Пет бежански семейства си искат палатките в Харманли

Всички останали ги напуснаха и вече са под покрив
Обновена: 29 ное 2013 16:39 | 29 ное 2013 16:39,
10
Пет бежански семейства си искат палатките в Харманли
До днес палатките бяха пълни с бежанци. Снимка: Булфото

Бежанците, които бяха настанени в палатки във временния приемателен център в Харманли, вече са в закрити помещения на втория етаж в ремонтирана сграда на територията на центъра, съобщават от Областна администрация – Хасково.

Още по темата
В сградата, която бе част от бившето военно поделение, има всички условия за нормално посрещане на зимния сезон  - работят конвекторни печки, има топла вода в помещенията за баня.

Само пет семейства, които не са били съгласни да обитават етажа съвместно с другите чужди граждани, са се върнали в палатките, докато приключи цялостният ремонт и се обособят отделни помещения.

До края на годината е предвидено да приключи ремонтът и на първия етаж. Подготвя се и още една по-голяма сграда в съседство.

Раздадени са 500 допълнителни одеяла, няма проблеми с изхранването на настанените в центъра бежанци.

В момента те са 1200 души. 380 от тях са под 18 години. Тези под 14 години са 180, допълват от администрацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
... преди 10 години
Otec Ivan da spre da prosi i nie ne sme dk1hni da mu pimagame na tozi mrasnik
8
1
 
10
 
! Отговори
е преди 10 години
ремонтирани сгради,конвекторни печки,топла вода и за кого за фанатици които един ден ще викат алах акбар и ще ни взривяват, а отец Иван ходи да проси консерви и дърва за зимата, значи за другите може да го раздаваме самаряни и да ни проглушват ушите видите ли колко сме гостоприемни и толерантни,а за наши български деца щото там не са само ***, те не ни интересуват пише се тук там по между другото лицемерие от страна на народа ни и интерес да прилапат млн. от страна на управниците ни това е
7
1
 
16
 
! Отговори
mirko преди 10 години
Закарайте им тухли на границата и да почват да строят стена. Който не е съгласен нито хляб нито подслон.
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Задължително да се отделят 2 милиона лева за нова реклама за цифровицацията ,тоя път на арабски и кюрдси език........За да не им се нарушат правата за достъп до информация...А, и след новините на турски ,задължително да се пускат и на арабски език....Нали така ?
5
4
 
32
 
! Отговори
йованчо преди 10 години
В нашата държава българин да не си. То ***, арабски емигранти, че и уличните пумияри получават повече грижи от българите. Да ви се не види и правителство заспало и *** дето и майките за пари и власт ще си продадете!
4
3
 
27
 
! Отговори
Мартин преди 10 години
Аре бе ква война кви 5 лева ? Никакви новини за войни в Сирия не съм чул ....те го направиха по зле и от Виетнам ......сбиха се 2-3 града в Сирия колкото да дигнат пърдела и да напълнят БГ и ЕС със ислямски джихадисти .....и великите ни управници веднага се правят на " ЕС винаги може да разчита на нас , дори и да напълним страната с такава *** дето никой не я ще "
3
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЯКА ДЪРЖАВА......А НЯМА ПАРИ ЗА ДОМОВЕТЕ ЗА ВЪЗРАСТНИ ХОРА---ТАМ Е ...КОЙ И КОГА ЗА ПОСЛЕДНО ГИ Е ПОСЕТИЛ...КРАДАТ ОТ НАРОДА СИ ДА ХРАНЯТ .....ДЖИХАДИСТИ...!!!!
2
2
 
47
 
! Отговори
Хомо Фабер преди 10 години
Карайте ги да работят тези имигранти! Поне да си изкарват издръжката! Да копаят по улиците и по полетата и където има нужда от тежък физически труд.., който не иска-до границата и един здрав отзад! Да не са дошли да лежат в палатки и хотели! Само децата до 14 године да се освобождават от трудова повинност! Ето, англичани, германци и французи искат същото-приемат хора, които ще работят-останалите go home...
1
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дали имат цифрова телевизия:)