Животновъди и жандармерия в схватка на ГКПП-то

Униформените молят фермерите да спрат с блокадите на Капитан Андреево
Обновена: 8 ное 2013 15:13 | 8 ное 2013 15:08,
11
Животновъди и жандармерия в схватка на ГКПП-то
Спречкванията. Снимка: Impact Press Group

Напрежението по време на протеста на животновъдите на пътя за ГКПП "Капитан Андрево" ескалира, съобщи БТА.

Час след като блокираха за първи път границата, около 12:40 часа протестиращите се опитаха отново да спрат движението към Турция.

Още по темата

"Умолявам ви втори път да не го правите. Ще ни принудите да използваме сила" - с тези думи представители на полицията се обърна към протестиращите.

Това разгневи животновъдите, които на вълни те се опитаха да пробият полицейския кордон, но не успяха. Все пак движението беше спряно за около 10-тина минути, за да се предотвратят пътни инциденти. Арестувани няма.

"Не може до безкрай да си затваряме очите през закононарушенията ви", обясниха полицаите, които припомниха, че фермерите нямат разрешение за днешния си протест и повече няма да ги допуснат да излязат на пътя.

Въпреки това животновъдите планират нов опит за блокада на ГКПП "Капитан Андреево".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
5
 
2
 
! Отговори
До 1 преди 10 години
Абсолютно вярно. Тези са животновъди, колкото онези с тракторите бяха зърнопроизводители. И едните и другите са просто олигарси. Истинските животновъди са при стадата и добитъка, не са със загладен косъм като тези на снимката, а са отрудени, плахи хора, които не биха си и помислили да влизат в конфликт с полицията. Работя в селски район, познавам по физиономия всички животновъди в района, а някои и лично и никой от тях не прилича на тези мутри. Тези просто си просят боя с наглостта си.
8
2
 
12
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
Г-да полицаи,вие работите и искате да си получите възнаграждението.Тези хора също работят и чакат пари ,за да изхранят животните,за да продадат,за да има и за техните семейства.След като по света този отрасъл се подпомага от държавите,значи и българите имат основание да искат такива средства.Къде са парите от субсидиите ,та тази година изобщо не стигат?Не са виновни хората ,които са на улицата и протестират.24 г.вече са много да ни призовават управляващите за разбиране и търпение.
7
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Полицаите все едно не са част от нас. Но когато пушеха нервно, им беше хубаво, че хората ги подкрепят. Само в България да се протестира е порочно. И протестиращите са като прокажени за всяка Власт. А Полицията всеки път си върши работата, те никога не се натискат, ама лижът *** на Власта а те ги тъпчат здраво....
6
3
 
37
 
! Отговори
БГ преди 10 години
КОГА ТУРЦИ И ГЪРЦИ НИ БЛОКИРАХА ГРАНИЦИТЕ,ТЯХНАТА ПОЛИЦИЯ НАМЕСИ ЛИ СЕ БЕ МРЪСНИ ЕНИЧАРИ,ЩО ПОСЯГАТЕ НА БРАТЯТА СИ БЪЛГАРИ И НА ЧИИ ИНТЕРЕСИ СЛУЖИТЕ,ДОКАТО АФРИКАНЦИ НИ КОЛЯТ ПО УЛИЦИТЕ
5
0
 
7
 
! Отговори
The king преди 10 години
Това си е пълно лицемерие!
4
9
 
3
 
! Отговори
The king преди 10 години
Когато животновъдите протестираха преди 2 години герберите ги оплюха, а сега го защитават.
3
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 1За тези от снимката си прав!!!
2
6
 
42
 
! Отговори
sokrat62 преди 10 години
Егати и полицията, незаконен бил протеста, че на гръцките фермери оная година да не би да беше законен ами що не спрете със сила, кат сте много яки незаконно преминаващите българската граница бе тюфлеци!!!!??? Като дойде 6-ти май що не идете да си купите агнета от Турция и сирене и хляб, ами нелигитимно пребиваващите в парламента що ги браните от народна любов, що не хванете Бисеров и братя Галеви със сила а ще я употребявата срещу земеделците дето ви хранят бе ***
1
40
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НИТО ЕДИН ЖИВОТНОВЪД НЯМА ОТ ТЯХ--ИМАТ СИ АРГАТИ А ТОВА СА ЧОКОЙТЕ---ОЛИГАРСИТЕ НА БОКО ТИКВОКО И КОСТОВ-ТЕМЕНУЖКАТА--БОЙ ПО КИТАРАТА...ИЗНУДВАЧИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!