Поспахме с час повече. Вече сме по зимното време

То ще продължи до последната неделя на месец март
Обновена: 10 фев 2014 09:39 | 27 окт 2013 07:55, Александър Попов
17
Поспахме с час повече. Вече сме по зимното време
Снимка: flickr

България премина към зимно астрономическо часово време, съобщиха от Главна дирекция "Национален център по метрология".

За тези, които все още не са разбрали - часовниците се връщат с един час назад.

Още по темата
Зимното часово време ще продължи до последната неделя на месец март 2014 г.

Връщането на часовниците с един час назад е в изпълнение на Постановление № 94 от 13 март 1997 г. на Министерския съвет, с което се решава всяка година в нощта срещу последната неделя на октомври лятното часово време да премине в зимно.

Преминаването от лятно към зимно часово време, освен че пести енергия, чисто икономически, осигурява на хората повече светлина и повишава активността им. Според много специалисти обаче смяната на времето има негативно влияние върху здравето ни, тъй като промяната разстройва вътрешния ни биологичен часовник.

Някои смятат, че връщането на часовника с един час назад може да доведе до изостряне на хроничните заболявания и депресия, докато други експерти обясняват, че това се дължи единствено на самовнушение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
3
 
! Отговори
Шаран -БГ преди 10 години
Доказа се от специалисти, че това изкуственво въртене на часовниковите стрелки не е нито полезно за човешкия организъм, нито пък се правят някакви енергийни икономии. Но когато чорбаджиите решат да ти вгорчат живота мамата си ... винаги успяват! Браво, ашколсун, машаллах, евала !
15
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много си ***,бе Саше ! Няма зимно време и никога не е въвеждано! Това си е нормалното астрономическо време! Аман от неуки хора !
14
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
То изобщо не е зимно,АСТРОНОМИЧЕСКО е.*** журналисти,поне се изразявайте правилно.
13
7
 
5
 
! Отговори
Данчо преди 10 години
Аз съм за лятното часово време.
12
8
 
9
 
! Отговори
онбашията преди 10 години
привържениците на лятното време са една идея по-малко глупави от привържениците на смяната на времето, защото и едните и другите вярват в цифрата, все едно 1996та като вземахме 10 000 лева бяхме богати. цифрата няма значение. аз съм за зимното време не защото е по-добро от лятното, а защото ако приемем лятното сме отстъпили пред глупаците. като тръгнем така, айде направо да бутнем още 2 часа и ще се стъмнява в полунощ, а ще се съмва в 8, не е ли идеално?
11
2
 
9
 
! Отговори
онбашията преди 10 години
аз съм против смяната, но за тези които не виждат логиката в смяната, да я обясним: повечето хора са на работно време, което не е симетрично спрямо центъра на деня (12 часа). примерно от 9 до 18, имаш 3 часа преди центъра и 6 часа след, доста неравномерно. поради това голяма част от работното време минава в мрак, докато има сутршени часове когато е светло и не се позлват. затова "умните" глави измислили лятното време, при което центъра на деня е не в 12 часа, а в 13 , което "решава" проблема
10
5
 
7
 
! Отговори
holi_ko преди 10 години
в цяла европа го менкат . та ние назад ли да бъдем !
9
6
 
14
 
! Отговори
баба тъпка преди 10 години
И на времето посегнаха тези мизерници))
8
3
 
23
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 10 години
Поспали сме повече ама друг пат де,то да са чуди човяк как сме живели толкоз години кат не сме барали времето ами ний сме са нагаждали по него,па после некой решил пък времето да нагажда с него си...Ми то кат е пълен с толкоз мозаци да на върне повече назад бе-барем четирсе,педесе годин,та ашкоулсун да му кажем ама айде нека тай си остане и пролетес пак да го не барат щото има неща дет не требва са пипат и времето е едното а щом петелат си пей се по едно време значи туй е редното а останалото не
7
10
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Смяната на времето е най-голямата глупост.
6
8
 
23
 
! Отговори
Безпартиен преди 10 години
Това време смяна на лятно със зимно и обратно е тотално вредно и неприродно ! Наистина мисля, че и хората биха били по-доволни лятото да се стъмва в 8 и 30, а не в 9 и 30. Колкото и да повтарят, че икономически е оправдано, аз поне не виждам логиката!
5
2
 
14
 
! Отговори
онбашията преди 10 години
смяната на времето е типичното решение в стил "от единия джоб в другия", с което ставаме "по-богати".
4
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този който е писал статията явно има проблеми някакви....Цитат-Поспахме с час повече???Каква е връзката между това колко си спал и новото часово време???
3
2
 
23
 
! Отговори
Поспаланко преди 10 години
Много грешки в публикацията бе, Александър Попов. Предполагам, че не си бил роден, когато бай Тошо въведе лятното време. Или от мързел си взел стар репортаж от някоя пролет за преход към лятно време, копи-пейст и готово - давайте хонорарчето!Пести енергия преходът към лятно, а не към зимно. Преходът към лятно води до смущения в биолог.часовник, ако изобщо.
2
8
 
15
 
! Отговори
Куре преди 10 години
Стига сменяхте времето другари и другарки комунисти - демократи в БГ! Статията е пълна боза -това е реалното време. Другарите социалисти/комунисти са решили да *** дявола във въздуха, но последно не им се отдава!
1
2
 
44
 
! Отговори
Кети преди 10 години
Това не е зимно часово време,а си е нормалното...другото е лятно,тоест ненормално