Ген. Кирчо Киров бил зависим от всички силни на деня

Сложни политически процеси са причина за делото срещу него
22 окт 2013 11:22, Анисия Иванова
1
Ген. Кирчо Киров бил зависим от всички силни на деня
Архив: Булфото

Политически процеси, случили се преди година и половина, са причина за делото срещу мен, заяви ген. Кирчо Киров, бивш шеф на Национална Разузнавателна служба (НРС). Така можело да бъде обяснено разследването, което приключи с обвинителен акт за 5 млн. лева.

Обвинителният акт срещу ген. Киров беше внесен на 2 юли. Генерал-лейтенант Киров е обвинен за това, че като директор на Национална разузнавателна служба, за пет години - от 2007 до 2011 г., присвоил бюджетни средства в левове, евро и долари.

На процеса днес Киров заяви, че като подсъдим не се чувства комфортно и остави без коментар обвинението срещу него, но допълни, че очаква справедлива присъда.

Той каза, че естеството на разузнавателната работа е такова, че не може да коментира делото. Тези пари са отишли по всички направления на разузнавателната дейност. Прокуратурата е важен държавен орган и той не можел да коментира действията й. "Нека оставим съдът да си свърши работата“, каза Киров.

Сложни политически процеси и в частност в някои партии оформяли у Киров дълбокото му вътрешно убеждение, че това е причината за процеса срещу него. Няма независими хора, в известна степен всички сме зависими от политиката, коментира бившият разузнавач номер едно. На въпрос от кого е бил зависим, той отговори: "От всички силни на деня".

Съдът насрочи делото за 21 ноември. Ген. Киров и защитата му са предпочели делото да тече по обичайната процедура. Свидетелите по делото са повече от двадесет, сред които няма политици.

Процесът днес се гледа при закрити врата, поради това че по делото има приложени строго секретни документи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари