До дни осигуряваме още 1000 места за бежанци

МВР вече наело преводачи. Очакваме помощ, а и пари от ЕС
14 сеп 2013 13:50,
43
До дни осигуряваме още 1000 места за бежанци
Снимка: МВР

Още хиляда места за бежанци ще има до няколко дни, обеща МВР шефът Цветлин Йовчев.

"Все още сме в критична ситуация, местата за настаняване на бежанци са претоварени. В кратък период от време обаче ще овладеем този пик на кризата, но ще трябва да продължим да работим, защото не се очаква потокът от бежанци да намалее", призна той пред БНР.

По думите му са осигурени медикаменти, медицински екипи, включително такива, които да извършват прегледи при първия досег с хората, и такива, които да работят в центровете за настаняване.

"До няколко дни ще имаме още шест–седем преводачи, така че е намерено решение и на този въпрос", каза Йовчев.

Министърът обяви още, че вече са поведени и първите срещи, за да потърсим помощ.

"В момента очакваме помощ по линия на Агенцията за подпомагане на търсещите убежище. Очаквам допълнителна помощ по линия на Фронтекс. Възможно е да получим и финансова помощ. Средствата в бюджета на ЕС до края на годината за такива дейности не са много, има няколко страни, които са в повишен риск, една от тях е България, но по-тежка е ситуацията в Италия, Гърция, Кипър и Малта", отчете Цветлин Йовчев.

Министърът отново бе категоричен, че към момента не се налага затваряне на границите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
31
 
! Отговори
до 5 преди 10 години
Ти жив арабин виждал ли си? Кой те излъга че били много работливи. Живях 2 години на няколко места в западна Европа и по-големи *** от арабите няма. Същите са като *** правят деца на конвеир, чакат на социални помощи, престъпници - крадци и убийци. Не желаят никъде да се интегрират. На 100 човека я има един читав я не. Само те ни липсват в БГ и то с помощи по-големи от на майка ми пенсията.
13
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Софиянец--ДА аз вчера написах ,нещо подобно като вас и след полвин час го изтриха , защото и тези който имат тези сайтове за пропаганда са техни ,правят промивка на мислите ни но Комунизма си замина преди 23 г и те неса го повярвали още
12
10
 
6
 
! Отговори
fuck-dnes.bg преди 10 години
До СофиянецДа се вдигнем и да изгоним истинските *** - софиянците. Ненужен град от калинки, шуробаджанаци, държавни хрантутници и ***.
11
3
 
24
 
! Отговори
Софиянец преди 10 години
Хора,да се вдигнем!Нито един чумав ,черен и терориристично вреден сирийски крак не трябва да стъпи повече тук!Да ги изметем тези *** долни!Не искам да храня *** и мързеливи ***,а сега и тези отпадъци ни натрясоха,че се гласят да взимат и още.Мен кога някой ме попита дали съм съгласен да давам от заплатата си за тези изчадия?Направо ни бръкнаха в джобовете и ни ги взеха.Няма деца,няма жени,всичките са вредни микроби и не трябва да се намират на територията на България.Вън тези ***!
10
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Те повечето сирийски бежанци само минават през кенефландия, или турските каналджии ги лъжат че тука е хубаво за да им вземат парите и да ги зарежат. В тази скапана държава и бежанци не искат да живеят, д'*** *** скапан.
9
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ПуркоКато не щете да си живеете в държавата, СОРИ. То това скоро ще стане така или иначе, българите сме пътници. Природата празно не търпи.
8
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
***--ВРЪЩАЙТИ ГИ В турция не виждате ли какво правят тия турски *** ,напълниха ни с техните ***- днес прочетох че в германия има един град пълен със такива който са забранили да се празнува Коледа , да не би да искате да стане това и при нас ,незнам или сте много големи предатели към Българина -а може би там горе сте всички глухи -слепи и алчни
7
1
 
13
 
! Отговори
chach преди 10 години
teia sa po gadni i ot siganite.ne gi poznavate o6te.pochnat li da st tarsiat pravata togava 6te razberete.
6
2
 
20
 
! Отговори
Пурко преди 10 години
Да заселвате със сирийци, вие луди ли сте!? Не ни трябват още етноси, затваряйте границите или ги пращайте на големите евробратя да се оправят с тях....само това и трябва на България...
5
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За държава като нашата - в демографска катастрофа, тези бежанци може да са добре дошли.Ако те имат желание да останат за постоянно можем да ги заселим в опустелите ни села и градове. Те не са *** като ***, ще работят, ще произвеждат. Българите като се правим на гражданя и "столичани в повече" кой ни е крив.
4
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Уфф аман от манипулации- бежанци са в Турция, тук са незаконно пресекли границата...Журналистите, научете кой е бежанец и кой имигрант, заради невежеството ви ще се напълним с ислямисти и какви ли не вредни елементи. неслучайно ЕС не иска "бежанци"- Англия едва се е съгласила на 2000, Германия на 5000, а другите държави изобщо не искат и да чуят
3
0
 
5
 
! Отговори
boza преди 10 години
Ako e za pari vednaga vzemam edno dve semeistva v kusti , njama da im vzemam skupo -- po 20 euro na den , za internet dopulnitelno 10 euro .
2
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да разменим *** за сирийски бежанци
1
1
 
11
 
! Отговори
boza преди 10 години
Prevodachite purvo da nauchat bezhancite na hubavite bulgarski dumi za " mamata " i drugi podobni dumi s koito nie Bulgarite izrazjavame svoite chuvstva .