Два случая на хепатит в бежанския лагер в Харманли

Предприемат спешна дезинфекция
7 ное 2013 15:45,
20
Два случая на хепатит в бежанския лагер в Харманли
Бежанският лагер в Харманли Снимка: Булфото

Два случая на болни от хепатит са регистрирани в бежанския лагер в Харманли. От хепатит А е болно 5-годишно момиченце. То е прието преди дни в Инфекциозното отделение на МБАЛ - Хасково. Детето е придружено от бащата.

Според управителя на лечебното заведение д-р Славчо Близнаков състоянието на момиченцето е добро и до седмица ще бъде изписано.

От хепатит В пък е болен 30-годишен мъж от центъра в Харманли. Той също се възстановява добре, коментира д-р Близнаков.

От Регионалната здравна инспекция допълниха, че във връзка със случаите на хепатит в лагера на Харманли ще бъде направена пълна дезинфекция. Хепатит В се предава основно чрез кръвопреливане или по полов път. Хепатит А обаче се разпространява основно по контактно-битов път.

В тази връзка ще бъде изследвано семейството на 5-годишното дете - бащата, майката и другите им две деца.

От МБАЛ - Хасково заявиха, че могат да посрещнат евентуална епидемична вълна. В лечебното заведение са готови по спешност да разкрият веднага 150 допълнителни легла.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Смятате ли ,че няма да се намерят чужди капитали ,с които да се закупи земя на тези хора?Нека направим референдум за продължаване на мораториума на земята, защото в момента цената и се поддържа изкуствено ниска.Да,българите сме ***,но земята не е.
8
0
 
4
 
! Отговори
69672 преди 10 години
Трябва да се направи анализ на ситуацията не само в светлината на законите.България няма обща граница с нито една страна,от която са емигрантите; не носим морален ангажимент- не сме били колонизатори;нямаме подкрепа от световната общност за разлика от Гърция,която е със затворени морски граници и международни патрули в териториалните и води;тенденциозно се говори за интеграция на чужденците, не за временно пребиваване на бежанци ;ще се продава земя на чужденци на обидно ниска цена.
7
0
 
5
 
! Отговори
El Che преди 10 години
До софиянецШапка ти свалям, мой човек. Постави го на мястото му, този коко.
6
17
 
0
 
! Отговори
коко преди 10 години
До софийското дупе Шопе и аз плащам осигуровки и на мен ми е криво за много неща. Казвам че това с бежанците е временно. До януари ще са ги сортирали и изпратили кой където трябва. Просто се дразня на такива песове като тебе дето обичат да лаят по форуми и сайтове. Лошото е че малко хора виждат истината. Ти си поредният забаламосан *** който се бие по гърдите и псува. Наблюдавам те от известно време. *** си. Ама ти прощавам не си виновен просто си облъчен. Айде лека и не се напъвай .
5
20
 
3
 
! Отговори
коко преди 10 години
До 5 Озлобил се е защото е позволил. Такава болна пропаганда и отвличане на внимание не бях виждал. Явно наистина българинът е станал ***.
4
1
 
32
 
! Отговори
ами преди 10 години
До Коко А задавате ли си въпроса-защо се е озлобил българинът? Ако си помислите малко може и да разберете!
3
35
 
7
 
! Отговори
коко преди 10 години
Българинът много се е озлобил м**му стара. Много!
2
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
С *** се дезинфекцира добре.
1
0
 
52
 
! Отговори
Big Bad Wolf преди 10 години
И сега кой ще плаща за лечението на здравно неосигурени чужденци - пак аз ли данъкоплатеца?