Стената на великите българи

Лицата на български царе се появиха до Аспаруховия мост във Варна
Обновена: 12 авг 2013 13:40 | 12 авг 2013 13:40, Красимир Ангелов
74

Снимка: Булфото

Група улични артисти продължават инициативата си за изрисуване на стената в началото на Аспаруховия мост във Варна с графити на бележити личности от българската история.

Идеята е на сдружение "Възрожденци - Варна" и е доразработена от "ДЕМО".

Проектът е финансиран от Дирекция "Култура" към Община Варна и е цялостна концепция за представяне на историческата хронология от създаването на България.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още по темата: варнаАспарухов мост
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
7
 
3
 
! Отговори
Пешко преди 10 години
Темерут,Виж рисунките в хрониките от времето на Крум и виж самия Крум дали е с дръпнати очи.
25
2
 
28
 
! Отговори
тцЪ преди 10 години
Ето ТОВА вече е изкуство! Браво на хората, изрисували тази стена - и за инициативата, и за темата, и за уменията им. Поклон, пичове!
24
3
 
8
 
! Отговори
Йово преди 10 години
До АнонименОгурски (Български) език. За съжаление този език го говорят малко хора в света предимно Чувашите. КРАСИВ ЕЗИК - Огурските езици са смесица от няколко прото-езика. Близък е и Осетинския език но не чак колкото Чувашкият.
23
5
 
17
 
! Отговори
ВВВ преди 10 години
БРАВО ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ ВСИЧКИ ДРУГИ ДЪРЖАВИ СА МИ ПРЕЗ .............
22
6
 
14
 
! Отговори
Темерут преди 10 години
До Пешко: Аз съм с леко дръпнати очи, и широки скули... Макар и малко, но се е запазила от кръвта на дедите! Има реконструкция на главата на цар Калоян, както и на бюста на чъргобиля Мостич - и двамата са с дръпнати очи, и широки скули! Реконструкцията се извършва на базата на открити кости, с много голяма точност!
21
10
 
6
 
! Отговори
Пешко преди 10 години
7,извади ми едно едничко доказателство, че българите са били с дръпнати очи и тогава говори
20
6
 
25
 
! Отговори
thegbc преди 10 години
Бравоо! еххх , защо не са живи тези хора от стената... да видиш ти тогава комунизъм ли? а отрязана рака , език или крак? мамаму стара :)0
19
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сега, колегите да ме извиняват ама ... идеята- добре, а уменията???! Може ли да се изтупаш с тея чудеса от некадърност ве братле? Тва не ти е дракон или дяволче да рисуваш... Ох, яд ме е, че толкова безобразно са подходили, явно е било вечер или шубето е в повече ама те самите харесват ли си "творбите" ?? Това е антиреклама, ама в БГ сигурно и с аерограф работят и мацотят бракмите на кварталните бичмета. Има оправия ама да подходят по-сериозно, не рисуват предизборен плакат, а истор. личност!
18
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
То хубаво да се гордееш с историята, но какво става с настоящето и бъдещето?!? повечето от тези хора са загинали да я има България,но какво правим ние,за да сбъднем техните мечти и идеали.Патроитичният дълг не се изразява само в качване на снимките им във ФБ например и поднасянето на цветя...В България днес и национализмът е псевдо.Достатъчно е да споменем Болен Сидеров и разни спицкоманди,които са татуирани с образа на Левски,а се занимават с разпространение на наркотици и погроми по поръчка.
17
2
 
18
 
! Отговори
Йово преди 10 години
Едно голяма БРАВО. Поздравление за хората сетили се за тази идея и на организаторите и художниците за това. Само сега някой ***-интелигент да не отида да надраска картините със някакви перверзни глупости, че ги има всякакви окачалки.
16
2
 
26
 
! Отговори
Темерут преди 10 години
Имало едно време България... Силно, велико царство, от което са треперели не един и два народа! А, днес... днес България тъне в срам и позор! Браво на момчетата изрисували ликовете на тези, които са България...
15
0
 
20
 
! Отговори
6 преди 10 години
Добра инициатива, дано да се прилага все по-често на все повече места. Ако се боядиса и горе оградката, наистина би било перфектно.
14
16
 
7
 
! Отговори
емир преди 10 години
А защо не виждам лика на Азис, ами на Глория, Иван Костов, Бат Сали, а къде е наш Доган?
13
5
 
21
 
! Отговори
CSKA is No.1 преди 10 години
Браво на момчетата! Горд съм, че съм българин! Добре, че има такива момчета за да ни напомнят за нашата история и да се гордеем с нея! Велики сте! Живи и здрави!
12
14
 
3
 
! Отговори
тюркски преди 10 години
До Анонимен 11Тюркски
11
1
 
24
 
! Отговори
а3 преди 10 години
до номер 5: заради такива като тебе сме били под турско робство !!!
10
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
естественно,българщината се върти край ИСПЕРРУХ/АСПАРУХ/, интересно е какъв език е говорел този велик българин.
9
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много е красиво наистина... и тъжно... На нашето поколение се падна да си изпуснем държавата и май че е късно за каквото и да било. Жалко.
8
1
 
34
 
! Отговори
БРАННИК преди 10 години
ХВАЛА!
7
2
 
24
 
! Отговори
a3 преди 10 години
до номер 5 ТУРЧИН !!!