Авария в "Полимери" Девня, има изтичане на трихлоретан

Няма опасност за населението, успокоява кметът Атанас Кузев
28 юни 2013 09:38, Красимир Ангелов
13
Авария в "Полимери" Девня, има изтичане на трихлоретан
Централата на "Полимери". Снимка: Булфото, архив

Изтичане на трихлоретан е регистрирано в завода "Полимери" в Девня, съобщи кметът на общината Атанас Кузев. По думите му опасност за населението няма.

Течът на отровното вещество е от 10-тонова стара цистерна. По думите на Кузев за ремонт на съоръженията са правени много предписания, но ръководството на завода, който е в несъстоятелност, не е осигурило средства за ремонт.

Сигналът за инцидента е подаден малко преди 4.00 часа тази сутрин, като според кмета на града са изтекли само няколко литра. Трихлоретанът обаче е силно запалим и при горенето отделя зарин, предупреди Кузев.

На мястото на инцидента са екипи на полицията, пожарната и гражданска защита, които работят по отстраняването на аварията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: аварияДевняполимери
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
6
 
! Отговори
До Peshonizer преди 10 години
Кемтрейлс не е глупости на търкалета, а жестока истина над главите на всички ни. Нямам идея какъв фолклор ще "сътвориш" и какво обяснение ще дадеш за кемтрейлс, как ще докажеш, че това са нормални следи? Че те ако бяха нормални следи щяха ли да се рекламират в детски филмчета, реклами на банки, козметика, дори ТВ предавнето Преди обед? Но ти как ще ги видиш тия неща? Как ? Трудно е да повярваш, че е истина защото официалните власти мълчат по този въпрос и не дават инфо? Е, чакай го инфото!?!!
12
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хаха кемтрейлс... Голям смях винаги като видя някой вярващ в това :) Сигурно извънземните минават и ги пускат (или пък масоните? а може би илюминатите?) :D :DМного поздрави на Елвис като го видите :D
11
0
 
7
 
! Отговори
Peshonizer преди 10 години
А който успее да направи "зарин" от хлор+етан, моля да кандидатства за нобелова награда по химия.
10
3
 
4
 
! Отговори
Peshonizer преди 10 години
Пази боже сляпо да прогледа.Първо - кемтрейлс - глупости на търкалета. Дори не ми се коментира.Второ - трихлоретан. Токсична гад, която предизвиква рак. Зарин може да отдели при горене само в болните сънища на някой алхимик от 18-ти век. Използва се за почистване(хлор, майна, хлор! хлор с алкохол! три-хлор-етан! научете се да четете). Тоест, е съвсем малко по-опасен, колкото и бутилката белина, която имате до пералнята си(вероятно и тя отделя зараин според вас - пробвайте за да ми докажете).
9
0
 
6
 
! Отговори
Полимери преди 10 години
Уважаеми господа. Обърнете най-накрая някакво внимание. Хората в Девня още помнят жертвите. Защо този мафиот и *** Банев продължава да държи града заложник???
8
0
 
4
 
! Отговори
Aston Villa преди 10 години
Нищо ново - преди година същия проблем и уж пак нямаше опасност за населението. Този кмет май не е ходил на училище. vnews.bg/news/49804 - това е новината от преди година
7
1
 
9
 
! Отговори
До 2-ри коментар преди 10 години
Как да те информират учените и депутатите за нещо, което се нарича с думата ГЕНОЦИД? Това е тежко престъпление и се наказва строго от закона. Ако гледаш във VBox a предавнето на Хрътките за кемтрейлс ще видиш един асистент от НИХМ да казва, че в горивото на самолетите СЛАГАЛИ ВОДА !?!?, за да се охлаждали!?!? Ако беше казал истината този човек, щеше на другия ден най-малко да е безработен. Много българи не си дават сметка какво става над главите им и какво нещастно бъдеще ги очаква!
6
0
 
5
 
! Отговори
DEVNENEC преди 10 години
HORA OT BALGARIA NE VIARVAITE NA KMETA KUZEV TOI NE E BIOL TAM TOI NA RABOTA NE HODI A KAMO LI DA HODI NA AVARII IKAZVA 4E SA ISTEKLI SAMO NYKOLKO LITRA TOVA E SMYH A NALI TOI E ZAVAR6IL EKOLOGIA ZAVAR6IL E KOLKOTO AS SAM KOSMONAVT A DALI E BEZOPASTNO ZA DEVNENCI TOI HAL HABER SI NYMA KAKTO I ZA MNOGO RABOTI TRIHLORETANA E ZAPALIM SADARJA ETAN A ETANA KEKVO E I GO PRAVYT ROMITE KOITO TOI GI KARA DA HODYT DA KRADAT TOI VAOB6TE NE GO INTERESUVA ZA NASELENIETO NA DEVNY A SAMO DAJAVERI
5
2
 
2
 
! Отговори
Борис преди 10 години
Освен това, НЕ Е ЛЕСНОЗАПАЛИМ atsdr.cdc.gov/toxfaqs/tf.asp?id=172&tid=30
4
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кой го написа това. Зарина е нервно-паралитичен В газ, който е забранен за изплзване с всички възможни международни конвенции. Ако е имало 2-3 литра изтичане на зарин, може и да не става нужда да се ходи до Девня изобщо, щото няма има и 1 жив човек останал там!!!
3
0
 
12
 
! Отговори
Борис преди 10 години
Трихлоретанът е отровен, но няма начин да отдели зарин! Двете вещества са съвсем различни и от едното не може да се получи другото. Хората, като чуят ЗАРИН, ще се уплашат, а такъв не се образува при горене на хлороалкани. Г-н кмете, питайте някой химик от завода да ви обясни.
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Седем години !!!! - Бих протестирал заради това, но медиите, учените и депутатите мълчат и не ни информират. Защо да му обръщат внимание? По-интересни неща стават в центъра на София, където не летят ниско летящи самолети!
1
3
 
22
 
! Отговори
Седем години !!!! преди 10 години
Седем години над България се стелят отрови от ниско летящи самолети - кемтрейлс (барий, стронций, диетилен бромид, наночастици алуминий, канцерогенни вируси и т.н.) и НЯМА ОПАСНОСТ ЗА НАСЕЛЕНИЕТО !!! Как ще има опасност? Това е само някакъв геноцид над населението. Защо ли трябва да му обръщаме внимание?!?