Катуница не е забравила Ангел и Павел, не иска Рашкови

Хората почетоха паметта на момчетата 2 години след размириците
Обновена: 22 сеп 2013 19:44 | 22 сеп 2013 15:27,
57
Катуница не е забравила Ангел и Павел, не иска Рашкови
Снимка: БулФото-архив

Катуница отбелязва 2 години от убийството на 19-годишния Ангел Петров и смъртта на 17-годишния Павел.

След смъртта на двете момчета в селото и големите градове на България избухнаха размирици. Шофьорът на буса, прегазил Ангел, получи наказание от 15 години затвор, а соченият за поръчител Кирил Рашков, известен като Цар Киро, е с присъда от 2 години и половина затвор заради закана за убийство към неговия вуйчо.

Стотици хора от цялата страна и рокери пристигнаха в Катуница, за да почетат паметта на двете момчета. Близките им са на мнение, че 2 години след размириците в селото липсват адекватни наказания за виновните.

Още по темата

„Въпреки че алармирахме институциите за постоянните заплахи, които фамилия Рашкови отправяше към нас, никой не ни обръщаше внимание, сега момчетата щяха да са живи”, заяви пред Dnes.bg вуйната на убития Ангел Иванка Петрова.

Жителите на Катуница са против намеренията на фамилия Рашкови да се връщат отново в селото.

„Тяхното място е в затвора, не в селото, защото почти всеки член на фимилията е бил осъждан за различни престъпления”, твърди вуйчото на Ангел – Веселин Христов.

В Катуница беше отслужена панихида, раздаден курбан и изигран мач в памет на Ангел и Павел. „Благодарим на всички за подкрепата и можем да ви уверим, че Катуница няма да забрави”, през сълзи сподели Райна Толева, майка на починалия Павел.

В понеделник и вторник от 19 часа ще бъдат направени мълчаливи шествия от центъра на селото до лобните места на двете момчета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още по темата: Катуница
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо близките не отмъстих?Ами защото ще изгният по затворите.За няколко счупени прозореца на едната от къщите на Рашкови мъж от селото бе осъден на две години-толкова колкото получи поръчителя на убийството на Ангел.Ето това е българското правосъдие.
50
0
 
4
 
! Отговори
2рата поправка преди 10 години
искам закон за либерално притежание на оръжие и възможност за използването му. правото на защита на народа е отнето, отказвам да чакам 20 минути полицията и ако евентуално не съм мъртъв, окраден или изнасилен да завися от решенията на някой дебел магистрат... защото съм утрепал ***. ясно формулиран закон за отбрана недопускащ своеволия и тълкувания от съда и полицията и независимост от корумпираната ни държава.
49
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Ханко БратАБСОЛЮТНО ВЯРНО!!!
48
1
 
13
 
! Отговори
БРАННИК преди 10 години
Стига отстъпвахме и излизахме по умните и толерантни. Аман. Око за две зъб за чене!
47
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До хората от Катуница - не се безпокойте - бкп и дпс ей сега ще направят цар киро депутат и ще го виждате само по телевизията в народното сърбрание.
46
2
 
8
 
! Отговори
typipros1 преди 10 години
До БъндиАми ти да си единия или твоя син(дъщеря) като за начало
45
0
 
9
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 10 години
До Бънди Естествено .
44
6
 
9
 
! Отговори
Бънди преди 10 години
Ами айде куршум за всеки , който убие двама човека, навит ли си?
43
13
 
7
 
! Отговори
Nazgo преди 10 години
Те и катунци не са много стока!
42
2
 
27
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 10 години
До Бънди КУРШУМ е справедливото наказание за джагала ! Колкото и да реват европомияри правозащитници и толерасти, смъртното наказание е нужно за всяка държава.
41
17
 
0
 
! Отговори
Бънди преди 10 години
Не съм казал да му дадат условна. Просто смятам, че ако 15 години не са справедливо накзание, кое е справедливо?
40
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не само Катуница, България няма да забрави, че *** остават ненаказани, защото ПОЛИТИЦИТЕ НИ ЗАБРАВЯТ!Съдиите отдавна са си взели дажбата от *** Киро.
39
0
 
24
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
do 41Щото му запорираха 50-те бона от Брадъра заради неплатени данъци и *** реши, че няма смисъл да стои за без мангизи в къщата.
38
0
 
10
 
! Отговори
Т.К. преди 10 години
Защо махнаха този *** от Вип брадер?
37
3
 
17
 
! Отговори
Ханко Брат преди 10 години
Вие не сте хора бе. Тези Рашкови си продължават безполезното съществуване в луксозна къща някъде, а даже се и мултиплицират, защото уви, само с това ги е надорила майката природа, а вие гниете по панелките крепейки се единствено на мисълта,че има и други мизерници. Амин
36
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Няма какво да се заблуждаваме, щом нито един *** не е убит, значи всичко е забравено. Не съм привърженик на насилието, но тази *** трябва да има страх. Ако знаят, че при един убит българин ще бъдат избити 10 ***, само тогава може да спре тяхното издевателство. Не съм комунист, нито социалист, но преди 1989 *** имаха страх и чак такива глупости не вършеха. Това е единственото решение. А да попитам, роднините на мъртвите момчета защо не отмъстиха? Защото нямат смели сърца, затова.
35
5
 
9
 
! Отговори
Рудолф Хес преди 10 години
Това юруш така се наредихте, че няма кой да ви нареди повече. Националисти с фесове, баш феса тука добре го бяха наредили тука преди време по всички вестници и телевизии, за точния мерник при стрелба с кюфтета в пияно състояние
34
6
 
0
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
до 34Е, аз да те наредя подобаващо, пък ти се прави, че си ме иронизирал!
33
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До БъндиЧе да му дадат условна тогава и да го почерпим за деянието (ПРЕДУМИШЛЕНО УБИЙСТВО С ОСОБЕНА ЖЕСТОКОСТ"
32
2
 
17
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
do 33К'во искаш да кажеш, бе сбъркан мозък? Ако зависеше от нас обикновените българи- тези *** трябваше да бъдат отдавна изядени от червеите. Трябва да има смъртно наказание за всеки причинил умишлено убийство. Т'ва е живота- отнемаш живот и си заплащаш подобаващо. Плюс това ще се спестят доста пари от бюджета за издръжката на един убиец в затвора осъден на доживот , който трябва да го хранят 30- 40 години.