Снимки на политици украсиха "Дърво на срама"

Свирки, тромби, вувузели барабани "озвучиха" поредния протест
Обновена: 6 юли 2013 09:33 | 5 юли 2013 19:33, Камелия Цветанова
704

Снимка: Булфото

Премиерът Пламен Орешераски днес отново каза, че няма да подава оставка и пред прозорците на Министерски съвет за пореден ден се събраха хиляди на протест с искане за предсрочни избори.

Двайсет и втори ден продължават протестите в столицата срещу правителството.

Протестните демонстрации днес започнаха още сутринта с "пиене на кафе" около Народното събрание и продължиха почти през целия ден.

Протестиращи се събраха отново, както всяка вечер, пред сградата на Министерски съвет след 18, 30 ч.

Там те украсиха с ликовете на политици  "дърво на срама". Окачени бяха снимки на Волен Сидеров, Сергей Станишев, Цветан Цветанов. На снимката на лидера на „Атака” Волен Сидеров беше написано „етика”.

За разлика от тях президентът Росен Плевнелиев получи овациите на протестиращите, които ръкопляскаха и скандираха "Браво" под прозорците му.

Още по темата

Обстановката на шествието по традиция беше спокойна, полиция охраняваше сградите на Министерския съвет, Президентството, на Народното събрание и централите на политическите партии.

Протестите бяха "озвучени" от свирки, тромби, вувузели и барабани.

Хората развяваха българския трибагреник, знамето на Европейския съюз, носеха лозунги.

Около 20 ч. шествието се насочи по обичайния вече маршрут - парламента, през Орлов мост, в посока НДК - към централата на ГЕРБ, по бул."Витоша" - в посока на централите на ДПС и БСП.

Протестните митинги и шествия в страната започнаха на 14 юни след избора на Делян Пеевски за председател на ДАНС, отменен по-късно от Народното събрание.

Около стотина души се събраха по-рано днес на контрапротест в подкрепа на кабинета. Тяхното място за среща е пред НДК и протестът им продължи до 19 ч.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


704
Още по темата: НДКпротестМСОрешарски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
347
0
 
2
 
! Отговори
Мистър Х преди 10 години
Следващото правителство -герб - НФСБ, ако не гласувате масово. Службен премиер - огнян донев или някой друг от кръга "капитал" давайне, давайте сами ще си натресете отново Бойко. той манипулира протестите.
346
0
 
1
 
! Отговори
Мистър Х преди 10 години
избориет във варна бяха тест за един националин избори 25 проценат гласували на първи тур, 26 на втори съменния за манипхулации 26 процента избраах Фандъкова също със смънения нечестен вот. Това е реалната ситуация днес. При нисак гласоподаваемост печели Герб чрез фалшивикации. утре в старната ще бъдат Герб и БСП с близки проценти (Герб с 1-2 отгоре) ДПс, с още по-високи проценти, НФСб и Сините....вие какво си мислите?
345
13
 
6
 
! Отговори
ььь преди 10 години
това ли са симпатичните протестиращи, от които лъха омраза и нарушават обществения ред?ами това са си живи ектремисти. не разбирам защо полицията е толкова безпомощна и не се вземе в ръце?!
344
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БСП-арите са като ***-нямат изтребване(същото важи и за глупаците)
343
2
 
8
 
! Отговори
Nicolas_1 преди 10 години
До iliya47Да, видяхме кои си избрал да ни управляват: Пеевски, КТБ, оня с хазарта и разни други "кръгове". Избрал си да ни управляват техните маши: Доган, Волен, "нестандартният" Станишев и наемникът Орешарски ...
342
14
 
5
 
! Отговори
iliya47 преди 10 години
и на мен и моето семейство и приятели не ни е приятноТАЗИ *** ДА ПРОТЕСТИРА СЕГА и да ме представлява,защо азна 12 май избрах хората които ме управляват.вие платените пачаври нямате право да подменяте нашия вот.ва-шият БОКО ТИКВАТА да влиза в парламента и да бъде конструктивна опозиция.
341
2
 
8
 
! Отговори
Nicolas_1 преди 10 години
До ГеоргиЯ, *** да се прегледаш! След това си гледай мутренската телевизия и чакай Пеевски и другите олигарси да ти "оправят" живота. С такива като теб турското робство щеше да трае не 500, а 1000 години.
340
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много е важно, че "супер" актьора от Под прикритие е на псевдо протеста с дебелата си жена.
339
24
 
11
 
! Отговори
vigor.elementrue преди 10 години
Не се ли усещат протестиращите,че протестът им е несъстоятелен? Февруари месец излизаха ежедневно 500-600 хиляди в цялата страна,а сега са 10-на хил,които единствено спъват бизнеса и нормалния ритъм на столицата! Няма как да падне правителството докато организираната рекетьорска група Мутро-Милиционери ,която постави бизнеса и държавата на колене,накара хората да емигрират и да се самозапалват не се разпадне,за да има за кой да гласуваме. Ъпсурдно е протеста да върне Герб на власт при оставка!
338
3
 
20
 
! Отговори
месо преди 10 години
правителството ке падне.ама когато и другите градове въстанат.ще въстанат ама като падне правителството
337
23
 
10
 
! Отговори
коко преди 10 години
И като престанат да им плащат да подскачат и крякат по площадите какво ще ядат...
336
1
 
3
 
! Отговори
? преди 10 години
Сега какво ще изгорим, дървото снимките или?
335
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Снимка 3!!!
334
8
 
10
 
! Отговори
Hiffaforalkus преди 10 години
До Симеон>> НЕЗАЧИТАНЕТО НА ИЗБОРНИТЕ РЕЗУЛТАТИ СЕ НАРИЧА АНАРХИЯ!!!Ако трябва да сме точни, малко хора избраха това правителство.Пич, това е проблем на бастуните, които не гласуваха. 'Що ли имам чувството, че точно те протестират, като най-малко имат право на глас. БСП - НЕ, но и ГЕРБ - никога повече. Сикана и на двете!
333
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 486Снощи бях в заведение, след 23:00 се извадиха пепелници...
332
0
 
8
 
! Отговори
gost преди 10 години
искам да попитам какво стана сас закона за лудите или 6те ги оставим да си правят квото 6тат неели краино време и тия дето ги прикриват да си понесат отговорноста 6том в системата има толкова пропуски просто за какво говори не сме длажни ние обикновенните хора да тарпим некои си де морала му е заврян в ***
331
9
 
36
 
! Отговори
наблюдател отвън преди 10 години
народа се събуди, полтиците се страхуват. не заспивайте преди да отвоювате свободата си.
330
6
 
23
 
! Отговори
graywatch преди 10 години
До Писнаха миМожеш да отидеш до централата на атака и да опикаеш операта в знак на протест. Точно като другите платени мутрички на атака
329
29
 
21
 
! Отговори
Писнаха ми преди 10 години
Писнаха ми уличните джебчии, обирачите на апартаменти, крадците на коли, магистралните ***, мошениците от банките, мутрите в джиповете, тъпата физиономия на плевела. А на всичко отгоре трябва да търпя и протестиращите, които блокират кръстовища!
328
13
 
34
 
! Отговори
емигрант преди 10 години
от Белгия подкрепяме протестите. Българите извън България сме с вас. С политиците извършили прехода неможе да се създаде нова модерна държава, те знаят само да лъжат и крадат. България на народа, олигарсите в затвора.