Връх Шипка и три габровски села все още са без ток

Обстановката в областта се нормализира
28 ное 2013 10:52, Красимир Ангелов
0
Връх Шипка и три габровски села все още са без ток
Снимка: Булфото

Три села в Габровско и връх Шипка все още са без електрозахранване вследствие на обилния мокър сняг, валял непрекъснато две денонощия в Габровско.

Валежите са спрели, обстановката вече се нормализира, съобщиха от общинския съвет по сигурността.

Общо 14 екипа на "Енерго-Про" са отстранили авариите в 20 габровски села и там вече има електрозахранване. Очаква се днес да бъде възстановено електозахранването в трите села и на връх Шипка.

Проходът Шипка се преминава при зимни условия, пътната настилка е мокра и хлъзгава, почиства се и се опесъчава.

Височината на снежната покривка в планината надхвърля половин  метър, а температурата е минус 6 градуса. Няма наложени ограничения за автомобилите, остава в сила само забраната за движение на тежкотоварни камиони с маса над 10 тона.

Пътят към високопланинската туристическа местност Узана е заснежен, почиства се и се опесъчава. Височината на снежната покривка там е 55 сантиметра.

Общинската пътна мрежа се почиства от общо 34 машини, отчитат още от общинския съвет по сигурността. Почистени и опесъчени са пътищата към градовете Севлиево, Трявна и Дряново, но пътната настилка е мокра и водачите на автомобили трябва да шофират с повишено внимание, предупреждават от щаба по сигурността.

Общинският пътнически транспорт покрива градските и  междуградските линии и се движи по разписание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари