В Сливен търсят 16 млн. лева за довършване на пречиствателната станция

Досега са инвестирани 30 млн., обяви кметът Кольо Милев
23 окт 2013 12:07, Красимир Ангелов
0
В Сливен търсят 16 млн. лева за довършване на пречиствателната станция
Снимка: Булфото, архив

Близо 16 милиона лева са необходими за довършване на пречиствателната станция за питейни води в Сливен, обяви кметът на общината Кольо Милев.

По думите му е необходима смяна на напорния водопровод, подмяна на захранващите водопроводи за висока и средна зона и др.

На среща в Министерството на регионалното развитие са били обсъдени етапите за довършването, като е станало ясно, че проектът ще бъде включен в инвестиционната програма на министерството през следващата година, съобщава БТА.

До края на октомври ще се състои и работна среща със строителя "Главболгарстрой", строителния надзор и експерти от общината, на която да се регистрират всички проблеми и необходимите действия.

Кметът на Сливен Кольо Милев припомни, че досега в съоръжението са инвестирани 30 милиона лева. Той посочи, че общината цели да се подмени цялата остаряла ВиК мрежа с нова, като се търси финансиране по различни проекти и програми, възможно е да се използват и икономии от проекта за водния цикъл, които са в размер на 1,7 милиона лева.

Строителството на пречиствателната станция започва преди 25 години с държавни средства, но през 1996 г. е прекратено заради липса на пари. Изграждането й продължава през октомври 2008 г. и трябваше да завърши в края на август следващата година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: СливенКольо Милев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари