Търсят зимни обувки за имигрантите в Ковачевци

84 хил.лв. са вложени в ремонта на покрива и парната инсталация
12
Търсят зимни обувки за имигрантите в Ковачевци
Снимка: архив, Булфото

Завършен е ремонтът на парната инсталация в Националния детски екологичен комплекс в Ковачевци, обособен като Център за временно настаняване на имигранти. Това съобщи ръководителят на Областния кризисен щаб Галина Никодимова.

Котлите са готови за пускане в експлоатация, все още обаче се търсят огняри. Като гориво ще се използва нафта. В ремонта на покрива и на парната инсталация на сградата са вложени 84 000 лева.

Две учителки - сомалийка и сирийка, се занимават с децата в комплекса, които наброяват 128. Все още се очакват помагала на български език за сирийски граждани.

Бумът в осигуряване на дарения за бежанците премина и сега все по-малко доставки на храна се насочват към центъра в Ковачевци, посочи Никодимова, цитирана от БТА.

Чужденците имат достатъчно храна, но въпреки това от Областния кризисен щаб са се свързали с Хранителната банка с искане за канализиране на доставките.

Търсят се и зимни мъжки обувки за имигрантите. В Центъра за временно настаняване на имигранти в Ковачевци има 300 души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
Алек преди 10 години
До ИвановаИ к'во - за три години не можа да си намериш работа ли? Аре моля те.Ти не просто не очакваш помощ - ти нямаш ПРАВО да очакваш помощ.
9
1
 
4
 
! Отговори
спиш ли? преди 10 години
Бежанците в "Овча купел" изхвърлят даренията на улицата. Тротоарите и беседките са пълни с дрехи, които българите са дали, за да помогнат на сирийците, които бягат от войната в родината си. "Не искат дрехи втора ръка", заяви зам.-председателят на Държавната агенция за бежанците към МС Стоян Петров.Прочети повече на: ***.bg/news/160030-%D0%BD%D0%B0%D0%B3%D0%BB%D0%BE%D1%81%D1%82-%D0%B1%D0%B5%D0%B6%D0%B0%D0%BD%D1%86%D0%B8-%D0%B8%D0%B7%D1%85%D0%B2%D1%8A%D1%80%D0%BB%D1%8F%D1%82-%D0%B4
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
и аз го търса на дедовия, ама НЕМА. НЕ СМЕ ГИ ВИКАЛИ ТУК! КОИТО ГИ Е Довел - той да им осигури обувки. Ех, как чакам първия сняг.........
7
1
 
2
 
! Отговори
1 преди 10 години
***.bg/news/167489-адемов-към-края-на-септември-са-регистрирани-1370-бездомни-хора.html
6
0
 
11
 
! Отговори
мими преди 10 години
Че аз ако давам дрехи, по-добре на *** да ги дам. Гледам всички българи живеят идеално, започнахме и тез да обличаме
5
0
 
10
 
! Отговори
Чиновник преди 10 години
Абе дайте неква фирма, да ги достави тези обувки, че ние нямаме близка фирма, която да доставя обувки. Ама гледайте да е нещо по- евтинко, че да вземем повече комисион.
4
0
 
17
 
! Отговори
Иванова преди 10 години
От кого ги търсят тези МЪЖКИ обувки? От нас ли очакват да им ги осигурим? Аз специално не мога да им осигуря и една обувка и ще се аргументирам за това - безработна съм от три години и съпругът ми също . Малкият ми син само работи, а големият е с инвалидна пенсия. И колко ли много са в моето положение не зная, но зная, че за моето семейство никой не търси да ни осигури обувки и храна, а ние сме БЪЛГАРИ дявол да го вземе и никой не го е еня за нас. Жалко и трагично, но е истина.
3
0
 
21
 
! Отговори
ДОГАН СОПОЛЯ преди 10 години
Братя мюслим елата в САРАЙТЕ с БИСЕРОВ ще ви дадем обувки ПАРИ И ХРАНА.АЗ не съм истински мюслим малко съм *** ама ще ви нахраним ...ИДВАЙТЕ ДАЖЕ ВИКНЕТЕ ОТ ТУРЦИЯ ОЩЕ АФРИКАНЦИ
2
0
 
22
 
! Отговори
Манго преди 10 години
Виж сега, значи отива в джамията, там всички по чорапи, чаткаш ли?
1
0
 
21
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
Нали нямаше да остават в страната за какво са им помагала на български?Нали щяха да заминават другъде или да бъдат връщани?Колко домове в които се отглеждат БЪЛГАРСКИ деца или възрастни са в плачевно състояние и за тях пари НЯМА !Да дарим обувки и да гледаме после как ги изхвърлят/защото повечето ще са упротребявани/?Нали повечето са семейства и преобладават там деца,-такива уж бяха настанени,защо МЪЖКИ обувки?