Прокуратурата проверява казуса "Бедечка"

Вече години наред сагата буни духовете в града на липите
1
Прокуратурата проверява казуса "Бедечка"
Снимка: Запазете Бедечка

Казусът с определения за застрояване старозагорски парк "Бедечка" предизвика проверка на Окръжната прокуратура в Стара Загора, съобщават от "Запазете Бедечка".

Вече години наред сагата буни духовете в града на липите, след като голяма част от парка в североизточната част на града е предвидена за застрояване.

Преди малко повече от месец пък омбудсманът Константин Пенчев излезе със становище, в което посочи нередности в плана за застрояване на парка. Сред тях е и неправилно обнародване в Държавен вестник, което прави плана нищожен, посочват природозащитниците. 

Месеци по-рано старозагорски архитекти и инженери алармираха, че не е спазена законовата процедура за заснемане на растителността при изработването на плана.

Близо 400 декара зелена площ с много дървета и алеи продължават да бъдат заплашени от строителство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
17
 
! Отговори
Заралийски асматик преди 10 години
Града и без това няма достатъчно зелени площи а и водни .Прашен и горещ равнинен град в който всяко дърво е богатство а съчетанието на водна площ и дървета е направо безценна и всичко това да се застрои и освини като се завладее от престъпници с пари -това е истинска свинщина.Безспорно ,че самото му връщане на собственици е твърде съмнително и криминално деяние защото има хора получили парцели които са се заселили в града едва в 50-те години на миналия век и няма начин да са били собственици.