Бежанци без ток и вода. Живот в харманлийски фургони

Павилионите са почти пълни, палатките – празни
22 окт 2013 17:30,
27

Снимка: Impact Press Group

385 е броят на бежанците, които обитават фургоните в бившето военно поделение край Харманли.

Днес 35 души са изведени от лагера, за да живеят при свои близки, съобщиха от местната управа.

Все още капацитетът на фургоните не е запълнен.

Още по темата
Настанените в тях кандидат-бежанци продължават да са без ток и топла вода. Причина за това е, че няма изградена електрическа инсталация, която в скоро време ще е факт, обещават от МВР.

За да се стоплят, бежанците, сред които много майки с деца, палят огън между павилионите, а на него топлят и вода, за се къпят.

Разпънатите преди дни 50 военни палатки с 10 легла са празни. Оказва се, че те са резервен вариант, в случай на нова бежанска вълна към България.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До До 16до 15 не аз съм Българин и православен християнин а ти като толкова ги съжеляваш вземи си ги в къщи и ги издържай за своя сметка а не гърба на изстрадалия народ Ботев Левски Филип Тотю Караджата се обръщат в гробовете си като четат писанията на нещастници и продажници като тебе N15 и да знаеш имаш запазено място в първия влак за Аушвиц на дим заедно с твоите любими арабески марабески
21
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
СТИГА СТЕ ПЛЮЛИ НЕЩАСТНИТЕ СИРИЙЦИ. ЧЕ НАШИТЕ ДЕЦА НЕ СА ЛИ БЕЖАНЦИ. КОЛКО БЪЛГАРИ ИЗБЯГАХА НА ЗАПАД И ТО БЕЗ ВОЙНА?! КЪДЕ ПИШЕ ,ЧЕ ЗА ЕДНИ МОЖЕ ,А ЗА ДРУГИ НЕ?! ЧОВЕШКИ ПРЕСЕЛЕНИЯ ВИНАГИ Е ИМАЛО И ЩЕ ИМА.
20
2
 
7
 
! Отговори
зико преди 10 години
В Сирия няма война тя не е нападната от никого Но ако се приеме че има война то бежанците в България трябва да се настанят в строго охраняеми лагери а такива имаме в Белене и има един остров в Черно море който преди се казваше Болшевик И когато войната свърши да си се изпратят там от където са дошли.Той не стига че дошъл в страната ми ами и с претенции.Погледнете къде искат да се заселват близо до Турция. Нашата власт спи. Никакъв статут на бежанец защото утре ще станем като Косово.
19
5
 
9
 
! Отговори
Мирко преди 10 години
Тея *** кавали не са виждали хубави жени. Като се разголят българките лятото ще има изнасилвания. Тяхните жени на нищо не приличат.
18
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
предатели , предатели , предатели червени *** , за българският народ се грижите да ви плащаме повече данъци , гнусни червени предатели
17
3
 
16
 
! Отговори
Алекс 2 преди 10 години
Добре вижте какви зверства правят същите тия "бежанци" в Сирия ! Ааааа не бе тука са само "добрите" бежанци ! Вервайте ми...
16
4
 
9
 
! Отговори
чучу преди 10 години
че кой ще го плаща този ток , цяло правителство падна за тока , у турско имаха ли ток и вода ,върнете ги там откъдето дойдоха , насила дойдоха ,на сила да ги изхвърлим
15
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимендо 15 ами вземи си в къщи 20-30 арабуса и да те видим тогава каква песен ще запееш набързо ще сложат на жена ти и дъщеряти фередже и шалвари а на тебе *** а може и малко да те поуважат а харесва ли ти такава переспектива ако ти харесва продължавай да пишеш глупости по форумите
14
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ТЕЗИ ХОРА СА ЖЕРТВИ.ЖЕРТВИ НА ПОЛИТИКАТА НА ВЕЛИКИТЕ СИЛИ. СИРИЙЦИТЕ СИ ИМАХА МНОГО ХУБАВА СТРАНА КОЯТО СЕГА Е СЪСИПАНА. ТЪРСЕТЕ ВИНОВНИЦИТЕ ЗА БЕЖАНСКАТА ВЪЛНА НА ЗАПАД. БЪЛГАРИТЕ СЪЩО МНОГО ПЪТИ СМЕ БИЛИ БЕЖАНЦИ...И ТАКА ДОРИ Е СЪЗДАДЕНА БЪЛГАРИЯ.
13
0
 
24
 
! Отговори
Аре стига веее! преди 10 години
В Омуртаг има в пъти повече хора, българи, които не получават грижа от държавата, с тез мърлячи от Афганистан до Етиопия сте се загрижили! Продажници прости!
12
7
 
13
 
! Отговори
do 11 преди 10 години
И 2 бойлера да им сложат, те си миришат. Просто не са като нас, различните животни си миришата различно.. Само не разбрах за какъв ги прибираме да ги храним и гледаме, като и нашите *** са предостатъчно и всеки ден се кучат с по 20:1 спрямо българите в родилните домове
11
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
сложете им бойлер че са вмирисаха !
10
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
някакви новини от протестите в Казанлък пукна ли топчето....какво пак ни занимавате с *** бе
9
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Все си мисля, че поне 80% от тях са родени в места, където няма ток и ВиК. Поне тези които са дошли в България. Както и да е! В крайна сметка имаме поне няколко хиляди българи в България, които нямат ток и вода - спрени са им за неплатени сметки, които не могат да платят и няколко хиляди бежанци, които чакат да им се пуснат ток и вода безплатно и то веднага, щото ЕС ни гледа. Ами да гледат!
8
4
 
39
 
! Отговори
Иван преди 10 години
Аз сирийци у нас не съм канил. В момента не живея в България, а в Западна Европа и тук никой не ми е осигурил нито покрив, нито храна без пари. За всичко си плащам, а не дай си боже да си забравя документите има такива глоби че не ми се мисли. За вариант да съм без документи ще ме вкарат директно в затвора до изясняване кой съм. Каква е тая слободия в България да идват всякакви *** без документи и да ги храним и топлим и децата да им отглеждаме!???
7
4
 
37
 
! Отговори
въпросче преди 10 години
Как въобще могат да се допускат хора без документи за самоличност ??? Такова чудо няма никъде по световните граници.
6
4
 
30
 
! Отговори
Къш бре преди 10 години
Марш обратно към Турция,там ще имат и ток и вода и джамии и ще ги "обиждат" от време на време ама те са свикнали.
5
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Като не им харесва да не са идвали!Не сме хотел с 5 звезди.Остава и спа процедури да поискат за сметка на държавата.
4
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЗАТВОРЕТВ ГРАНИЦИТЕ ПРОДАжни политици - ***! всички тия които са нелегални емигранти вън! да се депортират веднага! особенно черните сирийци! ограда по границата и армията с постове и оръжие да връща всички незабажно в турция!
3
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дано, след мораториума върху земята за чужденци, българските политици изгонят и нелегалните емигранти. Веднага вдигане на стена, миниране и охрана на границата /ако се налага и със стрелба/, а всички нахлули в България ***-ДЕПОРТИРАНЕ