Роми върнаха пълно портмоне: Страх ни е от Бога!

Собственичката на парите възнаградила двамата с ?50
7 авг 2013 16:07,
98
Роми върнаха пълно портмоне: Страх ни е от Бога!
Снимка: Reuters

Роми от Девин са намерили голяма сума пари на път във Варна, след което ги върнали на собственичката им, жена от морската ни столица.

За благородната постъпка тя ги възнаградила с 50 евро, съобщи БНР.

"Ако ги задържим тези пари, няма да можем да ги похарчим. Съвестни хора има и от ромите, има и несъвестни. Няма да видим хубаво от тези пари. Нас ни е страх от Господа и ние не искаме такива пари", споделиха ромите.

"Ние сме учени. Имаме си родители, затова сме научени така. Има хора, които ходят на църква, нали, такива пари не е хубаво да дадеш за благо, защото тези пари може и да са притежавали и сълзи. И ние наготово да се радваме, да ги дадем, защото може нещо да се случи с нас и затова се плашим", допълниха още двамата младежи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още по темата: ромиВарнапарипортмоне
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
7
 
36
 
! Отговори
darcas преди 10 години
Докога медиите ще разделят гражданите на България по етнически, религиозен, политически, демографски и други признаци??? Това е грубо нарушение на Конституцията!
51
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз не вярвам в никакви Бог(ове) и пак бих сторил същото.Кой както са го научили. Светоусещане се създава с учене и възпитание.Морал създаден чрез страх от божества е съмнителен и звучи по-скоро като средство за контрол.Никой няма да отрече, че постъпката е благородна - мотивите обаче са "***".
50
10
 
25
 
! Отговори
пародия преди 10 години
няма имена, намерили пари, намерили и собственичката, че и в новините някак си стигнало, всичкото това е една пародия, няма такова нещо, тва е една измислена платена статия, нищо друго
49
0
 
47
 
! Отговори
Даа преди 10 години
В момента са Богородични пости, а това е пример за християнски ценности, да са живи и здрави хората, Бог да ги благослови! Във всеки човек има нещо добро!
48
2
 
18
 
! Отговори
Captain Morgan ROM преди 10 години
nenovinite
47
0
 
56
 
! Отговори
Чудо преди 10 години
Браво на тях!Сега чакам някой разкаял се политик да върне откраднатото .
46
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Илчев BETO I BALGARI SA OBIVALI BEZZA6TITNI XORA
45
22
 
19
 
! Отговори
Алов преди 10 години
1 лев да намеря в портмоне го вземам и документите вътре в ***. кой им е крив на тези дето губят ,че са шапшали ,пък после ако иска и църквата да ме анатемосва и кълнат.
44
5
 
17
 
! Отговори
до гурбетчия/сали преди 10 години
Жалка история, когато *** се мисли за тарикат.С тез номера в Стамбул и Едрине може и да вървиш, но тука не си и смешен, а просто гнусен.
43
3
 
19
 
! Отговори
123 преди 10 години
PR акция на БХК.
42
1
 
48
 
! Отговори
eve1 преди 10 години
Българи,***,турци,германци,руснаци и т.н.навсякъде си има добри и лоши хора.Познавам *** много по-работливи и честни от много българи,а и обратното разбира се,така че винаги ми се е струвало глупаво да определяме хората по техните етнически,религиозни и национални принадлежности.
41
3
 
18
 
! Отговори
Илчев преди 10 години
До чингене СалиХАЙДЕ,ДОРАЗВИИ ТЕМАТА И НИ ОБЯСНИ,ЗАЩО *** УБИВАТ С ОСОБЕНА ЖЕСТОКОСТ БЕЗЗАЩИТНИ ХОРА?......
40
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И на мен ми се е случвало нещо такова един или два пъти *** да ми върне изпуснати пари, също така ми се е случвало и българин да ме краде най-нагло.
39
1
 
18
 
! Отговори
94267 преди 10 години
да се надяваме че в канадску няма толкова *** ака роми , хаир да са на миролюбка джурналистката .
38
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Теси момчета са възпитани в Евангелска петдесятна църква.Убедена съм на 100процента.Там се възпитават голяма част от това население и всички които я посещават са с много силна вяра и служат на Господа с дух и истина.Това,че са върнали парите изобщо не ме изненадва.Няма значение в коя църква ходиш,само Божието слово да докосва сърцето.
37
5
 
32
 
! Отговори
чингене Сали преди 10 години
До ГУРБЕТЧИЯ!И НАИСТИНА *** КРАДАТ АКО СА БЕЗ РАБОТА И ДОХОДИ ЗА ДА НАХРАНЯТ МАНГАЛЧЕТАТА , БЪЛГАРИТЕ ЗА СЪЖАЛЕНИЕ КРАДАТ ДА ЗАБОГАТЕЯТ ВЪПРЕКИ ,ЧЕ НЕ СА ГЛАДНИ И ВЪПРЕКИ ,ЧЕ ИМАТ НЯКАКВИ ДОХОДИ ,НЯМАТ СТРАХ НИ ОТ ПОЛИЦИЯ,НИ ОТ БОГА аз ще добавя ,че и морал нямат ! Ти и да нямаш страх от полиция и Бог ,поне морал имаш ! А българите нито от Бог се страхуват ,нито от полиция ,нито пък имат МОРАЛ !
36
2
 
38
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 10 години
АТЕИСТ СЪМ ,НО ТУК ВИЖДАМ ПОЛОЖИТЕЛНАТА РОЛЯ НА РЕЛИГИЯТА ,ВЪПРЕКИ ,ЧЕ ТЯ Е ПЪЛНА ФАНТАЗИЯ! АКО НЕ ОТ ПОЛИЦИЯТА ТО ПОНЕ ОТ "БОГ" ДА СЕ СТРАХУВАТ ! АЗ НЕ КРАДА НЕ ЗАЩОТО МЕ Е СТРАХ ОТ ПОЛИЦИЯ ИЛИ "БОГ" ,А ЗАЩОТО ВЪТРЕШНО СЪМ УБЕДЕН ,ЧЕ ТОВА НЕ Е МОРАЛНО !И НАИСТИНА *** КРАДАТ АКО СА БЕЗ РАБОТА И ДОХОДИ ЗА ДА НАХРАНЯТ МАНГАЛЧЕТАТА , БЪЛГАРИТЕ ЗА СЪЖАЛЕНИЕ КРАДАТ ДА ЗАБОГАТЕЯТ ВЪПРЕКИ ,ЧЕ НЕ СА ГЛАДНИ И ВЪПРЕКИ ,ЧЕ ИМАТ НЯКАКВИ ДОХОДИ ,НЯМАТ СТРАХ НИ ОТ ПОЛИЦИЯ,НИ ОТ БОГ !
35
6
 
19
 
! Отговори
romadjia преди 10 години
taz sait napalno ***
34
1
 
67
 
! Отговори
Петков преди 10 години
Много роми са под влияние на протестански и адвентистки църкви, които успяват да възпитат у тях висок морал.Селата в които има такива роми живеят в мир и съглашателство с ромите си и нямат никакви проблеми от тяхна страна, даже хората работят и помагат в развитието и живота на селата, поради което роми и българи ако не се обичат, то поне много се уважават. Браво на момчетата, браво и на хората които са ги възпитали по този невероятен начин!
33
0
 
29
 
! Отговори
op преди 10 години
teq dvamata romi otivat v raq nie da my mislim