Обзор поиска да премине във Варненска област

Това може да се случи чрез местен референдум
17 сеп 2013 21:55,
16
Обзор поиска да премине във Варненска област
Иван Великов е запознат с желанието на Обзор. Снимка: Булфото

Обзор иска да се отдели от Община Несебър и от Бургаска област и да премине към Варненска. Официални разговори обаче за това все още не са водени, но такива предстоят, информира на среща с медиите варненският областен управител Иван Великов.

Той допълни, че му предстои среща с кмета на Обзор Христо Янев, на която ще бъдат обсъдени вариантите за административно-териториалната промяна.

"Това може да се случи чрез местен референдум", уточни Великов. Той обясни, че е провел неформален разговор с адвоката на кметството в Обзор, който му бил съученик.

"Приказвахме за тази идея и приех покана за среща с г-н Янев", допълни варненският областен управител. По негови думи един от вариантите бил Обзор да се слее с град Бяла, Варненско, които през последните години почти се били съединили, тъй като и двата града се развивали паралелно като курортни центрове.

"Туризмът в Обзор има много стабилна възможност за развитие, тъй като тук е една от най-дългите плажни ивици по нашето Черноморие – 8 км. От своя страна, община Бяла е сред трите в региона, която най-добре се справя с усвояването на европейските средства", каза още Иван Великов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.