Скоро да има болница в Девин, обещава соцдепутат

Трябва да се възстанови държавната субсидия, каза Дора Янкова
11
Скоро да има болница в Девин, обещава соцдепутат
Депутатът от БСП Дора Янкова. Снимка: Булфото, архив

Активно се работи за разкриване на болницата в Девин, съобщи депутатът от Коалиция за България Дора Янкова в Смолян.

Откакто в края на 2011 г. лечебното заведение беше закрито заради дългове, това се оказа един от най-сериозните проблеми на хората.

"Необходима е промяна в закона, с която да се възстанови държавната субсидия за общинските болници. Предвиждат се и промени в нивата на компетентност за общинските болници, за да бъдат те кадрово подкрепени, да работят по повече пациентски пътеки и да генерират средства", обясни Дора Янкова.

Тя разкри, че вече е имала среща с министъра на регионалното развитие и благоустройството Десислава Терзиева за проекта за онкоцентъра в Смолян.

Министърката е дала уверение, че той ще бъде завършен.  Според нея има възможност и сградата на закрития ТУБ- диспансер да се реформира в център за здравни и социални услуги за областта.

По думите й правителството на Пламен Орешарски изпълнява стриктно поетите социални ангажименти въпреки финансовата дупка, наследена от ГЕРБ, както и ниската събираемост на приходи. Според Дора Янкова първото изпълнено обещание е за увеличението на средствата за отглеждане на дете от 240 на 310 лв. от 1 юли.

В отговор на журналистически въпрос за бъдещия областен управител на Смолян, Янкова изрази надежда, че той ще бъде от БСП. „Ще предложим човек, който е ангажиран с политическите възгледи на левицата, с нейната управленска програма, и който ще гарантира ред и сигурност за родопчани”, каза Дора Янкова.  Тя припомни, че областният управител, излъчен от ГЕРБ - инж. Стефан Стайков, е поел навремето поста с щедри обещания за редица инфраструктурни проекти, които обаче не са се реализирали.

Дора Янкова критикува решението на предишните управляващи за преместване на редица служби на административното управление от Смолян в Пловдив през мандата на ГЕРБ - Бюрото по труда, Инспекцията по труда, НАП и други.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
4
 
! Отговори
Руфинка преди 11 години
Най-некомпетентният и неуспял кмет в България. Вместо да се скрие някъде, сега ще "твори" закони в Парламента.
8
1
 
4
 
! Отговори
Богдан преди 11 години
БСП ще направи поредната глупост на гърба на икономиката на държавата с популярния партиен фолклор, че един партиен кадър от село е по-добър от световно признат експерт финансист
7
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Янкова,старо куче МЕДАЛИСТ,махаш медала ДЪРТА ***.Що не си седнеш в къщи вече?
6
2
 
5
 
! Отговори
Идиот преди 11 години
До 123Ние *** не смеем да закараме близките си в Монтана,Девин,Брегово,Г.Оряховица,а по магистралата ги караме в София.Последно един набор има неблагоразумието да ползва услугите на монтанската.Едва не пукна.Даде куп пари за лекарства.Съпругата му лудна от притеснение.Щяха и да го режат.А решението на проблема му се оказа малко акъл на място и илач за 2,50лв.И родното ми село е имало родилно и хирургия.Ами да затворим пътя и да искане да ги възстановят.
5
3
 
12
 
! Отговори
лекар преди 11 години
То болница като сграда и сега има,не е съборена.Ама лекари няма ,няма и да има.А болница без лекари и сестри е като музей-всеки да влиза и да се разхожда и да разглежда.За 500 лв кадри Янкова няма да намери.За 5000 може би.
4
6
 
22
 
! Отговори
Евала спасители преди 11 години
Опростете дълговете на болницата,без да се поинтересувате как е натрупала толкова милиони задължения.Не берете грижа,аз ще платя масрафа щото съм бачкатор и плащам чинно данъците си всеки месец
3
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До бай иван"Двете крила на една и съща партия от миналото..."Иван Костов,май 2013 г.,България,Европа
2
7
 
15
 
! Отговори
бай иван преди 11 години
Точно преди ГЕРБ да вземат властта БСП искаше да закрие болницата, а ББ я спаси.Сега ГЕРБ искат да я закрият а БСП да я спаси.луда работа !!!
1
11
 
11
 
! Отговори
123 преди 11 години
Пожелавам на всеки *** от герб да живее в Девин, да се разболее и да търчи до Смолян или Пловдив на лекар!