Тестват безплатно за астигматизъм болни с перде на окото

Прегледите ще са в болницата в Бургас в петък
0
Тестват безплатно за астигматизъм болни с перде на окото
Снимка: Булфото, архив

Бургаската болница тества безплатно за астигматизъм болни с перде на окото. Това съобщиха от здравното заведение. Кампанията с безплатния тест стартира в петък /25 октомври/ от 10 часа в Очното отделение на болницата, съобщиха от лечебното заведение.

Тестът за астигматизъм помага на пациентите с перде на очите при избора на вътреочна леща, тъй като има и комбинирани лещи, които едновременно връщат зрението и премахват астигматизма, обясни началникът на отделението д-р Румен Мутафчиев.

Астигматизмът е много често срещан проблем, който при младите пациенти се коригира с очила или контактни лещи. Катарактата е заболяване, което възниква при повечето хора над 55-годишна възраст, като постепенно зрението отслабва. Понякога заболяването обаче се проявява и по-рано.

По данни на лекарите в Очното отделение, около 128 000 души в Бургаска област или вече имат катаракта, или предстои да я развият. Толкова са хората над 55-годишна възраст в Бургаска област, посочва последното статистическо преброяване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари