В Антоново борят безработицата със сливова градина

Ще бъдат засети 20 дка дръвчета, ще ги обработват около 50 души
27 авг 2013 11:07, Красимир Ангелов
5
В Антоново борят безработицата със сливова градина
Снимка: Reuters

Община Антоново ще създава сливова градина, за да осигури нови работни места на хората. Насажденията ще са в землището на квартал"Еревиш", съобщи председателят на Общинския съвет Хайредин Мехмедов пред БТА.

За реализирането на дългосрочната идея Общинският съвет гласува 6000 лв., които ще бъдат отпуснати на общинската фирма "Тузлушка земя". С парите фирмата ще купи съоръжение за капково напояване. Ще се използват водите на местния микроязовир.

Планувано е да бъдат засети около 20 дка със сливови дръвчета, с перспектива до две-три години те да станат 50 дка, каза Мехмедов. Целта на общинското ръководство е разкриване на нови работни места в региона и преодоляване на безработицата.

С разрастването на дейностите във фирмата да бъдат наети около 50 души, тъй като обработването на насажденията изисква предимно ръчен труд, отчитат от общината.

"Тузлушка земя" в момента обработва около 5000 дка земи в община Антоново. Работници на фирмата почистват пасища и мери - дейност, за която от фонд "Земеделие" се очаква да бъдат изплатени около 100-120 000 лева. Те път ще бъдат вложени в засаждането на сливовите градини и на масиви от малини, допълни още Мехмедов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Здравка Мекерева преди 10 години
До жителите на Антоново,ще направите сливова градина ,а на кого ще продадете сливите,на каква цена и дали ще успеете да си покриете разходите. Или както казва един от коментиралите ще правите сливова ракия,а захар с какви средства ще си набавите и т.н-това е пълна глупост!!!
3
1
 
5
 
! Отговори
Стоян преди 10 години
Ако ставаше само с инициатива нямаше земеделците да протестират против изкупуването на продукцията за жълти стотинки ако изобщо се намери кой да изкупи продукцията.
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"В Антоново борят безработицата със сливова" ракия
1
2
 
6
 
! Отговори
..... преди 10 години
kak na tva da ne rechesh bravo,ama kolko sa tia balgari deto sa seshtat ch zemqta e taq deto ni hrani.....