигнализирана прокуратурата, която със свое постановление отказва образуването на наказателно производство и прекратява преписката. Работата по този случай не е прекратена.

 Майката с най-малкото дете ползват социална услуга „Семейно консултиране и подкрепа”, предоставяна от Център за обществена подкрепа.

Отделът продължава работата си за оценка на рисковете за децата в семейството.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още по темата: дете6 етажблок в Ямбол
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
Дядо Цоко преди 10 години
До КоментаторТренира лека атлетика в местното спортно училище. Спасили са го уменията му.
14
0
 
1
 
! Отговори
Дядо Цоко преди 10 години
До АнонименТи си говори така, ама да ти кажа, детето дълго време е търпяло изпсихясалата си баба. Аз ако бях, да бях я заклал вече и да бях я излежал. Бахму и обществото, дето не е в състояние да осигури нужда от психиатрична помощ на хора като бабата на детенцето!Аз от все сърце желая това дете да се възстанови на 100% и в бъдеще да е наш делегат на Олимпийските игри! Пък ти, ти ще си останеш оня Анонимен хейтър - клавиатурен нинджа и ***-*** насрана извън компютърната зала!
13
0
 
1
 
! Отговори
Дяо Цоко преди 10 години
Видях днеска във вестника всичко... Малкия е живеел при баба си, която не е била наред с акъла, тормозила го е и детето преди да скочи, е креснало, че му е писнало от живота. Самият апартамент прилича на клошарска бърлога, така че преди да ръсите хейтърски изявления по повода, поосведомете се малко от малко! Това е тревожна индикация в какво общество живеем - общество, което няма възможност да се погрижи за болните си хора. Тежко и горко на такова общество!
12
1
 
2
 
! Отговори
ок преди 10 години
няма страшно, децата са гумени...
11
1
 
11
 
! Отговори
ямбол преди 10 години
Първите 8 мнения са на пълни ***. Ненормално е да се мисли така за едно нещастие. За това сме така. Защото нямаме състрадание бУлгарите и сме пълни ***.
10
1
 
22
 
! Отговори
Ямболия преди 10 години
Днес.бг това са пълни глупости! Не знам кой ви е източникът на информация! Детето е полетяло с думите "Не ми се живее повече", понеже е живяло с психично болната си баба, която го е тормозила и го е държала гладно с братчетата му. Имаше репортаж по една местна кабеларка и се видя че жилището е ужасно, горили са маси и гардероби за да се отопляват през зимата. Въобще цялата ви информация е абсолютно грешна!
9
0
 
4
 
! Отговори
Mnogo_madar_starec преди 10 години
снимката в статията е от статия с пожар, съдейки по изгорелиа апартамен на десниат ъгъл.
8
0
 
7
 
! Отговори
от кичо преди 10 години
не. просто преди изборите всички новини са заети от платени пропаганди на партиите, а сега като е поета властта и секи си трайка и чака да удари другия. през това време излиза грозната истина в БГ
7
10
 
3
 
! Отговори
izrut преди 10 години
"няма опасност за живота му " - Kato se opravi da probva ot dvoina viso4ina - 12 etaj
6
2
 
17
 
! Отговори
Дичо преди 10 години
Хорa , зaбелязвaте ли ,че от седмицa или 10 тинa денa сякaш проклятие имa,сумa децa пострaдaхa дaже зaгинaхa ,кaкви ли нещaстни случaи не бяхa....нaпрaво недоумявaм.....:(
5
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Малко ли такива хиперактивни социопатчета има. След 16 са направо готови за затвора. А родителите му си скубят косите покрай него.
4
21
 
4
 
! Отговори
гробар преди 10 години
продължавай с мечтите си за летене
3
31
 
3
 
! Отговори
Алов преди 10 години
Да му пожелаем късмет на момчето и вторият му опит да бъде успешен. Човек трябва да живее с мечтите си и се надявам като повтори за винаги да се отърве от лошата майка.Браво ! Мъжкар !
2
15
 
9
 
! Отговори
Фиуууууу.... преди 10 години
Малкия Батман ще си има обеца на ухото.
1
12
 
2
 
! Отговори
карнобат преди 10 години
хванах го със закъснение