ГЕРБ: Настаняват бежанци в 3 центъра за обучение

Става въпрос за полицейските академии в Казанлък и Варна
Обновена: 16 окт 2013 12:34 | 16 окт 2013 12:34,
31
ГЕРБ: Настаняват бежанци в 3 центъра за обучение
Снимка: Булфото, архив

Вътрешното министерство се готви да закрие три центъра за обучение на пожарникари и сержанти и да ги превърне в бежански лагери, съобщиха депутатите от ГЕРБ Веселин Вучков, Ксения Тилева и Павел Христов.

Става въпрос за полицейското училище в Казанлък, както и полицейското и пожарникарското във Варна. Вучков призна, че няма официална информация по темата, но данните водели към подобни намерения на правителството.

Той обясни, че кабинетът не проявява никаква приемственост и не се вижда никаква стратегия. Според Вучков подобни решения трябва да се взимат след широк обществен дебат.

Вчера бях на "Военна рампа", тъй като там е моят избирателен район, и разбирам притесненията на гражданите, заяви още депутатът от ГЕРБ.

Ксения Тилева и Павел Христов – депутати от Казанлък и Варна, изразиха притеснения за икономиката на регионите им и последствията, които ще настъпят от настаняването на бежанци.

От думите им стана ясно, че те са против в техните избирателни райони да се настаняват бежанци, макар че отказаха да го кажат директно.

Тилева обясни, че полицейското училище съществува от 1971 и там се обучават над 700 души всяка година. Тя е притеснена, защото в града се намират въоръженията на Арсенал, а самият център е във военен полигон. Освен това по думите й Казанлък има цел да се превърне в туристически център.

Има изразени притеснения за безопасността на туристите, заяви пък Павел Христов относно настаняването на бежанци във Варна. Според него трябва да бъдат намерени региони, където да бъдат настанени бежанците, където това няма да се отрази на икономиката.

Според Вучков във въпросните полицейски училища са налети много пари и те не могат да сменят предназначенията си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Докога ще приемаме тези "бежанци" ?! Наистина ми е адски любопитно колко трябва да станат, за да се сетят, че освен затваряне на границата и депортиране друг избор няма????
7
2
 
26
 
! Отговори
сектор Кабул преди 10 години
Къде е Европейският Съюз? Къде са Съединените трансатлантически *** с техните крясъци и врясъци за човешки и лесбийски права?Онези, които проектираха и сътвориха сирийската катастрофа, онези, които спонсорираха терористите в Сирия и им внушиха да употребят отровен газ срещу населението, онези, които другояче освен американски военнопрестъпници не можеш да назовеш, казаха в прав текст на България- сирийските бежанци са си ваш проблем, не ни занимавайте с глупости. USA delenda esse.
6
2
 
40
 
! Отговори
аз съм българче преди 10 години
Предлагам да превърнем централите на трите партии в бежански лагери, а самите бежанци да се изхранват от партийните субсидии, така ще е най-справедливо.
5
5
 
10
 
! Отговори
BGN преди 10 години
Вучков призна, че няма официална информация по темата, но данните водели към подобни намерения на правителството.Ами нужно ли е да се говори повече ??? К'во им давате трибуна на тия ревльовци, само смут да внасят???
4
2
 
33
 
! Отговори
Bodom преди 10 години
Няма как да поемем всичките бежанци в тази държава. Част от тях със сигурност са истински бежанци със семейства които са избягали от войната (тези няма как да ги мразя тъй като съм човек), но част от тях със сигурност са най-обикновенни престъпници от тип: мързелива арабска *** скатаеща в групи от 20 с ножове около гарата и викащи какви ли не перверзии към малолетни момичета. Невъзможна интеграция (жената е *** в Алжир, Тунис итн) и само мизерии за белите хора. За справка: Франция.
3
1
 
19
 
! Отговори
хм преди 10 години
Да му мислят кметовете от ГЕРБ , няма случайни работи .
2
3
 
24
 
! Отговори
аз съм българче преди 10 години
Герберите да не се оплакват, ами да настанят сирийските семейства в домовете си. Може да си ги поделят с БСП и ДПС, след като гласуваха против затварянето на границите.
1
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тази държава България вече не съществува-жалко!