Камион премаза трабант, уби 85-годишен шофьор

Ранено е дете, катастрофата е станала в Старозагорско
Обновена: 16 юли 2013 14:01 | 16 юли 2013 10:35,
24
Камион премаза трабант, уби 85-годишен шофьор
Снимка: архив, Булфото

85-годишен шофьор е загинал на място при катастрофа в Старозагорско, съобщиха от МВР.

ПТП-то е станало вчера по обед на 11 км от село Руманя, челно са се ударили товарен автомобил "Мерцедес 410 Д" и трабант.

На задната седалка в колата е пътувало и 11-годишно момче.

В резултат на удара водачът на трабанта е загинал на място.

Момченцето е откарано в центъра за Спешна помощ, настанено е за лечение в МБАЛ – Стара Загора с комоцио и политравма, без опасност за живота.

Водачът на товарния автомобил е тестван с дрегер, който не е отчел наличието на алкохол в кръвта.

Полицията разследва причините за тежки инцидент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
3
 
! Отговори
правопис преди 10 години
""Мерцедес 410 Д" и трабант." Защо едното е написано с главна буква и в кавички, а другото е с малка буква. "Трабант" е име, а не съществително!
24
0
 
2
 
! Отговори
читател преди 10 години
Кажете нещо за ***,които си купуват дипломи и после шофьорски книжки.НЕ ГИ ЗАБРАВЯЙТЕ-ТЕ СЪЩО СА НА ПЪТЯ !!
23
2
 
8
 
! Отговори
Смехурко преди 10 години
Вижте сега - трябва да има и долна и горна граница за възрастта за шофиране.Тъй като младите са доста безрасъдни трябва да са на поне 40 години за имат право да шофират. От друга страна с възрастта разни неща се променят и е добре хора над 40 години да се считат за увредени /одъртели/ и да нямат право да шофират. Ако това се спазва, нито една катастрофа няма да има по улиците. ........
22
4
 
3
 
! Отговори
123 преди 10 години
pri4inata za incidenta se sydyrja v zaglavieto na statiqta
21
14
 
14
 
! Отговори
от мен преди 10 години
Как ми е писнало от тия дъртаци... На защитни митинги , на пътя в коли , на шосето пресичат без пешеходна пътека , в грацкия транспорт - смърдят немити на гнус , на минералната вода с шишета и лакти се бутат , сипват сипват 200 литра ще изпият , тъпчат в трабанти и москвичи... Не мога да ги дишам ! А най много ме е яд като вземат акъл да дават и да разправят какво било преди 150 години .
20
1
 
3
 
! Отговори
thegbc преди 10 години
До Цветомир Ивановявно нямаш много стаж като шофьор! :)
19
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
на 38 години съм водач категория C карам си и приближавам кръстовище регулирано със светофарна уредба гоним си зелено и в един момент пред мен напречно вартбург влязъл на червено управляван от дядо на 75 годими и хоп ПТП и кво не видел светофара ли ? амо да увеличи диоптера на халогена щом не скив
18
1
 
14
 
! Отговори
andreivn преди 10 години
предлагам да имат прави на правоуправление шофьори от 35 до 40, хем им е минал пубертета, хем не ги е хванала критическата, хахаха кви ограничение ве, примерно след 65 да си минават на тестове веднъж годишно, и ако искат да карат и до 130 г., а на тия малките сополиви 20 годишни терминаторчета - при системни провинения, да ги държат 5 години без книжка, да им дойде ума в главата ...
17
1
 
10
 
! Отговори
Цветомир Иванов преди 10 години
не мога да разбера какво общо в случая има възрастта на шофьора?!? ние всички сме шофьори(почти) и колкото и добре да шофираме не можем да сме сигурни в отсрещната страна. това за което исках да призова малко по-долу е да не бързате с обвиненията при условие, че вероятно никой от вас не разследва създалия се инцидент. Независимо от това какви превозни средства участват в инцидента ако не са били изправни който трябва ще си понесе последствията, но друга вероятност е заспал водач на камиона.
16
0
 
18
 
! Отговори
До "мистър" преди 10 години
Виж, мисля, че е достатъчно шофьорска книжка да се дава на хора, имащи поне основно образование. В такъв случай 99% от *** нямаше да имат право да шофират. Като ти гледам правописа ти давам четвърти клас максимум, а по смисъла на написаното виждам, че си и ***. То и глупаците трябва да ви изритат от пътищата, че много хора избивате!
15
0
 
18
 
! Отговори
Иван Чавдаров преди 10 години
Малко се поукротете, вижте хората по света - има шофьори и на 102 години. Тука големия ни проблем е неспазването на правилата - по пътищата е касапница - всеки зад волана се прави на "Единствения" , кара се хулигански - превишена скорост , неспазване на предимство , неправилни изпреварвания, нулева толерантност , тотална агресия на всеки сантиметър. Идвам от чужбина и съм потресен от начина на шофиране в БГ - всеки втори говори по мобилен телефон. Я идете и карайте така в Гърция! Надали...
14
0
 
26
 
! Отговори
Хмм преди 10 години
Айде стига сте плюли по възрастния човек при положение,че не знаете какво е станало.Не е задължително той да е виновен.Всички знаем как карат тия с тировете и камионите.Още повече това,че си млад и си шофьор не те прави по-добър от възрастния - доказателство е съседната статия - "Петима младежи гинат в адска катастрофа край Елин Пелин...Момичето е непълнолетно, четирите момчета - между 18 и 21 г."
13
30
 
5
 
! Отговори
Мистър Х преди 10 години
аз също мисля че човек над 45 не трябав да шофира. Във формулата всичик се отаказват да шофирает накъде окол 40-те. Шумахер - 42, Уебър е на 39 и от другата година ще спира, Хайдфелд и той спря на 40, това е горната граница, нагоре развиваш кокоша слепота и забавяш релфлексите, айде нека да са 50 за по-нормалните коли - и толкова. Рефлексите са други.
12
15
 
4
 
! Отговори
Мистър Х преди 10 години
ама то има ли още трабанти? та това си е мотор на четири колела? та нали ги спряха от производство?
11
9
 
10
 
! Отговори
ratigan преди 10 години
Защо след като има долна граница за шофиране /18 г./ няма и горна граница. Представям си 85 годишен човек как шофира?
10
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ot 1Айде пак се изcpа във форума при това на латиница. Какви стандарти, каква сигурност, ти направи така, че трабанти, мотоциклети, мотопеди, велосипеди, пешеходци да ги няма на пътя. Дай всички да вземем C категория и да се трепем качествено, камион срещу камиона, мила моя мaйнo льо!!
9
11
 
4
 
! Отговори
ot 1 преди 10 години
Az ne kazvam che zadaljitelno staria shofior e prichinil katastrofata (veroiatno e,vsichki gi vijdame kak karat) no vse pak ako ne beshe sas sapunena kutiika,a nesto po-solidno i otgovariasto na standartite za sigurnost (segashnite, ne tezi ot predi 40 godini) jertvite veroiatno stiaha da postradat po-malko.Markata na kolata si igrae rolia,niama nujda da si expert za da znaesh podobni elementarni nesta.Az ne sam vserazbirast,nito komplexar,prosto izraziavam ochevaden fakt,tia s trabi se obidiha!
8
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Що за идиотщина? 85-годишните одавна не трябва да сядат зад волана. Само Господ е запазил детенцето!
7
11
 
27
 
! Отговори
Транспортна комисия преди 10 години
Четири качествени немски ФАРА, два по два един срещу друг, защо не са предотвратили катастрофата с жертви, посред бял ден лятос на обяд!
6
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пропускате факта, че повечето котастрофи ги причиняват млади и безмозачни шьофьори, в случая може и камиона да е виновен, какво коментирате като незнаете.