Бебе със счупени крака след рехабилитация

РЗОК и Закрила на детето разследват случая в Кюстендил
4 окт 2013 19:58,
21
Бебе със счупени крака след рехабилитация
Снимка: flickr

Дете на 15 месеца е с два счупени крака след рехабилитация. За случая сигнализира майката на момченцето, която описва преживяното в рехабилитационния център в Кюстендил като шок и ужас за семейството.

Малкият Георги започва страданията си още с първите си глътки въздух. Още при раждането му има съмнения за Детска церебрална парализа.

От тогава, вече година и 3 месеца семейството всеки ден пътува за София, за препоръчителните рехабилитации.

Допреди дни, когато поради липса на средства родителите решават да продължат процедурите в клона на Рехабилитационния център в Кюстендил. Попадат на Славка Ботева.

"Пет минути, след като почва да го пипа детето изпищя, стиска ръчички, ококори очички и само викаше О-О-О и нито диша, нито нищо, беше някакъв ужас, ние не знаем какво става. Тая жена как го пипна, какво направи, просто не ми стана ясно", обясни пред bTV случката Илияна Кръстанова, майка на Георги.

В продължение на 5 часа родителите обикаляли различни кабинети, за да разберат какво мъчи детето им. Лекарите в Кюстендил се оказват безсилни и пращат детето в "Пирогов". Там става ясно че крачета му са счупени, в областта на колената.

"Намерихме я рехабилитаторката и тя явно се уплаши от мъжа ми като го видя, защото тръгна към него и каза: “да, аз съм виновна, аз му счупих и двата крака, призна си, пълни самопризнания направи, даже вика аз чух, че изпука и мислех, че съм му счупила кръста", спомня си Илияна Кръстанова.

Проверка на случая вече е започнала Районната здравна инспекция и Закрила на детето. Резултатите ще станат ясни във вторник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
hdUSHdwg5235erd преди 10 години
Youtube: Baby Dynamics Yoga
19
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
за 30 години колко ли мъка е причинила тая.
18
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НЕ Е ЛИ ВИНОВНО ОБРАЗОВАНИЕТО КОЕТО ПОЛУЧАВАТ, ВЪВ ВМИ- ТА .ПЛАЩАШ И СИ ВЕЧЕ СПЕЦИАЛИСТ.БОЛНИЦИТЕ СА ПЪЛНИ С ПЕЧЕЛБАРИ,А МАЛКО СА ТЕЗИ ,КОИТО СА С ПРИЗВАНИЕ.
17
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мноого много сериозно нещастие... Нито на детето, нито на родителите, нито но рехабилитаторката им е лесно... Бог да помага на всички.
16
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Баща съм отскоро и като прочетох новината ми омекнаха краката, не знам този баща какви нерви е имал, но аз определено щях вече да съм в затвора! Мъниче на година и 3 месеца да преживее такава болка и стрес- е ако не ме оправдаят, че съм и прегризал гърлото на рехабилитаторката в състояние на афект, следващия труп е съдията или децата му като изляза или ще заекват или ще се напикават. Докога ще получаваме инвалиди или смърт, за доверието ни в лекарите?!!
15
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
само на мен ли ми се струва странно, че за 5 часа никой в тая болница не е могъл да разбере какъв е проблема? явно не само въпросната рехабилитаторка не си е на мястото...
14
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тая е много проста и некадърна, веднага в милицията,да дреме кат каиш до пенсия.
13
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Така ще е като изпитите по родните медицински университети се вземат от всички стига да подпъхнат някой друг подкуп. Лекар се става с много четене и знания, ако ли не - резултата е такъв!!!!
12
0
 
6
 
! Отговори
sssss преди 10 години
tapa ne6tastnitsa nqma li koi da vkara edin doktor v zatvora samo pari iskat a ne varshat nikakva rabota neshtastnitsi
11
3
 
12
 
! Отговори
nqkoi_si преди 10 години
Те вече преди мен го писаха, че трябва да се отстрани докато случая приключи, а след това доживотно отнемане на правата, както и да не заема длъжност, от която зависи здравето на други. Междувременно чисто човешки трябва да и се счупят краката, ръцете, разбира се, след като е спукана от бой от бащата. Такива животни не са единични случаи!
10
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
кво да кажа - държавата на шебеците. пардон, ама и те не биха го сторили.
9
0
 
23
 
! Отговори
Sephora преди 10 години
Лекарите в Кюстендил се оказват безсилни и пращат детето в "Пирогов"......да, аз съм виновна, аз му счупих и двата крака, призна си, ...потресаващо, непрофесионализъм, простотия. Това не може да остане безнаказано.Крайно време е да разберем, че не може да си прави каквото си иска. Дано се оправи по-скоро детенцето.
8
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не знам какъв злодей трябва да си, за да направиш нещо такова. Грешки стават, но бъде човек и веднага помогни на детето, как може да го изпишеш все едно нищо не е станало. Какви *** ни лекуват само.
7
4
 
17
 
! Отговори
тцЪ преди 10 години
Дисциплинарно уволнение и до края на живота си тая да намери работа единствено като чистачка на тоалетни.
6
1
 
29
 
! Отговори
Debora1 преди 10 години
Тази рехабелитаторка Славка Ботева трябва незабавно да бъде отстранена до изясняване на случаяЩе бъде жалко ако счупи още бебешки крачетаНе проумявам. Това само ненормален човек може да го направи. Медиците ни трябва да минават периодично психиатрични прегледи
5
2
 
12
 
! Отговори
Кирил Велков преди 10 години
И на мен не ми бяха изчистили кравойзлива на козъка -др.Ленгарски и в Пирогов се чудеха как е възможно.Но с много пари на черно нещата тръгнаха в столицата,затова ако имате нещо спешно бягайте от там,няма спасение-от личен опит го казвам !!!!!!!!!!!!!!!
4
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
после тия *** имат наглостта да се оплакват че ги бият... е как да не ги бият? Дано бащата й е счупил и двата крака на тая
3
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Поредната родна "лекарка". Директен съд по средновековски.
2
10
 
34
 
! Отговори
TS преди 10 години
Щото сме много милозливи и затова сме на това положение. Страх трябва да има и всичко ще е ОК. Бащата да я издебне някъде без свидетели и да й извади поне едното око. Щом подобни раздавания на възмездие станат масово явление, всеки ще започне да си върши работата съвестно и перфектно, както и да си спазва уговорките.
1
4
 
12
 
! Отговори
777 преди 10 години
ne se iznennadvayte, vse pak sme v BG! NORMALNO!!!!!!