Бяло вещество изплаши туристи по Черноморието

Екоинспекцията прави проверки на плажовете на юг от Бургас
9
Бяло вещество изплаши туристи по Черноморието
Снимка: Булфото, архив

Специалисти от Регионалната дирекция по опазване на околната среда и водите /РИОСВ/- Бургас съвместно с Басейнова дирекция и Лабораторията към Изпълнителната агенция по околна среда извършват днес проверки по плажовете на Южното Черноморие, заради сигнали за замърсяване на морската вода и пясъка с гранулоподобно вещество. Това съобщиха от РИОСВ, предаде БТА.

Проверки се извършват на плажовете в Приморско, Китен, къмпинг "Корал", Лозенец, къмпинг "Оазис" и къмпинг "Арапя". От там ще се вземат и проби на веществото и ще се предоставят за физикохимичен анализ. Резултати от пробите се очакват след 4 дни, казаха още от РИОСВ.

Сигнал и снимков материал в РИОСВ-Бургас е получен преди три дни от туристи и от представители на сдружение "Да запазим Корал". По думите на председателя на сдружението Атанас Русев, който е и наемател на плаж "Корал" веществото е бяло, гранулоподобно. На пипане е мазно и мирише на петрол. Русев каза, че количеството е огромно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ето,затова не ходя на нашето Черноморие.В Гърция се почива спокойно,дори и по-евтино
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хора как може да ходите и да им пълните гушите на тези престъпници. Все още имаме чисти планини(само, защото малко хора ходят), ходете там, водете си децата там! По морето освен алкохол, наркотици и *** в морето няма. Съжалявам за честните хора, които работят по морето, имат хотели и къщи, обаче Г-жи и Г-да защо допускате това да се случва? Това ли желаете за децата си и бъдещето им? Престанете, вървим по-път, от който един ден дори няма да имаме шанс да се отклоним! Моля се за вас!
6
0
 
11
 
! Отговори
Медерко преди 10 години
Хора, вижте само огромното *** петно, образувано от отходните води на Созопол, в Google Maps (точно до пристанището)!!! Не мога да повярвам, че малко след него започват плажове и къмпинги, където се къпят стотици....
5
0
 
6
 
! Отговори
andreivn преди 10 години
е сега няма да прекъсваме туристическия сезон тъкмо накрая, да ходят там да оставят по някой лев, пък после ако искат да се тровят. Ей това е в мозъка на управляващите.
4
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Поредната причина никога да не стъпя на нашето море.
3
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Прекрасно изживяване да гледаш по ТВ-то как Бг *** "ваканцуват" плицикайки се в Черно море обградени от мазни ***."Ох баня ,ох кефСелската баня ,Голям кеф"
2
2
 
10
 
! Отговори
BG Ekolog преди 10 години
аз разгледах това гадно, мазно и отвратително най-вероятно супер вредно вещество приличащо отдалече на разчупен стиропор. Разпитах спасители-уви в нашата *** държава никой нищо не знае, само местен се изгаври, е било морска луга. Пълна скръб! Щом има по цялата ивица та чак до Арапя- означава, че е сериозно замърсяването и на по-голяма площ! Какво правим след 4 дни като излязат пробите? Ще се правим на умрели лисици, че ни е по-лесно! Гларусите вече го изкълваха половината....а после
1
3
 
21
 
! Отговори
Христов преди 10 години
Майка ми ми се обади от плажа Корал каза че само там има сигурно няколко тона от тая гадост. И вика децата се плацикат с дюшека и никой не му пука. Ако бяхме в Америка щеше да е пълно с хеликоптри и разследващи и щяха да отцепат всичко.