Охранителите на затворите готвят протести

Настояват да им се плаща извънредния труд
Обновена: 23 окт 2013 15:09 | 23 окт 2013 15:09,
1
Охранителите на затворите готвят протести
Снимка: архив, Булфото

Охранителите на затворите в страната готвят протести заради незаплащането на извънреден труд. Това съобщи за БТА Георги Стоянов, член на Управителния съвет на синдиката на служителите в затворите в България.

Той посочи, че предстои национално събрание в петък, на което ще бъдат определени датите и формата на протестите.

По думите му 90% процента от охранителите на Бобовдолския затвор съдят правосъдното министерство заради категоричния отказ на ръководството на главната дирекция "Изпълнение на наказанията" да заплаща изработените часове на служителите извън работното им време.

Стоянов посочи, че е един от първите в Кюстендилско, осъдили главната дирекция, предстои му да заведе и ново дело.

Досега в страната са спечелени общо между 400 и 500 дела, по които трябва да се изплатят обезщетения на служителите, каза още той.

Причина за недоволството е, че освен неизплащането на извънредния труд, служителите на затворите губят средно и по три месеца трудов стаж на година.

"Оказва се, че на лишените от свобода се повишават заплатите, предвид на нарастването на минималната работна заплата в страната, подобряват се условията им, а в същото време се погазват нашите права", каза още Георги Стоянов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
АНОНИМНА. преди 10 години
ГОСПОДА УПРАВЛЯВАЩИ! ТАКА КАКТО НА ВАС СЕ ИЗПЛАЩАТ ПРЕДСТАВИТЕЛНИ, КОМАНДИРОВЪЧНИ И ДРУГИ ПОДОБНИ РЕДНО БИ БИЛО И НА НАДЗИРАТЕЛИТЕ ДА СЕ ИЗПЛАЩА ИЗВЪНРЕДЕН ТРУД. ТЕ НИЩО НЕ СА ОТКРАДНАЛИ, А СА ОТРАБОТИЛИ НАД ОПРЕДЕЛЕНОТО ОТ ЗАКОНА УТРЕ И ТЕ ЩЕ ЗАСТАНАТ СРЕЩУ ВАС , А НЕ СЕ ЗНАЕ ДАЛИ НЯМА И ДА ВИ ОБСЛУЖВАТ. КОЛЕЛОТО СЕ ВЪРТИ. НЕ МЕ РАЗБИРАЙТЕ ГРЕШНО, А ЧОВЕШКИ