Социалните приемат молбите за помощ за първолаци

Срокът за подаване на документите е края на септември
Обновена: 2 юли 2013 11:00 | 2 юли 2013 11:00, Камелия Цветанова
14
Социалните приемат молбите за помощ за първолаци
Снимка: Булфото, архив

Дирекциите "Социално подпомагане" вече приемат молби за еднократната целева помощ за първолаци, съобщават от пресцентъра на Агенцията по заетостта.

Право на тези помощи имат родителите на деца, които са записани в първи клас на държавно или общинско училище. Размерът на помощта е 250 лева.

Изискването е средномесечният доход на член от семейството за предходните 12 месеца преди подаване на молба-декларацията да е по-нисък или равен на 350 лева.

Този доходен критерий не се изисква за деца с трайни увреждания, деца с един жив родител и деца, настанени в приемни семейства и в семейство на роднини или близки.

Молби се подават след записване на детето в първи клас, като крайният срок е 30 септември 2013 година. Помощта се възстановява, ако детето не постъпи в училище.

През 2012 г. еднократна помощ за първокласници - тогава в размер на 150 лева - получиха 45 277 деца, а начислената обща сума бе 6 791 550 лева, посочват от Агенцията по заетостта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Вече ми се иска да стана ***.Писна ми от тази държава!Майка съм на близнаци , които тази година са първи клас.Оказва се че няма да се възползваме от тази помощ ,защото с малко надвишаваме определения доход.Питам господата управници до кога хората ,които изкарват прехраната си по честен начин и си плащат редовно данъците ще могат да се възползват от така наречените помощи .Нима мойте две бели деца не са деца на тази държава.Давайте на *** , явно за вас те са бъдещето !
13
0
 
1
 
! Отговори
Мей-мей преди 10 години
Да си кажем истината.Комунистите се царе на популизма.Парите ще отидат пак при *** и децата им пак ще са на училище 2-3 дни.Ако искаха да направят нещо за първокласниците,можеха да дават безплатни учебници,учебни помагала,ученически униформи и други.
12
0
 
3
 
! Отговори
Колева преди 10 години
Кажете направо не за първокласниците ,а за *** !!!!!!!!!!!!!!!!!!
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Браво" зад лъскавата "опаковка" т.е даваме пари за първокласниците т.е за образование, стои жестоката действителност. Парите, които уж трябва да отидат за образовани на първокласниците, *** ще изхарчат за гаражен алкохол и контрабандни цигар. Те ще тръгнат на училище за да могат да отговарят на изисването децата да са в у-ще за да си получават соц. помощи и училището ще е доволно, защото ще си е получило държавната субсидия.Всички доволни, резултат никакъв, последици страшни.
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А за тези в осми клас,за първи учебниците са безплатни а за осми златни.Ама в осми клас *** вече няма,как да им дадат пари?
9
0
 
12
 
! Отговори
J преди 10 години
А всички останали деца, чиито родители работят като луди и надвишават този праг, за тях отново нищо, както и с детските, нищо че държавата прибира данъци от всички, но както винаги едни са по-равни от други пред закона. Интересно ми е и защо не се замислят за родителите с високи заплати, които плащат ипотека или заем, те не живеят с брутото си и определено техните деца също имат нужди и потребности.Писна ми да работя за някой друг, особено да тези с нула стаж, които се развъждат на наш гръб.
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Parvo pitaite Sergeq kolko golqm zaem 6te istegli *** 6ge vzimat balgarite 6te go izpla6tat
7
0
 
13
 
! Отговори
123 преди 10 години
*** ще ги вземат и после децата пак няма да ходят на училище
6
0
 
17
 
! Отговори
boiko1 преди 10 години
А за моето дете защо няма, ние българите да не сме втора ръка хора в България?
5
0
 
16
 
! Отговори
e2 преди 10 години
А за моите деца защо няма, и те са ученици?
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Gospodarite 6te sadat. Volen v angliq za 4etri miliona paunda
3
0
 
21
 
! Отговори
мм преди 10 години
Пак предимно за *** е измислено. Все едно другите хора нямат деца.
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Parvo 6te izteglat Edin hubav zaem hem 6te razdavat pari hem 6te zarobat decata da go ispla6tat
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да се молят,така както и инвалидите се молят на определени фамилии за някой лев .Защо не ги дават след като парите са в бюджета,а трябва да приклякат на комисии от фамили по "арабски образец"