Варна ще има 70 чисто нови автобуса

Новите возила ще се движат с дизел и природен газ
22 окт 2013 18:56,
17
Варна ще има 70 чисто нови автобуса
Варненци ще се радват на нови автобуси. Снимка: Булфото, архив

70 чисто нови автобуса ще тръгнат по линиите на градския транспорт на Варна след около месец. Договорът за доставката им беше официално подписан днес от изпълнителния директор на "Градски транспорт" Злати Златев и търговския директор на полската фирма "Соларис" Адам Желински.

Новите возила ще пристигат поетапно в града, след като бъде преведено авансово плащане по проекта, като в понеделник ще бъдат осигурени условия българска делегация да приеме прототипите на трите вида автобуси, които Варна ще получи, информира Желински.

Новите возила ще бъдат светлосини с бял кант. 30 от тях ще са съчленени, а 40 – солови. Ще се движат с дизел и природен газ.

Всички автобуси ще бъдат климатизирани, ще са пригодени за хора с увреждания и за деца. Специални електронни табла ще указват на пътниците на коя спирка се намират.

Кметът на морския град Иван Портних пък припомни, че вече е подписан и договорът за доставка на 30 нови тролейбуса, като те ще бъдат доставени до 1 година.Така по линия на европроектите ще разполагаме със 100 нови превозни средства на обща стойност над 60 млн. лева, каза Портних.

Доставката на новите автобуси и тролейбуси е един от началните етапи в проекта за интегриран градски транспорт на Варна, който трябва да приключи до края на следващата година.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
4
 
7
 
! Отговори
ии преди 10 години
600 000 лв за автобус/тролей бре на това му се вика сделка.Който я е направил дирекно в кауша доживот.
10
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Че кога е имало градски транспорт в село Варна. Плочките на Кичо се изпочупиха. Идете във Върбица да видите тротоари и плочки. Хора събудете се. Грабят вас и децата и техните деца и вие и те ще плащат заемите на крадците
9
1
 
4
 
! Отговори
до 5 преди 10 години
АМИ ЩО ДА ИЗБИРАМЕ АМЕРИКАНСКИЯ ***,КАТО ИМА МИТО И НА МИТОТО ИМА ДДС САМО В БЪЛГАРИЯ ЕДИН ДАНЪК ОБЛАГА ОЩЕ ЕДИН ДВОЕН ДАНЪК И КАТО СМЕТНЕШ НЕ 60 АМИ ЩЕ СТАНАТ 100 МИЛИОНА С МИТО И ДДС ИБЪХТИ СЕРСЕМИТИ МАЙНИ.
8
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А кога ще имаме нормален асфалт, тротоари, приличен център а не селски мегдан, кога ще спрете клошарите от уличното движение защото те вече редовно бутат колички дори и по аспарухов мост , кога ще направите нещо наистина добро за този град, кога? Кога? Кога? Че без думи и вез разум останахме шашардисани от безобразие!
7
9
 
11
 
! Отговори
бивш варненец преди 10 години
Гагаузи!И 100 автобуса да ви докарат пак ще сте нещастници.Градът ви затъва и ще затъва докато ви цоцат и управляват подставени ***-ажийчета и подопечните им.Единият вече е народен представител и "успешно" осъди майка Балгария в Страсбург( само за 40000 евро).А неговия млад кумец е един от генералните директори на БМФ-жокер,фамилията е Калчев.Така че ще си теглите наследството на Киро-крадливия гей.ХаХаХа.Халал да ви е.
6
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дано са без радио и касетофони, че иначе турбо фолка ще бие тъпанчетата на пътниците. Хайде със здраве. ;)
5
8
 
25
 
! Отговори
Сикрис преди 10 години
За 60 милиона можеха да се вкарат 300 чисто нови американски автобуса, също на дизел и природен газ - единия на едро струва 200 хиляди! Кражбите на Киро - крадливото йоркипе продължават и при Портних!Излиза, че поляците правят пет пъти по-скъпи автобуси от американците и ние сме избрали тяхната оферта!Защо ли? - питам и отговор не искам!
4
2
 
11
 
! Отговори
Edio преди 10 години
Халал да са ни...макар че малко съм си скептичен аз. Още лятото мои приятели от Бургас ми разказваха какво се е случило с тези полски автобусчета като им се качили чичковците - шофьорчета директно от Икарусите. То това не е напвавено да се кара като съветски танк. Пък и представете си какво се случва да речем с нова 20ка посред лято като се накачат 100 кафяви братя (мокри и "чисти" след плаж) в посоко Владиславово...
3
5
 
15
 
! Отговори
ined преди 10 години
Не са евтини ама поне са нови, не като тотално амортизираните Рендета дето ги вкара медузата Гуцанов.
2
5
 
22
 
! Отговори
sdf преди 10 години
АДИ БЕ ШОП КО СА ОПЛАКВАШ,НАЛИ ВЗИМАТЕ ПО ГОЛЕМИ ЗАПЛАТИ И СТЕ СТОЛИЧАНИ ,НАЙ МНОГО ПРИВИЛЕГИИ ИМАТЕ ИМАТЕ МЕТРО,А ВЪВ ВАРНА ЩЯХА ДА ПРАВЯТ ВЛАКЧЕ И ВАРНА Е ЛИЦЕТО НА БЪЛГАРИЯ ВСИЧКИ ТУРИСТИ ТУК ИДВАТ ЛЯТОТО.
1
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Блазе им. Ние НА София си имаме много повече и всички са от 70-те.