Спират подаването на аналогов телевизионен сигнал

Покритието на цифровия сигнал ще обхване 95 на сто от населението
29 сеп 2013 16:12, Петя Славова
55
Спират подаването на аналогов телевизионен сигнал
Снимка: Булфото

От тази нощ спира подаването на аналоговия телевизионен сигнал в страната ни. След полунощ без телевизия може да останат между 350 000 и 1 милион българи, показват данни на Комисията за регулиране на съобщенията.

Безплатни декодери за цифрова телевизия са взели около 75 000 от имащите право 210 000 души, които са получавали помощи за миналия отоплителен сезон, съобщи Нова телевизия..

Ваучери за безплатни декодери се раздават до 30 октомври. Тяхната валидност е до края на месец ноември.

Въпреки че покритието на цифровия сигнал ще обхване 95 на сто от населението, няко населени места ще останат без покритие.

От Министерството на транспорта разработват мерки за решаване на проблема и ще ги предложат в Министерския съвет.

 

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И като са без телевизия?Ще пропуснат новните или изтърканите екшънки!Чудо голямо ,че и тока ще им намалее ,а за далаверата с тая цифровизация ,то се вижда.Иначе на българина му трябва да види с очите си ,не да му казва телевизора кое какво е!Много наивно и зомбирано създание стана ,за съжеление !Лично за мен Телевизията е нещо демодирало, доста ограничено и прекалено зомбиращо и изнервящо ,за да го трая.
25
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Простотията и натегачеството на родния администратор са безгранични. Помня колко пъти сменяхме регистрационните табели на колите си, че да се харесаме на този и на онзи, другите европейски страни си карат още с техните си табели. Сега с цифровата телевизия е същото . Бе важното е правилните хора да направят своя бизнес удар. Друг е въпроса, че по телевизиите ви няма нищо за гледане.
24
0
 
9
 
! Отговори
бъдин преди 10 години
До АНТИМУТРА17 Плана Ран-Ът не предвижда 100 % цифровизация!Като искате да сте дигитализирани- слагайте чипа под кожата!Пенсионерите на село да слушат Радио!И без това, ако нЕкой пусне фуражомелката половин село няма цифров ефир!
23
3
 
11
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
А най-голямата простотия е, че това не е към Европейския съюз а е към Международен телекуманикационене съюз към който ние сме поели ангажимент!!!!!!Такова мамене и цицане на народа е !!! И ГЕРБ го е подписал договора убийците на народа!!!Не са на власт и пак продължават със ликвидирането на народа!Но сегашните управляващи имат голяма вина трябваше да го отложат за 2015-та като в Румъния която е по-добре от нас!!!!
22
1
 
21
 
! Отговори
megi 55 преди 10 години
"Браво" на всички,които за пореден път излъгаха народа!!! Вчера "между другото бе съобщено,че освен декодерите,тези,които няма да могат да получат сигнал и няма да гледат цифрова телевизия ще трябва да закупят специална антена,чиято цена е около "скромните"100 лв.Нагли безочливи лъжци!Оставиха почти 1 милион възрастни хора в отдалечените райони на които единственото развлечение е телевизията.Това намирисва на умишлена изолация. Да не знаят какво се случва а,управляващите да ги посещават и лъжат
21
0
 
19
 
! Отговори
нищо не ме учудва преди 10 години
Често си ходя на село, Нарочно не вземам ни радио, ни телевизор. Така най-добре си почивам. и какво, нищо не се е променило. Все същия бълвочи. Пък и парите не ми стигат да свържа двата края, камо ли да купувам декодер. Ясно е, че *** от правителството пак ще ги дадат на циганорите. 47 години имам бачкане, така че не заслужавам нищо от тази мазмантийска, проклета, разбойническа, управляваща каста. Това са банда продажници, за тях няма майка, няма баща, няма Родина.
20
3
 
2
 
! Отговори
мими преди 10 години
леле колко си неграмотен!!!
19
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Час по скоро напускане на ЕС и възобновяване на аналоговия сигнал! И оставка на Орешарски, не искаме повече управници! За да пукнеме от мизерия не ни е необходима тяхната помощ, макър и да имат ГОЛЯМА ЗАСЛУГА за това!(
18
0
 
19
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
В Румъния го спират чак средата на 2015-та а ние най-бедната държава в ЕС айде утре!!!!!!
17
2
 
14
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
Само си представете картинката!!! Баби, дядовци без значение по-селата или в града. Трудно подвижни хора!!! Болни хора!!!!Гарантирам ви, че над 1 000 000 Българи ще останат без телевизия щом спре сигнала пък вие ме опровергайте ако можете!!!И всичко се случва точно сега когато народа беше напълно разсипан от доброто управление на Борисов!
16
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ще има масови самообесвания на пенсионерите в северозападния регион !
15
0
 
13
 
! Отговори
Даола преди 10 години
Ако наиситина, както били съобщили, че днес в 21.30 ще изключат аналоговия сигнал, гарантирам пълен провал на премиерата на прословутата " Четвърта власт" по БНТ - ха-ха.И без това " четвъртата власт" у нас е населена от продажници и вече се е провалила.Е, който има компютър ще се справи.Казаха ми, че кабеларите предлагали разни нови договори на своите протебители и им казвали, че иначе не гарантират и т.н - ха-ха, нови ограбвания за дядо и баба се готвят.
14
12
 
5
 
! Отговори
mpeg4 преди 10 години
Защо говорите глупости колко % от вас са на ефирна ТВ, за антена може и кен от бира да се ползва, вярно е че декодерите си искат настройките ама тогава защо караме автомобили .. те са твърде сложни вземете си по едно магаре ....
13
0
 
12
 
! Отговори
Х преди 10 години
Голям кеф,няма да ви гледам гадната телевизия.Няма да можете да ме тормозите от тоя екран и да казвате какво да правя и какви хапчета да пия сутрин рано.Ако спрете и "интернет",ще съм върховно щастлив.
12
1
 
10
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
Знам само, че ще е жива трагедия за народа като цяло и мога да го докажа!! :(И още нещо антените трябва да са поставени във вертикално положение към кулата а не във хоризонтално!! Сигнала който се излъчва е вече вертикален а не хоризонтален!!!ЛЕЛЕ ЛЕЛЕ ЛЕЛЕ
11
2
 
12
 
! Отговори
стойте и гледайте преди 10 години
В срок от няколко месеца ще повиши драстично цената на кабелните телевизии, защото вече няма да я има алтернативата на безплатната ефирна аналогова телевизия.
10
1
 
24
 
! Отговори
Даола преди 10 години
Като спрат аналоговия сигнал 50% от хората, които са гледали телевизия досега, няма да я гледат - поне на първо време.1.Старите им телевизори трудно ще бъдат преустроени - не се заблужавайте, не е само до едно декодерче - трябва да се пипнат и други неща, трябва нова антена, също и техник / 15 лв/.2.Някои ще трябва да си купят нови телевизори, особено ако имат много стари, макар и от световни марки.3.Цифровият сигнал е неустойчив и само в близост с предавателя ще е качествен. Честито !
9
0
 
13
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
Не можаха ли да им раздадат декодерите!!!!!!! Колко от социално слабите болни, инвалиди за съжаление и доста *** имат акъла да си купят декодер и от къде да го купят и то подходящ!!!!Голям резил и провал за сегашното управление ще е !!!!
8
0
 
16
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
Предимно телевизорите от 2009-та и то ЛСД и Плазмени имат нужния цифров тунер за да се гледа този сигнал.Кинескопните вероятно всичките до 2009-та отговора е твърдо не за цифровия тунер.Изобщо не е толкова елементарно да пуснеш и настроиш декодера!!!
7
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Добре че новата цифрова телевизия не е в 3D излъчване.Че ще получа удар, ако политиците, чалгата и *** от сериалите ми нахлуят триизмерно у хола.