Връщаме часовниците с час назад на 27-ми

Тогава настъпва астрономическото часово време
3 окт 2013 20:45,
17
Връщаме часовниците с час назад на 27-ми
Снимка: flickr

Връщането към астрономическото часово време ще се извърши в 04.00 часа на 27 октомври, съобщиха от Българския институт по метрология.

Тогава часовниците трябва да се върнат с един час назад. Това ще продължи до последната неделя на март следващата година.

Според експертите преминаването от лятно към зимно часово време, освен че пести енергия, чисто икономически осигурява на хората повече светлина и повишава активността им.

Според много здравни специалисти обаче смяната на времето има негативно влияние върху здравето ни, тъй като промяната разстройва вътрешния ни биологичен часовник. Факт е обаче, че сега ще спечелим един час повече сън до март догодина.

В страната ни лятното часово време се въвежда през 1979 г., когато тази практика тръгва в цяла Европа и Русия, а от 1996 г. по препоръка на ООН лятното часово време продължава до последната неделя на октомври.

Общо 119 държави по света местят стрелка на часовниците всяка пролет и есен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
hdUSHdwg5235erd преди 10 години
Моя грешка, не било то икономист а от човек който е събирал буболечки... George Vernon Hudson.Първоначално е искал е лятно време да се стъмва 2 часа по-късно за да може да събира повече такива. Който не вярва: en wikipedia org/wiki/George_Vernon_Hudson и wiki/Daylight_saving_time
12
0
 
1
 
! Отговори
hdUSHdwg5235erd преди 10 години
Зимното време е оригиналното време. Лятното е изместено с 1 час напред.Преминаването от лятно към зимно не пести нищо, просто спира мъчението от лятното часово време (първоаприлска шега от *** икономист на която са се вързали милиони души)
11
0
 
8
 
! Отговори
LJ преди 10 години
Пълна безумица! Като лягам по-рано вечер, спирам тока по-рано, но сутрин е също тъмно за тази разлика от час. Ако би имало някакъв ефект, то би трябвало да са месеците май, юни, юли и август и евентуално до 15 септември. Иначе е нездравословно. Трябва да се отмени!
10
2
 
7
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 10 години
Тогава "настъпва" астрономическото време. Сега живеем извън времето и то ще настъпи тогава. Златко, Златко, ти си ***.
9
3
 
21
 
! Отговори
БОЦ преди 10 години
Абсолютно доказано е, че няма никакъв ефект от икономия на енергия при сегашния ритъм на живот и и производство! От друга страна аабсолютноно доказано е, че тези смени влияят отрицателно на здравето на човеека(най-общо казано)!Ееее, какъв е извода?! Всичко се прави, не за доброто, а за унищожаването на човека!!!!
8
4
 
10
 
! Отговори
бунт преди 10 години
По долу някой питаше защо го правим това - защото сме тъпоглави, *** и съвсем като в приказката като видиме че коня го подковават и ние вдигаме крак.Освен това ни е приятно да се измъчваме особено ако с това мъчиме и други......... Това е за протест и бунт (да накажеш хората за 2-3 седмици с главоболие )...........
7
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз отсега ще си го сменя,за да се адаптирам навреме!
6
0
 
33
 
! Отговори
Часовникар-Аркадашла преди 10 години
Назад сме много часове, а даже и векове, какво значение има един мизерен час за нас.
5
0
 
32
 
! Отговори
ostavime преди 10 години
И защо го правим това? За да се напиваме още в 6 ли?!?
4
1
 
33
 
! Отговори
ставри преди 10 години
Май ефекта е нулев,ама не си го признават.
3
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пълна с неточности статия
2
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
на бас че на 26-ти пак ще повторите същата новина
1
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не е ли рано за тази новина?