Палмово масло е субстанцията, открита по Южното Черноморие

Това показва анализ след направената проверка
1 сеп 2013 19:54, Петя Славова
28
Палмово масло е субстанцията, открита по Южното Черноморие
Снимка: Булфото

Палмово масло е установената при лабораторния анализ бяла субстанция, изхвърлена по плажовете по Южното Черноморие.

В съдържанието на белите гранули, които изхвърли морето преобладава палмитиновата киселина - основна съставка на палмовото масло, пише БТА. Тя не е разтворима във вода. Това съобщиха от Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите - Бургас.

Не е установено съдържание на нефтопродукти в пробите от морската вода. Изследвани са пет проби, взети от плажовете Лозенец, Корал, Варвара, Арапя, устието на река Велека.

Според експертите вероятен източник на замърсяването е плавателен съд и дейностите, свързани с почистването му. Концесионерите и наемателите на всички замърсени с гранулите плажни ивици са уведомени с писма да почистят ивиците.

Както Dnes.bg писа, на 30 август бяло вещество изплаши туристите по Южното Черноморие, където плажовете по морската вода бяха замърсени. Най-голямо количество бе изхвърлила водата около Приморско, Китен, къмпинг "Корал", Лозенец, къмпинг "Оазис" и къмпинг "Арапя".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
3
 
! Отговори
Готвач преди 10 години
Предлагам да изчистят още един кораб с картофки, друг с пресни пържолки и трети с бира, и представяте ли си какво барбекю ще се спретне по цялото протежение на черноморието.
20
0
 
7
 
! Отговори
кочо преди 10 години
Не сериозна информация от РИОСВ Бургас,без да са показани лабораторните изследвания и подписите върху тях не може да се хвърля прах в очите на хората!!Всичко това звучи като оправдание,а и каквото и да е било веществото в морето то не е естествен компонент от самото море и се води вид замърсяване,без значение отровно ли е или не !!!
19
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тц тц тц,хората ви пуснали безплатно плажно масло да се мажите да не изгорите вие оревахте орталъка бре .
18
0
 
4
 
! Отговори
от 22 преди 10 години
Между другото, роден съм на брега на Черно море. И съм се нагледал на селски изпълнения от страна на аборигени по черноморието.
17
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Скапаните софиянци, пич, дават работа на много хора в малките градчета по черноморието. Също така си водят и жените за разп**лод и довършват работата, дето местните ергени(някои позастаряващи и вече не толкова ергени) не могат да свършат. Разбирам, че селският ти манталитет не обича чуждоземци, но без тях младите моми на село ще бягат в големия град и ти пак ще останеш на сухо, пренебрегнат като алкохолизиран рибар, от младите момичета.
16
4
 
0
 
! Отговори
dale4e преди 10 години
do 13 ami sto xodish na more v BG ,ne moja li da se ovargalqsh v qmata zad ko4inata na selo efekta e sashtiq da si mi jiv i zdrav i dogodina pak
15
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много са ми интересни хората дето се гнусят на водораслите и казват че били ***. Това е все едно да отидите в гората и да кажете че листата на дърветата паднали по земята са ***. Как може да наричате природата *** не мога да разбера. Като ви пречат водораслите ами вземете измислете нещо да ги няма в морето че да не се гносите, примерно онези "добри" хора който замърсяват моретата ще ви помогнат с още химически отпадаци хвърлени в тях.
14
3
 
23
 
! Отговори
WASILISQNISGERMANI преди 10 години
ДАНО СЕ СЕТЯТ ДА СЪБЕРАТ МАСЛОТО ЗА ДА ГО ДОНАВЯТ КЪМ НЯКОЙ ХРАНИТЕЛЕН ДЕЛИКАТЕС......
13
12
 
24
 
! Отговори
Бай Он преди 10 години
Тук всички чужденци ни смятат за боклучарник и изхвърлят всичко, което не може да се изхвърли при тях... и при тях се плаща...Но то е така, след като ни управляват клонингите на БКП.Кажете - коя партия не е техен клонинг... Не мислете, че само дебилните старци гласуват за тях...
12
6
 
11
 
! Отговори
Марто преди 10 години
Бъркат! Хвърлих семенна течност макло ас!
11
3
 
36
 
! Отговори
bbbb преди 10 години
Не знам какво е това, но отидохме на море и изкарах 8 дни в инфекциозното във Варна с двеге си деца-първо едното и после и другото... Нямам думи! Беше пълно с чужденци и в държавната имаше хора пратени от клиниката на Марешки, защото там места няма от болни/повръщащи, дрискащи с висока температура/. За сведение морето беше изхвърлило на плажа освен водорасли и фекалии и предполагам това е по-голям проблем.
10
2
 
18
 
! Отговори
goro.poromanski преди 10 години
това май е маслото на май дей те и в сметанките го слагат и го изнасят за арабския свят за мляко
9
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Наверно и сирената вече са почнали да ги провят моряците на път за да не скучаят. Всеки кораб става вече и мандра.
8
3
 
19
 
! Отговори
Ayvanov преди 10 години
ha - dostavka na palmovo maslo bez 20% DDS?!
7
3
 
27
 
! Отговори
Dnes.bg.1 преди 10 години
Не бе хора! Това не е палмово масло! Рова е натурално "овче сирене"! Ама ха! Как може да се объркате така?
6
7
 
31
 
! Отговори
demosten2 преди 10 години
СерГей и *** са се топвали в морето и от тях е изтекло!
5
3
 
17
 
! Отговори
бъдин преди 10 години
Некой прави сухи тренировки!Бай *** разсъждава, обаче като му отровят нЕкой язовир и скоропостижно много електорат ще литне в царството небесно!
4
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хм,да не правят "сирене" на някоя гемия вече!
3
3
 
10
 
! Отговори
BG палма преди 10 години
Добре, накиснете същата тая вафла във морето, оставете я на плажа за пет дни и наблюдавайте резултата.
2
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вода, приятелю, вода. Постави вафлата или маргарина във солена вода и наблюдавай резултата. По скоро на някой фритюрната мазнина е изтекла от канала в морето.