125 сирийци спипани за денонощие на границата ни с Турция

От вчера в София вече работи нов център за бежанци
27 сеп 2013 11:40,
26
125 сирийци спипани за денонощие на границата ни с Турция
Снимка: архив, Булфото

125 сирийци са задържани през денонощието при опит да преминат нелегално турско-българската граница, съобщиха от МВР.

От полицията пресмятат, че капацитетът за настаняване в териториалните поделения на Държавната агенция по бежанците и в специализираните домове на МВР е 2850 лица, като капацитетът е надхвърлен с 28 души.

От вчера вече работи нов център за настаняване в София. Той е базиран в кв. “Военна рампа“. Към момента капацитетът му е за 500 места. Продължава оглеждането и търсенето на подходящ сграден фонд за първоначално приемане и настаняване.

От МВР допълват, че по границите са командировани служители за усилване охраната на държавната граница, за охраната и съпровождането на задържаните лица, за обработка на документите и полицейска регистрация.

Актуализиран е и съставът на екипите от медицински специалисти, които ще извършват медицинското обслужване в пунктовете за първичен прием на бежанци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още по темата: МВРбежанцисирийци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
17
 
! Отговори
ss wafen преди 10 години
Не гискаме тези арабски *** тука -да се махат.А границата не се пази,защото няма държава.
20
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вместо да мислят къде да ги настаняват, да мислят как да ги депортират. ВЕДНАГА!Ако сега не се вземат спешни мерки, с България е свършено.Не ми се мисли какво ни чака?Нашата съдба е в нашите ръце.
19
0
 
21
 
! Отговори
platecbezumen преди 10 години
Към 11 - тука замириса на плагиатсво.Идеята за военни палатки, полеви кухни и терен ограден с бодлива тел и охраняван денонощно си е моя! Ама нейсе, дано още хора я подкрепят!
18
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Еб*хти простата държава сме.Детето ми което е първи клас като има 6 ИЗВИНЕНИ отсъствия ( 1 ден ) в месеца, ще ми спрат майчинските за въпросния месец( 35 лв. ) но ще храниме бежанци за по 1000 лв./м.
17
0
 
34
 
! Отговори
СЕЛЯНКА преди 10 години
Държавата ни е като разграден двор,а управляващите са като загубен мъж изпуснал юздите на шавракливата си невеста.Вече сме селски дувар препикван от кой как мине и замине.
16
0
 
36
 
! Отговори
Peter преди 10 години
Костов направи много поразии, но поне не пусна албанците.Няма ли поне един истински българин сред Станишев, Места, Костов или Сидеров да тропне по масата и да спаси България ?
15
1
 
39
 
! Отговори
Peter преди 10 години
А защо ги водят в София ? Ако има някакви планове тези хора да си ходят някъде, защо не с в бежаснки лагер на границата с Турция ?Атака е силна в момента, защо не натиснат правителството ? Уж националисти ?Защо не кажат: "Ако не затворите границата, правителството пада "...ПРОДАЖНИЦИ !!!!!
14
1
 
25
 
! Отговори
Леко Мезе преди 10 години
До АнонименКаква армия бе, ние нямаме армия
13
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това е бомба със закъснител. Границата да се затвори веднага!
12
0
 
39
 
! Отговори
Н преди 10 години
Тези ни обърнаха държавата на разграден двор. Кога най-после ще затворят границата?
11
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И защо трябва да се търсят сгради. Складовете на армията са пълни с палатки и полеви кухни. Огранизира се оградени и охранявани лагери и проблема е решен. Военните си клатят краката в щабовете. За какво им се плащат заплати.
10
0
 
46
 
! Отговори
nemam nervi преди 10 години
Какво значи спипани? Аз го разбирам да не са допуснати на територията на България--само питата с хляб и сол липсва. Турците пак по хитри от нас.Съжалявам ги тези хора но не това е начина. Правителството да организира автобуси и да ги извози до Брюксел и Париж
9
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Армията незабавно да заминава на границата.
8
0
 
48
 
! Отговори
!!! преди 10 години
Турция нарочно ни докарва тези имигранти до границата, остава въпросът защо нашите продажници не ги връщат обратно на Турция, а ги пускат на наша територия? На ден по 100 души, за сто дни са 10 хиляди, така ли ще я караме? Малко мюсюлмани има у нас, че още да ни докарат. На това трябва да се сложи край! Да си стоят в Турция, там няма вайна и стандарта е по - висок. Защо идват тук, какво целят? Да се затвори границата като при Костов. Стига национални предатели!!!
7
2
 
23
 
! Отговори
nayna преди 10 години
to se znae....che sa gi prieli i eskortirali do nqkoy lager.SPRETE VECHE TOVA BEZUMIE.
6
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До бъдинВарварите отново са пред портите на Рим. :(
5
0
 
58
 
! Отговори
Стево преди 10 години
И през средновековието не е могло така да се минава граница . Имало е окопи , канали и всякакви други препятствия , а стражите са стреляли на месо . Сега всъщност имаме ли държавна граница или е само някаква вируална линия ?
4
0
 
51
 
! Отговори
Momo преди 10 години
Опъвайте палатките и бодливата тел!Тук не са дошли на хотел!!!
3
0
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ужас,*** продажниците,*** разградения двор..!!!!
2
0
 
42
 
! Отговори
бъдин преди 10 години
АРАБУЧАКАЛИТЕ ИДВАТ!